StoryEditorOCM
Dalmacijalista krivog mista

Tajnik trogirskog HDZ-a: Ovo je Vis?! Ne znam ja Drvenik Veliki. To ti ja ne gledam...

Piše PSD.
28. travnja 2015. - 11:56
Gdje smo? – slobodno bi se mogao nazvati bizarni uradak trogirskih HDZ-ovaca. Naime, na svom stranačkom portalu, uz listu kandidata HDZ-a i HGS-a za članove Vijeća Mjesnog odbora Drvenika Velikog, objavili su – sliku Visa.

“Glasaj za one koji znaju realizirati projekte. Zaokruži listu broj jedan”, stoji na tom plakatu, na kojemu su i imena ljudi. No, imena govore jedno, a slika drugo. Ljudi su Drvenčani, a ne Višani. Tko je stvorio tu “zbunjozu”, pokušali smo doznati od Dara Kostovića, tajnika trogirskog ogranka stranke. Pitamo ga kako je došlo do te pogreške. Zna li da je na HDZ-ovu predizbornom plakatu slika Visa, a ne Drvenika Velikog.

– Aha, ma daj, nije moguće da je to slika Visa. Vidio sam plakat. Ne može biti Vis, nego Drvenik. Baš ću provjeriti – odgovorio je zbunjeno i iznenađeno.

Ako ste vidjeli plakat, kako niste uočili da je na slici Vis?

– Jesi sigurna da je Vis? Nemam ti ja pojma. Ne znam ja Drvenik Veliki. To ti ja ne gledam – veli u drugoj “turi” Kostović, inače rodom iz Vinišća koje je u susjedstvu Drvenika Velikog, pa nam nije jasno da nikada nije bio tamo i da ne može prepoznati taj otok.

Pitamo ga može li nam reći tko je objavio tu sliku i naručio plakate s njom.

– Ne mogu ti reći. Ako je faliveno, povući ćemo plakat. Nisam ti ja dužan davati izjave. Povući ćemo, reka san ti. Prema tebi nemam nikakve obaveze davati izjave – svađalački će Kostović spustivši slušalicu.

Htjeli smo provjeriti hoće li se zbog istog pitanja ljutiti i povjerenik trogirskog HDZ-a Filip Anđelić. U sasvim drugom, miroljubivom tonu, rekao je da nije riječ o pogreški.

– Samo smo na portalu objavili fotografiju Visa koji simbolizira sve hrvatske otoke. Plakati se štampaju i na njima neće biti slika Visa, nego Drvenika – kazao je Anđelić.

Inače, izbori za vijeća mjesnih odbora za Grad Trogir održavaju se 3. svibnja.
Gordana Dragan
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:13