StoryEditorOCM
Dalmacijamaterijalna šteta mala

Vatrogasci obranili kuće u rubnim zaseocima Sinja

Piše PSD.
10. srpnja 2012. - 21:52
Veliki šumski požar u Radošiću progutao je u utorak poslijepodne više od 15 hektara borove, smrekove i hrastove šume i niskog raslinja. Potpomognuta vjetrom vatra je krenula prema rubnim zaseocima Sinja i stigla nadomak kuća.

U dramatičnoj borbi s plamenim jezicima vatrogasci kojima su se u gašenju priključili građani izišli su kao pobjednici pri čemu nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta, ne računajući šumu, je mala.

Požar je izbio oko 13 sati i ubrzo je zahvatio borovu,  smrekovu i hrastovu šumu na graničnom području između Radošića i Sinja. U vatrenom okruženju našle su se obiteljske kuće Gugić i Vučković na Radošiću. Vatra je došla na svega 10-ak metara od njih, ali vatrogasci su ih uspjeli obraniti. U tim trenucima vjetar je gustim dimom obavio Sinj prema kojem je krenula i vatra.

Požar se proširio sve nadomak kuća Vrančić, Varenina, Glavinović i Tomašević u Ulici Put Radošića, a na drugoj strani na putu vatre našao se zaseok Župići. Na samom Radošiću nadomak plamenih jezika bile su obiteljske kuće Vučak, Gugić, Križanac i druge. Gasitelji su, na sreću, i ovom prigodom izišli kao pobjednici.

U gašenju požara sudjelovalo je oko 40 vatrogasaca iz DVD Sinj i DVD Trilj sa 14 vozila te veći broj građana. Iz zraka su im pomagala dva air-tractora i jedan helikopter. Požarište je stavljeno pod kontrolu poslije 17 sati.

Ovo u utorak poslijepodne nije bio jedini požar na širem sinjskom području. Manji požar izbio je u naselju Maljkovo, općina Hrvace, kojega su u samom začetku ugasili mještani.

Požar velikih razmjera izbio je na Ravnom Vrdovu. Kako nas je s požarišta izvijestio Jakov Titlić, donačelnik općine Hrvace, vatrena fronta duga je oko dva kilometra i potpomognuta vjetrom kreće se prema granici s BiH. Požar gase dva air-tractora i jedan helikopter.

Toni Paštar 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:21