Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Spektakli

Objavljeno 13.07.2008. u 16:02

FOTO Na Hvaru održano prvo gay vjenčanje

Fama Hvara kao gay-friendly odredišta koja najsunčaniji hrvatski otok prati posljednjih nekoliko godina dovela je do neizbježnog: na idiličnom je otoku održano i prvo istospolno vjenčanje.

Obred je, naravno, s obzirom na hrvatsku zakonsku regulativu, bio tek simbolična potvrda desetogodišnje veze koju su na ovaj način dodatno učvrstio par pristigao na Hvar čak iz Južne Amerike.

Bacanje buketa / foto: barkun.hr

Jose ArmandoManuel u Hvar su se, javlja portal barkun.hr koji donosi i ekskluzivne fotografije, zaljubili ljetujući u njegovim valama iz ljeta u ljeto.

Stoga su odlučili upravo na tom, po njima najromantičnijem mjestu na svijetu, uploviti u bračnu luku, pa makar samo simbolično.

Svoju su ljubav Jose Armando i Manuel slavili punih pet dana, u društvu brojnih uzvanika, među kojima je bio i homoseksualni par iz Paname, prvi par koji je u toj državi ozakonio svoju vezu.

Nakon pet dana gay-fešte, kao finale se održalo i prvo hvarsko (a možda i hrvatsko) javno gay-vjenčanje. Maladoženje su izmijenili prstenje i zajedno bacili buket, a potom su se bacili na lokalne gastro-specijalitete.

t. s.


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: raido | Komentirano: 14. srpanj 2008. 15:50
muza, stvarno si bolesna, potrazi si pomoc.....
Komentar od: @xy@ | Komentirano: 14. srpanj 2008. 15:34
Muza, kad se neko rodi ogranicen, to nije sramota, ali tebi nebi bilo lose uzest neku knjigu pa malo procitat, informirat se, mozda popricat sa nekon pametnon osobon i mani se glupih komentara. Mozda bi bilo najbolje, posto si ti "prava" zenska, aj peri, kuvaj, minjaj dicu, pripremi muzu kain za prat noge (ako ga imas), umisto sta sidis cili dan prid kompjuteron. Vidi se da si "prava zenska"
Komentar od: muza | Komentirano: 14. srpanj 2008. 12:17
Na žalost umjesto da se homoseksualizam tretira kao bolest jer to jeste čim odstupa od normale-kod nas je bolest silom utrpana pod normalu i legalizirana.
Očekujmo uskoro i vjenčanje sa djecom,životinjama pa i mrtvacima.
Komentar od: | Komentirano: 14. srpanj 2008. 9:10
ja to ne razumin. oni su ka normalni (amo rec) pa je vincanje vist za novine. ja mislin da se barenko jos jedan par vienca i to amo rec klasicni koji moze imat dicu. ako je to normalno zasto stoji u novin? a zasto drugi nisu u novine zavrsili?

mora se priznat da niko ne voli u njihovu blizinu osim njih samih. jerbo ce mi odmah pocet pricst kako su oni ako ne normalni a ono najmanje bolji od drugih koji su svi netolerantni. ja san prvi koji ih nece mlatit ali bogami necu vise krocit na hvar ako ih se tamo nakupi toliko da je svaki dan parada.

eto sad san sam sebe osudija ka nazadan i netoleranatan. bar ovaj moj komentar ostavite na miru i volite se i dalje najbolje zauvik ali dalje od mene kako god se misto zvalo i ostavite me na miru. valjda i ja iman pravo napisat dvi rice?
Komentar od: lavura | Komentirano: 14. srpanj 2008. 2:30
dide, eno su se dva pjedera oženila!.... vragu ti i oni !! !koji ih je to pop - pjeder od ćovika vinča?
Komentar od: dagmar1960 | Komentirano: 13. srpanj 2008. 22:32
Stvarno je pravi gust citati komentare svih ovih "vrlo inteligentnih" Hrvata !!! Puno srece u zivotu ne samo ovoj vrlo simpaticnoj dvojici, nego i svim gay Hrvatima sirom svoje stvarno "veoma tolerantne" :-(( zemlje .... !!! Dagmar
Komentar od: @xy@ | Komentirano: 13. srpanj 2008. 22:20
Ajde Toni Benet sta se pravis lud kad te ja znan i zna se da si pedercina, sta se ovde kola finta zestis
Komentar od: | Komentirano: 13. srpanj 2008. 21:38
ajde vlaju, ti jedino mos sa prston priko karte proc priko San Franciska jer amerikanci ne pustaju debile u zemlju, a nevirujen da bas znas i di je Hvar
Komentar od: Toni Benet | Komentirano: 13. srpanj 2008. 18:02
culo se da je splicanka uvatila ovi buket, ca oce rec da je ona slijedeca za uda se sa svojom partnericom lezbijkom. i martina navratilova ce joj bit kuma.

Opla ...Perina....Ubit sve Homose..!
Komentar od: Toni Benet | Komentirano: 13. srpanj 2008. 18:00
gotovo je , ovo je kraj. hvar i pederi , a dobra reklama. samo da vas mlaje posjetin : u jedno vrima san francisko u jamerici je bija jedan od najpopularnijih gradova za turizam. Od kada je poceja bit poznat ka glavni grad pederi i lezbijki niko tamo vise ne gre osin njih. Eto slicno se i hvaru more dogodit ako postane poznat ka pederso misto.
Komentar od: | Komentirano: 13. srpanj 2008. 17:16
Vec su zagadjeni govnima koja se pustaju svugdi umore, to je vec dosta, ili? A necemo zaboravit i sve one skovace.
Komentar od: montezuma | Komentirano: 13. srpanj 2008. 16:52
Zagadiše i naše prostore