StoryEditorOCM
Dalmacijadonjokaštelanska ‘torcida’ organizirala humanitarni malonogometni turnir za pomoć sugrađaninu

I hajdukovci igrali za liječenje Darka Beje

Piše PSD.
11. siječnja 2011. - 13:39

Gradska dvorana u Kaštel Starom bila je pretijesna za sve one koji su se odazvali humanitarnome malonogometnom turniru koji je “Torcida” Donja Kaštela, Udruga navijača Hajduka organizirala za pomoć 24-godišnjem Kaštelaninu Darku Beji, koji je nakon teške prometne nesreće ostao u invalidskim kolicima.

Nakon akcije koju je prije par mjeseci pokrenula “Slobodna Dalmacija” te donatorske večeri održane u Marini Kaštela, i ovaj “festival nogometa” bio je više nego uspješan, a kako nam je potvrdio predsjednik Torcide Ivica Milić, od prodaje ulaznica, pića i donacija sponzora za nastavak Darkova liječenja prikupljeno je nešto više od 22.000 kuna.

Pjesmom “Nije u šoldima sve, neka te tu kraj mene” popraćen je izlazak na teren hajdukovaca koji su u revijalnoj utakmici odmjerili snage protiv nogometaša “Vala”, pobijedivši sa 7:3. Od “Hajdukovih” prvotimaca nastupili su Kaštelani Mirko Oremuš i Goran Jozinović, kao i kapetan Senijad Ibričić, koji nam je potkraj utakmice kratko izjavio:

- Drago nam je kada svojim nastupom možemo nekome pomoći, a posebno kada je u pitanju mladi čovjek. Humanitarni nastupi bili su, a bit će i ubuduće, dio našeg rada, jer nam je najveće zadovoljstvo kada na takav način djelujemo - dodao je Ibro.

Pehar torcidašima iz Rudina

Točno osam “Torcidinih” podružnica, pet kaštelanskih (Donja Kaštela, Lukšić, Gomilica, Kambelovac i Rudine) te “Torcide” s Mertojaka, kao i iz Trogira i Segeta Donjeg, nastupilo je na humanitarnom turniru, a pehar su na koncu cjelodnevnog programa podigli Kambelovčani koji su izvođenjem sedmeraca bili bolji od “Torcide” Rudine.

- Na organizaciju ovoga humanitarnog spektakla odlučili smo se kako bismo pomogli u nastavku liječenja našega mladog sugrađanina Darka Beje. Naravno, “Hajduk” nam je uvijek prvi u srcu, međutim ovim putem moram kazati kako se naša udruga često odaziva humanitarnim akcijama pa smo tako nedavno organizirali i akciju darivanja krvi, a sudjelovali smo i na humanitarnom turniru u Kaštel Gomilici. To ćemo raditi i ubuduće, kad god bude potrebno - izjavio je u ime organizatora Ivica Milić, predsjednik “Torcide” Donja Kaštela.

Milić je zahvalio svim gledateljima malonogometnog turnira koji su kupnjom ulaznice donirali novac, kao i svim sponzorima koji su financijski potpomogli ovaj hvalevrijedan događaj.

j. žarko

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:34