stdClass Object ( [id] => 116186 [title] => Hajduk razbio Zagreb; Vučević: Ne svađajte me sa Špacom, Anas: Zabio sam zbog novih kopački! (FOTOGALERIJA) [alias] => hajduk-razbio-zagreb-vucevic-ne-svadajte-me-sa-spacom-anas-zabio-sam-zbog-novih-kopacki-fotogalerija [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Hajduk je pobijedio Zagreb čak sa 4:1 nakon što je prvo poluvrijeme prošlo bez pogodaka, a Zagreb promašio nekoliko izglednih šansi zbog kojih će dugo žaliti.

Splićani su ipak u nastavku preokrenuli vodu na svoj mlin i došli do visoke pobjede. Bio je to pravi potez da se na početak drugog poluvremena s klupe ubace Dinko Trebotić i Marin Tomasov, a s druge strane dobra i rastrčana igra nakon postignutog vodstva pokazala je da ovaj Hajduk nema fizički problem, koliko – psihološki.

Tako je sve završilo krasno i bajno za Splićane, a zagrebaši se nisu mogli načuditi što ih je do kraja snašlo, nakon što su odigrali sasvim solidnu partiju i nanizali i svoje prigode.

Hajduk je počeo življe, pa se Zagreb othrvao, da bi se potom zagrebaš Šovšić mogao proslaviti, a svidio se i Abdurahimi. Hajduk je poreokrenuo igru i tijek događanja pogotkom Trebotića, mladi alter ego Ibričića pokazao je da se na njega treba češće računati i ovu šansu je objeručke zgrabio.

slaven alfirević, cropix

Anas: Zabio sam zbog novih kopački!

Konačno se otvorilo i Anasu Sharbiniju. Veznjak na čije igre je od dolaska iz Rijeke prije nešto više od godinu dana bilo mnogo kritike navijača i medija protiv Zagreba je pokazao zašto je doveden na Poljud. Uz vrlo dobru igru dvaput je efektno svladao vratara Višića. Posebno će gledatelji pamtiti drugi pogodak kada je s dvadesetak metara doslovno zakucao loptu u mrežu, pogodak kao naručen za špicu sportskih televizijskih emisija.

- Najvažnije je da smo dobili i s tri nova boda ostali u utrci s Dinamom. Bilo je vrlo teško, pogotovo u prvom poluvremenu kada se Zagreb pokazao kao vrlo dobra momčad. Nije nam bilo lako igrati što zbog krize, velikog pritiska, ali i teškog terena - rekao je nakon susreta Sharbini. Za razliku od posljednjih tjedana kada je na Poljudu stanovala uglavnom tuga, Sharbini je s osmijehom od uha do uha dočekao kraj susreta.

- Nadam se da je ovaj susret znak da nam je konačno krenulo i da će nakon ovoga sve opet ići nabolje. I meni se otvorilo, a vjerujem da će se tako nastaviti i naredne subote. Najteže nam je bilo psihološki se dići nakon svega, najveći je problem u glavama. Igramo pod pritiskom rezultata, a kada nam još i publika zviždi nije lako igrati. Vjerujem da ćemo se sada dići s novim trenerom i da ću još dugo igrati u Hajduku - dijagnosticirao je Sharbini, iako Vučević stalno naglašava kako je njegova uloga samo privremena.

Ključnim trenutkom susreta Sharbini je ipak proglasio pogodak Trebotića koji je otvorio špinu.

- Nakon toga nam je bilo znatno lakše, taj gol donio je mir. Rezultatski pobjeda možda izgleda glatka, ali nije bilo lako - priznao je Sharbini i otkrio razlog zbog kojih je zabio dvaput. - nove kopačke!

- Ove više ne skidam!

Umjesto Strinića koji je je bolestan mjesto u prvih 11 zauzeo je Goran Jozinović i bio na visini zadatka, dao svoj obol pobjedi. Složio se sa Sharbinijem kako pobjeda na kraju izgleda znatno lakša nego što je bilo na travnjaku.

- U prvom dijelu nismo iskoristili svoje prilike što je dalo krila Zagrebu. U nastavak smo ušli agresivnije i to je urodilo plodom. Najbitnija je na koncu ipak samo pobjeda. Vjerujem da sam dobro odradio utakmicu i pokazao treneru kako može računati na mene i u narednim utakmicama - kazao je Jozinović.

S visokim porazom teško se bilo pomiriti igračima Zagreba. Vratar Hrvoje Višić ni kriv ni dužan četiri je puta morao po loptu u mrežu.

- Rezultat je nerealan, ali tko poslije pita kako se igralo. Hajduk je zaslužio pobjedu, a mi smo se borili koliko smo mogli. Nismo zabili iz svojih prigoda, a kada ne daš gol primiš. Tako nam je cijele sezone. Da smo mi prvi zabili možda bi se susret drukčije razvijao - rekao je Višić.

Dugogodišnji vratar Hajduka (na posudbi u Solinu), a od ove sezone član "pjesnika" imao je nesreću da se Sharbini vrati u život baš na gostovanju njegove momčadi na Poljudu.

- Kud se Sharbini baš danas morao probuditi!

Deveti prvenstveni pogodak ove sezone zabio je gorostasni napadač Zagreba Ivan Krstanović, ali je to bilo dovoljno tek za ublažavanje visokog poraza.

- Imali smo šest-sedam izglednih prilika, ali ih nismo iskoristili za razliku od Hajduka. Rezultat je čudan, po šansama je trebalo ostati neodlučeno - rekao je Krstanović koji je u nekoliko navrata spominjan kao pojačanje Hajduka. I sada se spominje da su za njega zainteresirani i Hajduk i Dinamo.

Pristaše Hajduka golica pomisao da bi na taj način mogli "bijeli" riješiti pitanje napadača kojeg na Poljudu dugo traže.

- Volio bih u Hajduk, na taj način bih bio bliže kući! - našalio se Krstanović koji je inače iz Tomislavgrada.

                                                                                                             Frane Vulas

Vučević: Ne svađajte me sa Špacom

Prvi je na pressici bio Luka Pavlović, trener Zagreba, koji je komentirao:

- Teško mi je objasniti našu igru i koliko smo to šansi imali pa da izgubimo sa 1:4. Rezultat apsolutno nije realan i krije u sebi veliku prevaru. To nije adekvatan omjer prikazanog na terenu. U prvom smo poluvremenu bili bolji, očekivali smo baš ovakav nesiguran Hajduk i bili uvjereni da ćemo imati svoju šansu.

Pavlović tvrdi da je bilo presudno za njegovu momčad izdržati početna razdoblja:

- Najteže je prvih 10-ak minuta gostu u Poljudu, valja odoljeti naletima. U prvom dijelu smo izdržali, ali u nastavku nismo i kad smo primili gol od Trebotića sve je puklo kod nas! Rezultat nimalo nije pošten i dokaz je koliko nogomet zna biti okrutan i nepravedan.

Goran Vučević je potom stigao među novinare kao točka na i cijelog događanja i završni kometar osvajanja tri nova boda za splitske "bijele". Najprije je udijelio packe novinarima:

- Molio bih vas da pazite kako pišete, jer sam svjedok da me već nekoliko dana mediji doslovce žele posvaditi s Poklepovićem, a i s ostalim suradnicima u Hajduku. Ljut sam kad se moje izjave izvrću i stavljaju u neki drukčiji kontekst. Sam Poklepović je govorio kako ima rezultat ali nema igru, a ja njega izuzetno cijenim. S druge strane, rekao sam da igra Hajduka nije kakva bi trebala biti i da ne znam je li po srijedi umor ili pretreniranost. To ne znači da sam posumnjao u kvalitetu dosadašnjeg rada, naprotiv, siguran sam da se radilo dobro...

Kad je sve to objasnio osvrnuo se na utakmicu:

- Bilo je i dobrih i loših stvari, a najvažnije je da smo mi odgovorili pozitivno u smislu rezultata. Željeli smo u utakmicu krenuti snažno, to smo i uradili i stvorili početni pritisak koji nije odmah rezultirao plodom. Potom smo popustili...

Čim je Zagreb prvi put krenuo preko centra i uvalio kontru, hajducima su se zavezale noge i misli – kaže Vučević:

- Teško nam je igrati u okruženju kad se odmah zviždi i negoduje na prvu šansu Zagreba...
Naše je mišljenje da je ključna zamjena bila ulazak Trebotića, pitali su novinari?

- Morao sam mijenjati, jer igrači u sredini terena nisu držali svoj raspored, bježali su sa svoga mjesta i stvarala nam se rupa u koju su onda upadali protivnički igrači i stvarali nam nered. Bili smo šuplji i to je bio veliki problem. Kad je ušao Trebotić bilo je bolje, a i rano smo dali gol, što nam u prvom dijelu nije uspjelo.

Kakav vam se čini Ibričić, proradio je!?

- Ibro mora bolje, ovo mu je tek 50 posto.

Niste stavili u igru Strinića?

- Žalio mi se na malaksalost i potpunu iscrpljenost, pa sam ga odlučio poštedjeli ove utakmice. Pobjeda nam je dobro došla radi mira i sad imamo cijeli tjedan da se pripremimo za idući okršaj protiv Lokomotive.

Iz minute u minutu

1 - Susret 14. kola Prve HNl između Hajduka i Zagreba upravo je počeo. Na tribinama stadiona na Poljudu je oko tri tisuće najvjernijih navijača.

3 - Prve minute prolaze u opreznoj igri i ispitivanju snaga. Hajduk: Subašić - Maloča, Vejić, J. Buljat, Jozinović - M. Ljubičić, Brkljača, Oremuš, An. Sharbini - Ibričić, Vukušić. Klupa: Radošević, Kukoč, Tomasov, Strinić, Režić, Jonjić, Trebotić.

4 - Prva velika prigoda Hajduka. Ibričić je primio loptu na desnoj strani kaznenog prostora s čuvarem na leđima, pa je zatim vratio na rub kaznenog prostora na udarac natrčalom Oremušu. Veznjak splitske momčadi je snažno odapeo desnom nogom po sredini vrata, a lopta je uz blagi Višićev dodir od grede završila u korneru.

6 - Višić - Celjak, Tokić, James, Medić - Jefthon, Šovšić, Abdurahimi, Novosel, Ivanković - Krstanović. Klupa: Herceg, Jurendić, Pejić, Oršulić, Špičić, 
Džolan, Dedić.

9 - Dobar ubačaj Sharbinija s njemu atipične desne strane pred vrata gostiju, ali je obrana Zagreba bila spremna, lopta nije uspjela stići do natrčalog Vukušića.

10 - Serija Hajdukovih napada se nastavlja. Sharbini je pokušao s lijeve strane uposliti Ibričića, ali opet su "pjesnici" taj pokušaj zaustavili.

13 - Kakva prilika za Hajduk! Raspoloženi Sharbini ukralo je loptu Celjaku na 35 metara od gola Zagrepčana i krenuo u prodor po lijevoj strani. Kada je došao do korner linije vratio je povratnu loptu za Ibričića. Hajdukov najbolji igrač te tukao s desetak metara, a kada se već činilo da lopta sigurno ide u gol James ju je blokirao i skrenuo u korner.

14 - Mogao je i Zagreb povesti! Oremuš se spleo i izgubio loptu na polovici gostiju nakon čega je sijevnula munjevita kontra Zagreba tri na jednog. Kao po špagu izigrali su "pjesnici" domaće. Lopta je na koncu došla do Krstanovića koji je neometan šutirao s 12-13 metara, ali je njegov šut uz manje poteškoće uspio spriječiti odlični Subašić.

15 - Šanse se nižu na obje strane. Šutirao je Sharbini s ruba kaznenog prostora, pokušao lobovati Višića, ali je bivši Hajdukov vratar loptu vršcima prstiju uspio izbiti iznad grede u korner.

22 - Medić je na desnoj strani kaznenog prostora uposlio Krstanovića, ali se najbolji strijelac gostiju (osam pogodaka ove sezone u prvenstvu) opet nije iskazao. Loše je Zagrebov Crouch zahvatio loptu koja je otišla prema korner zastavici.

26 - Oduzeli su Splićani loptu na sredini terena te krenuli u kontru četiri na tri. Ljubičić se odlučio na udarac sa 17-18 metara, ali nije dovoljno snažno zahvatio loptu.

29 - Raspalio je Ibričić s ruba šesnaesterca, a lopta je prohujala pored lijevih Višićevih rašlji

31 - Iz slobodnog udarca s lijeve strane Ibričić je loptu ubacio pred vrata. Na sedam-osam metara najviši je u skoku bio Vejić. Pokušao je skrenuti loptu i prevariti istrčalog Višića, ali nije dovoljno snažno zahvatio loptu koju je vratar Zagreba izboksao u polje.

35 - Nakon lijepog solo prodora Ljubičić je snažno odapeo s dvadesetak metara, no ujedno i neprecizno. Lopta je otišla visoko iznad grede.

37 - Iz vlastite obećavajuće kontre Splićani su servirali kontru gostima. Jozinović je umjesto da doda Oremušu dugom loptom neprecizno potražio Vukušića u vrhu napada i omogućio šansu Zagrebu. Abdurahimi je probio desnu stranu i došao gotovo do korner linije. Iz vrlo teške situacije odlučio se za udarac, ali je srećom po "bijele" Subašić još jednom spasio.

40 - Ponovno su zaprijetili domaći. Nakon ubačaja Jozinovića u skoku je najviši bio Ibričić. Višić je otišao u prazno, no Ibričić je glavom loptu uputio iznad grede

43 - Nova stopostotna prilika za Zagreb! Šovšić je osvanuo sam ispred Subašića. Ciljao je s ruba kaznenog prostora donji lijevi Subašićev kut, ali je istrčali Hajdukov čuvar mreže opet bio na visini zadatka. Navijači su nakon nekoliko dobrih prilika gostiju uzeli na zub igrače Hajduka.

45 + 1 - Novu veliku priliku za Zagreb imao je Abdurahimi nakon asistencije Šovšića, no otišao je previše ukoso na desnoj strani u pokušaju da zaobiđe istrčalog Subašića pa je pogodio tek vanjski dio mreže. Gotovo svaka kontra gostiju mirisala je na gol.

Kraj prvog poluvremena

46 - Za čak dvije promjene odlučio se Vučević. Umjesto Ljubičića i Buljata u igru su ušli Tomasov i Trebotić. Počelo je drugo poluvrijeme.

46 - Opet je krenulo loše za Hajduk. Vejić je u pokušaju da izbije loptu ispred Krstanovića umalo s dvadesetak metara lobovao Subašića.

1:0 Trebotić!!!

48 - Vučevićeve zamjene odmah su se isplatile! Trebotić je iskoristio uspavanost obrane Zagreba i nakon samo tri minute provedene na travnjaku upisao se u strijelce. Na lijevoj strani kaznenog prostora na malom prostoru prevario je Tokića, a zatim je loptu s desetak metara plasirao u suprotni donji kut vrata nemoćnog Višića.

58 - Hajduk je čvršće ušao u nastavak, plete mrežu oko Višića te traži i drugi gol, ali nedostaje Splićanima preciznosti u dodavanjima.

59 - Maločaj je "pokupio" Krstanovića na sredini terena i zaradio žuti karton. Torcida je s nekoliko baklji pokušala zapaliti atmosferu.

60 - Nakon male pauze opet su zaprijetili gosti preko Abdurahimija, ali lopta je otišla iznad grede.

2:0 Anas Sharbini!!!

61 - Konačno se otvorilo i Sharbiniju koji je pogotkom okrunio lijepu akciju Splićana. Tomasov je s desne strane u kaznenom prostoru uposlio Ibričića koji je dobro "snimio situaciju" i na rubu kaznenog prostora loptu samo ostavio za natrčalog Sharbinija. Potonji je sa 17-18 metara desnom nogom precizno naciljao i pogodio donji lijevi Višićev kut.

63 - Umjesto Medića u igru je ušao Dedić.

68 - Nakon odličnog solo prodora po desnoj strani Tomasov je s korner linije loptu vratio na suprotnu vratnicu gdje ju je na 12-13 metara od gola prihvatio Sharbini. Pokušao je kroz šumu nogu pogoditi suprotne Višićeve rašlje, ali je gostujući vratar taj njegov pokušaj osujetio.

69 - Malo je nedostajalo da Vukušić iskoristi nesporazum Ivankovića i Višića koji se nisu mogli odlučiti što s loptom. Pobjegla je međutim lopta Vukušiću skroz udesno, ali ju je iz teške situacije ipak uputio prema vratima. Međutim na njegovu nesreću od grede se odbila u polje.

72 - Umjesto Abdurahimija u igri je Oršulić.

3:0 Ibričić

73 - Gosti su se potpuno raspali, koncentracija u obrani je još jednom popustila. Tomasov je nabacio lijevom nogom pred vrata, a Ibričić je s desetak metara loptu poslao pored Višića u mrežu i tako prekinuo golgeterski post.

76 - Sharbinij je prvario Celjaka na desnoj strani od kojeg se lopta umalo odbila u mrežu. U nastavku akcije nakon kornera Vejić je nebeski poletio u pokušaju da Ibričićev centaršut pospremi u gol, no nije uspio zahvatiti loptu.
 3:1 Krstanović

76 - Ima propuha i na suprotnoj strani. Jurendić je nadmudrio Maloču i uposlio Krstanovića koji je napokon pogodio. Plasirao je s 12-13 metara loptu u donji lijevi Subašićev kut. Ovaj put Hajdukov vratar ništa nije mogao napraviti.

82 - Lošu reakciju Ivankovića mogao je kazniti Vukušić, ali je njegov šut s 17-18 metara Višić obranio.

84 - Stopostotnu priliku za smanjenje vodstva nije iskoristio Dedić. U hitroj kontri gostiju na desnoj strani Dedić je izišao ne desnu stranu na desetak metara od gola pred Jozinovića i Subašića. Obojicu je lažnjakom zavaljao na travnjak fintirajući kako će u desnu, dok je on otišao u unutrašnju lijevu stranu. Uputio je loptu prema praznim vratima no Vejić je na gol crti spriječio siguranpogodak

87 - Vejić je još jednom spasio, ovaj put blokirao je šut Jamesa.

4:1 Sharbini!!!!

88 - Eurogolčina Sharbinija. Brkljača je iz kanenog prostora vratio loptu na rub šesnaesterca za Sharbinija koji je topovski zakucao loptu u lijeve Višićeve rašlje. Sharbini je za ovaj efektan potez zaslužio veliki pljesak navijača. Vratar Zagreba u drugom poluvremenu je bio kao na streljani, sijevalo je sa svih strana.

Kraj

Hajduk – Zagreb 4:1 (0:0)

Split. Gradski stadion u Poljudu.

Gledatelja oko 3000.

Sudac Domagoj Vučkov (Rijeka) – 6,5.

Žuti karton: Maloča (Hajduk)

Strijelci: 1:0 Trebotić (48), 2:0 An. Sharbini (61), 3:0 Ibričić (73), 3:1 Krstanović (77), 4:1 An. Sharbini (88)

Najbolji igrač: Dinko Trebotić (Hajduk)

Hajduk: Subašić (6,5) – Maloča (6), Vejić (7), J. Buljat (6)(od 46. Tomasov 6,5), Jozinović (6) – Oremuš (6), Brkljača (6), M. Ljubičić (5,5) (od 46. Trebotić 7), An. Sharbini (7) – Vukušić (6) (od 89. Kukoč -), Ibričić (7).

Zagreb: Višić (5) – Celjak (5,5), M. Tokić (5), V. Ivanković (5), James (6) – Jefthon (6,5) – Abdurahimi (6) (od 72. Oršulić -), Šovšić (6), L. Medić (5) (od 63. Dedić 6), Novosel (5) (od 65. Jurendić 5,5) – Krstanović (6).

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Poljud: Hajduk - Zagreb 4:1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2010-11-07 15:37:24 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2010-11-07 20:25:42 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2010-11-07 20:23:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 34458 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2010\/11\/07\/Novosti\/hajduk_zagreb17-190909_thumb.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/08\/sport\/HAJDUKZAGREB\/hajduk_zagreb13-071110.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/08\/sport\/HAJDUKZAGREB\/hajduk_zagreb20-071110.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/08\/sport\/HAJDUKZAGREB\/hajduk_zagreb19-071110.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/08\/sport\/HAJDUKZAGREB\/hajduk_zagreb18-071110.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/08\/sport\/HAJDUKZAGREB\/hajduk_zagreb21-071110.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/08\/sport\/HAJDUKZAGREB\/hajduk_zagreb16-071110.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/08\/sport\/HAJDUKZAGREB\/hajduk_zagreb15-071110.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/08\/sport\/HAJDUKZAGREB\/hajduk_zagreb14-071110.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/08\/sport\/HAJDUKZAGREB\/hajduk_zagreb5-071110.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/08\/sport\/HAJDUKZAGREB\/hajduk_zagreb12-071110.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/08\/sport\/HAJDUKZAGREB\/hajduk_zagreb11-071110.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/08\/sport\/HAJDUKZAGREB\/hajduk_zagreb10-071110.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/08\/sport\/HAJDUKZAGREB\/hajduk_zagreb9-071110.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/08\/sport\/HAJDUKZAGREB\/hajduk_zagreb8-071110.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/08\/sport\/HAJDUKZAGREB\/hajduk_zagreb7-071110.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/08\/sport\/HAJDUKZAGREB\/hajduk_zagreb6-071110.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"468x288"},{"size0":"700x534"},{"size0":"700x459"},{"size0":"700x465"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x458"},{"size0":"700x528"},{"size0":"368x550"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x468"},{"size0":"357x550"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x469"},{"size0":"368x550"},{"size0":"700x468"},{"size0":"367x550"},{"size0":"368x550"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7941391 Threads: 7 Questions: 1587770962 Slow queries: 4849971 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112221340 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/hajduk-razbio-zagreb-vucevic-ne-svadajte-me-sa-spacom-anas-zabio-sam-zbog-novih-kopacki-fotogalerija-116186 [printLink] => /sport/hajduk/hajduk-razbio-zagreb-vucevic-ne-svadajte-me-sa-spacom-anas-zabio-sam-zbog-novih-kopacki-fotogalerija-116186?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 217833 [name] => hajdukzagreb [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajdukzagreb [link] => /tag/hajdukzagreb ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Poljud: Hajduk - Zagreb 4:1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Hajduk razbio Zagreb; Vučević: Ne svađajte me sa Špacom, Anas: Zabio sam zbog novih kopački! (FOTOGALERIJA) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-05-12-05-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/11/07/Novosti/hajduk_zagreb17-190909_thumb.jpg [galleryCount] => 17 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/11/07/Novosti/hajduk_zagreb17-190909_thumb.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/08/sport/HAJDUKZAGREB/hajduk_zagreb13-071110.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/08/sport/HAJDUKZAGREB/hajduk_zagreb20-071110.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/08/sport/HAJDUKZAGREB/hajduk_zagreb19-071110.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/08/sport/HAJDUKZAGREB/hajduk_zagreb18-071110.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/08/sport/HAJDUKZAGREB/hajduk_zagreb21-071110.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/08/sport/HAJDUKZAGREB/hajduk_zagreb16-071110.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/08/sport/HAJDUKZAGREB/hajduk_zagreb15-071110.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/08/sport/HAJDUKZAGREB/hajduk_zagreb14-071110.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/08/sport/HAJDUKZAGREB/hajduk_zagreb5-071110.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/08/sport/HAJDUKZAGREB/hajduk_zagreb12-071110.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/08/sport/HAJDUKZAGREB/hajduk_zagreb11-071110.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/08/sport/HAJDUKZAGREB/hajduk_zagreb10-071110.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/08/sport/HAJDUKZAGREB/hajduk_zagreb9-071110.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/08/sport/HAJDUKZAGREB/hajduk_zagreb8-071110.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/08/sport/HAJDUKZAGREB/hajduk_zagreb7-071110.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/08/sport/HAJDUKZAGREB/hajduk_zagreb6-071110.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Hajduk je pobijedio Zagreb čak sa 4:1 nakon što je prvo poluvrijeme prošlo bez pogodaka, a Zagreb promašio nekoliko izglednih šansi zbog kojih će dugo žaliti.

Splićani su ipak u nastavku preokrenuli vodu na svoj mlin i došli do visoke pobjede. Bio je to pravi potez da se na početak drugog poluvremena s klupe ubace Dinko Trebotić i Marin Tomasov, a s druge strane dobra i rastrčana igra nakon postignutog vodstva pokazala je da ovaj Hajduk nema fizički problem, koliko – psihološki.

Tako je sve završilo krasno i bajno za Splićane, a zagrebaši se nisu mogli načuditi što ih je do kraja snašlo, nakon što su odigrali sasvim solidnu partiju i nanizali i svoje prigode.

Hajduk je počeo življe, pa se Zagreb othrvao, da bi se potom zagrebaš Šovšić mogao proslaviti, a svidio se i Abdurahimi. Hajduk je poreokrenuo igru i tijek događanja pogotkom Trebotića, mladi alter ego Ibričića pokazao je da se na njega treba češće računati i ovu šansu je objeručke zgrabio.

slaven alfirević, cropix

Anas: Zabio sam zbog novih kopački!

Konačno se otvorilo i Anasu Sharbiniju. Veznjak na čije igre je od dolaska iz Rijeke prije nešto više od godinu dana bilo mnogo kritike navijača i medija protiv Zagreba je pokazao zašto je doveden na Poljud. Uz vrlo dobru igru dvaput je efektno svladao vratara Višića. Posebno će gledatelji pamtiti drugi pogodak kada je s dvadesetak metara doslovno zakucao loptu u mrežu, pogodak kao naručen za špicu sportskih televizijskih emisija.

- Najvažnije je da smo dobili i s tri nova boda ostali u utrci s Dinamom. Bilo je vrlo teško, pogotovo u prvom poluvremenu kada se Zagreb pokazao kao vrlo dobra momčad. Nije nam bilo lako igrati što zbog krize, velikog pritiska, ali i teškog terena - rekao je nakon susreta Sharbini. Za razliku od posljednjih tjedana kada je na Poljudu stanovala uglavnom tuga, Sharbini je s osmijehom od uha do uha dočekao kraj susreta.

- Nadam se da je ovaj susret znak da nam je konačno krenulo i da će nakon ovoga sve opet ići nabolje. I meni se otvorilo, a vjerujem da će se tako nastaviti i naredne subote. Najteže nam je bilo psihološki se dići nakon svega, najveći je problem u glavama. Igramo pod pritiskom rezultata, a kada nam još i publika zviždi nije lako igrati. Vjerujem da ćemo se sada dići s novim trenerom i da ću još dugo igrati u Hajduku - dijagnosticirao je Sharbini, iako Vučević stalno naglašava kako je njegova uloga samo privremena.

Ključnim trenutkom susreta Sharbini je ipak proglasio pogodak Trebotića koji je otvorio špinu.

- Nakon toga nam je bilo znatno lakše, taj gol donio je mir. Rezultatski pobjeda možda izgleda glatka, ali nije bilo lako - priznao je Sharbini i otkrio razlog zbog kojih je zabio dvaput. - nove kopačke!

- Ove više ne skidam!

Umjesto Strinića koji je je bolestan mjesto u prvih 11 zauzeo je Goran Jozinović i bio na visini zadatka, dao svoj obol pobjedi. Složio se sa Sharbinijem kako pobjeda na kraju izgleda znatno lakša nego što je bilo na travnjaku.

- U prvom dijelu nismo iskoristili svoje prilike što je dalo krila Zagrebu. U nastavak smo ušli agresivnije i to je urodilo plodom. Najbitnija je na koncu ipak samo pobjeda. Vjerujem da sam dobro odradio utakmicu i pokazao treneru kako može računati na mene i u narednim utakmicama - kazao je Jozinović.

S visokim porazom teško se bilo pomiriti igračima Zagreba. Vratar Hrvoje Višić ni kriv ni dužan četiri je puta morao po loptu u mrežu.

- Rezultat je nerealan, ali tko poslije pita kako se igralo. Hajduk je zaslužio pobjedu, a mi smo se borili koliko smo mogli. Nismo zabili iz svojih prigoda, a kada ne daš gol primiš. Tako nam je cijele sezone. Da smo mi prvi zabili možda bi se susret drukčije razvijao - rekao je Višić.

Dugogodišnji vratar Hajduka (na posudbi u Solinu), a od ove sezone član "pjesnika" imao je nesreću da se Sharbini vrati u život baš na gostovanju njegove momčadi na Poljudu.

- Kud se Sharbini baš danas morao probuditi!

Deveti prvenstveni pogodak ove sezone zabio je gorostasni napadač Zagreba Ivan Krstanović, ali je to bilo dovoljno tek za ublažavanje visokog poraza.

- Imali smo šest-sedam izglednih prilika, ali ih nismo iskoristili za razliku od Hajduka. Rezultat je čudan, po šansama je trebalo ostati neodlučeno - rekao je Krstanović koji je u nekoliko navrata spominjan kao pojačanje Hajduka. I sada se spominje da su za njega zainteresirani i Hajduk i Dinamo.

Pristaše Hajduka golica pomisao da bi na taj način mogli "bijeli" riješiti pitanje napadača kojeg na Poljudu dugo traže.

- Volio bih u Hajduk, na taj način bih bio bliže kući! - našalio se Krstanović koji je inače iz Tomislavgrada.

                                                                                                             Frane Vulas

Vučević: Ne svađajte me sa Špacom

Prvi je na pressici bio Luka Pavlović, trener Zagreba, koji je komentirao:

- Teško mi je objasniti našu igru i koliko smo to šansi imali pa da izgubimo sa 1:4. Rezultat apsolutno nije realan i krije u sebi veliku prevaru. To nije adekvatan omjer prikazanog na terenu. U prvom smo poluvremenu bili bolji, očekivali smo baš ovakav nesiguran Hajduk i bili uvjereni da ćemo imati svoju šansu.

Pavlović tvrdi da je bilo presudno za njegovu momčad izdržati početna razdoblja:

- Najteže je prvih 10-ak minuta gostu u Poljudu, valja odoljeti naletima. U prvom dijelu smo izdržali, ali u nastavku nismo i kad smo primili gol od Trebotića sve je puklo kod nas! Rezultat nimalo nije pošten i dokaz je koliko nogomet zna biti okrutan i nepravedan.

Goran Vučević je potom stigao među novinare kao točka na i cijelog događanja i završni kometar osvajanja tri nova boda za splitske "bijele". Najprije je udijelio packe novinarima:

- Molio bih vas da pazite kako pišete, jer sam svjedok da me već nekoliko dana mediji doslovce žele posvaditi s Poklepovićem, a i s ostalim suradnicima u Hajduku. Ljut sam kad se moje izjave izvrću i stavljaju u neki drukčiji kontekst. Sam Poklepović je govorio kako ima rezultat ali nema igru, a ja njega izuzetno cijenim. S druge strane, rekao sam da igra Hajduka nije kakva bi trebala biti i da ne znam je li po srijedi umor ili pretreniranost. To ne znači da sam posumnjao u kvalitetu dosadašnjeg rada, naprotiv, siguran sam da se radilo dobro...

Kad je sve to objasnio osvrnuo se na utakmicu:

- Bilo je i dobrih i loših stvari, a najvažnije je da smo mi odgovorili pozitivno u smislu rezultata. Željeli smo u utakmicu krenuti snažno, to smo i uradili i stvorili početni pritisak koji nije odmah rezultirao plodom. Potom smo popustili...

Čim je Zagreb prvi put krenuo preko centra i uvalio kontru, hajducima su se zavezale noge i misli – kaže Vučević:

- Teško nam je igrati u okruženju kad se odmah zviždi i negoduje na prvu šansu Zagreba...
Naše je mišljenje da je ključna zamjena bila ulazak Trebotića, pitali su novinari?

- Morao sam mijenjati, jer igrači u sredini terena nisu držali svoj raspored, bježali su sa svoga mjesta i stvarala nam se rupa u koju su onda upadali protivnički igrači i stvarali nam nered. Bili smo šuplji i to je bio veliki problem. Kad je ušao Trebotić bilo je bolje, a i rano smo dali gol, što nam u prvom dijelu nije uspjelo.

Kakav vam se čini Ibričić, proradio je!?

- Ibro mora bolje, ovo mu je tek 50 posto.

Niste stavili u igru Strinića?

- Žalio mi se na malaksalost i potpunu iscrpljenost, pa sam ga odlučio poštedjeli ove utakmice. Pobjeda nam je dobro došla radi mira i sad imamo cijeli tjedan da se pripremimo za idući okršaj protiv Lokomotive.

Iz minute u minutu

1 - Susret 14. kola Prve HNl između Hajduka i Zagreba upravo je počeo. Na tribinama stadiona na Poljudu je oko tri tisuće najvjernijih navijača.

3 - Prve minute prolaze u opreznoj igri i ispitivanju snaga. Hajduk: Subašić - Maloča, Vejić, J. Buljat, Jozinović - M. Ljubičić, Brkljača, Oremuš, An. Sharbini - Ibričić, Vukušić. Klupa: Radošević, Kukoč, Tomasov, Strinić, Režić, Jonjić, Trebotić.

4 - Prva velika prigoda Hajduka. Ibričić je primio loptu na desnoj strani kaznenog prostora s čuvarem na leđima, pa je zatim vratio na rub kaznenog prostora na udarac natrčalom Oremušu. Veznjak splitske momčadi je snažno odapeo desnom nogom po sredini vrata, a lopta je uz blagi Višićev dodir od grede završila u korneru.

6 - Višić - Celjak, Tokić, James, Medić - Jefthon, Šovšić, Abdurahimi, Novosel, Ivanković - Krstanović. Klupa: Herceg, Jurendić, Pejić, Oršulić, Špičić, 
Džolan, Dedić.

9 - Dobar ubačaj Sharbinija s njemu atipične desne strane pred vrata gostiju, ali je obrana Zagreba bila spremna, lopta nije uspjela stići do natrčalog Vukušića.

10 - Serija Hajdukovih napada se nastavlja. Sharbini je pokušao s lijeve strane uposliti Ibričića, ali opet su "pjesnici" taj pokušaj zaustavili.

13 - Kakva prilika za Hajduk! Raspoloženi Sharbini ukralo je loptu Celjaku na 35 metara od gola Zagrepčana i krenuo u prodor po lijevoj strani. Kada je došao do korner linije vratio je povratnu loptu za Ibričića. Hajdukov najbolji igrač te tukao s desetak metara, a kada se već činilo da lopta sigurno ide u gol James ju je blokirao i skrenuo u korner.

14 - Mogao je i Zagreb povesti! Oremuš se spleo i izgubio loptu na polovici gostiju nakon čega je sijevnula munjevita kontra Zagreba tri na jednog. Kao po špagu izigrali su "pjesnici" domaće. Lopta je na koncu došla do Krstanovića koji je neometan šutirao s 12-13 metara, ali je njegov šut uz manje poteškoće uspio spriječiti odlični Subašić.

15 - Šanse se nižu na obje strane. Šutirao je Sharbini s ruba kaznenog prostora, pokušao lobovati Višića, ali je bivši Hajdukov vratar loptu vršcima prstiju uspio izbiti iznad grede u korner.

22 - Medić je na desnoj strani kaznenog prostora uposlio Krstanovića, ali se najbolji strijelac gostiju (osam pogodaka ove sezone u prvenstvu) opet nije iskazao. Loše je Zagrebov Crouch zahvatio loptu koja je otišla prema korner zastavici.

26 - Oduzeli su Splićani loptu na sredini terena te krenuli u kontru četiri na tri. Ljubičić se odlučio na udarac sa 17-18 metara, ali nije dovoljno snažno zahvatio loptu.

29 - Raspalio je Ibričić s ruba šesnaesterca, a lopta je prohujala pored lijevih Višićevih rašlji

31 - Iz slobodnog udarca s lijeve strane Ibričić je loptu ubacio pred vrata. Na sedam-osam metara najviši je u skoku bio Vejić. Pokušao je skrenuti loptu i prevariti istrčalog Višića, ali nije dovoljno snažno zahvatio loptu koju je vratar Zagreba izboksao u polje.

35 - Nakon lijepog solo prodora Ljubičić je snažno odapeo s dvadesetak metara, no ujedno i neprecizno. Lopta je otišla visoko iznad grede.

37 - Iz vlastite obećavajuće kontre Splićani su servirali kontru gostima. Jozinović je umjesto da doda Oremušu dugom loptom neprecizno potražio Vukušića u vrhu napada i omogućio šansu Zagrebu. Abdurahimi je probio desnu stranu i došao gotovo do korner linije. Iz vrlo teške situacije odlučio se za udarac, ali je srećom po "bijele" Subašić još jednom spasio.

40 - Ponovno su zaprijetili domaći. Nakon ubačaja Jozinovića u skoku je najviši bio Ibričić. Višić je otišao u prazno, no Ibričić je glavom loptu uputio iznad grede

43 - Nova stopostotna prilika za Zagreb! Šovšić je osvanuo sam ispred Subašića. Ciljao je s ruba kaznenog prostora donji lijevi Subašićev kut, ali je istrčali Hajdukov čuvar mreže opet bio na visini zadatka. Navijači su nakon nekoliko dobrih prilika gostiju uzeli na zub igrače Hajduka.

45 + 1 - Novu veliku priliku za Zagreb imao je Abdurahimi nakon asistencije Šovšića, no otišao je previše ukoso na desnoj strani u pokušaju da zaobiđe istrčalog Subašića pa je pogodio tek vanjski dio mreže. Gotovo svaka kontra gostiju mirisala je na gol.

Kraj prvog poluvremena

46 - Za čak dvije promjene odlučio se Vučević. Umjesto Ljubičića i Buljata u igru su ušli Tomasov i Trebotić. Počelo je drugo poluvrijeme.

46 - Opet je krenulo loše za Hajduk. Vejić je u pokušaju da izbije loptu ispred Krstanovića umalo s dvadesetak metara lobovao Subašića.

1:0 Trebotić!!!

48 - Vučevićeve zamjene odmah su se isplatile! Trebotić je iskoristio uspavanost obrane Zagreba i nakon samo tri minute provedene na travnjaku upisao se u strijelce. Na lijevoj strani kaznenog prostora na malom prostoru prevario je Tokića, a zatim je loptu s desetak metara plasirao u suprotni donji kut vrata nemoćnog Višića.

58 - Hajduk je čvršće ušao u nastavak, plete mrežu oko Višića te traži i drugi gol, ali nedostaje Splićanima preciznosti u dodavanjima.

59 - Maločaj je "pokupio" Krstanovića na sredini terena i zaradio žuti karton. Torcida je s nekoliko baklji pokušala zapaliti atmosferu.

60 - Nakon male pauze opet su zaprijetili gosti preko Abdurahimija, ali lopta je otišla iznad grede.

2:0 Anas Sharbini!!!

61 - Konačno se otvorilo i Sharbiniju koji je pogotkom okrunio lijepu akciju Splićana. Tomasov je s desne strane u kaznenom prostoru uposlio Ibričića koji je dobro "snimio situaciju" i na rubu kaznenog prostora loptu samo ostavio za natrčalog Sharbinija. Potonji je sa 17-18 metara desnom nogom precizno naciljao i pogodio donji lijevi Višićev kut.

63 - Umjesto Medića u igru je ušao Dedić.

68 - Nakon odličnog solo prodora po desnoj strani Tomasov je s korner linije loptu vratio na suprotnu vratnicu gdje ju je na 12-13 metara od gola prihvatio Sharbini. Pokušao je kroz šumu nogu pogoditi suprotne Višićeve rašlje, ali je gostujući vratar taj njegov pokušaj osujetio.

69 - Malo je nedostajalo da Vukušić iskoristi nesporazum Ivankovića i Višića koji se nisu mogli odlučiti što s loptom. Pobjegla je međutim lopta Vukušiću skroz udesno, ali ju je iz teške situacije ipak uputio prema vratima. Međutim na njegovu nesreću od grede se odbila u polje.

72 - Umjesto Abdurahimija u igri je Oršulić.

3:0 Ibričić

73 - Gosti su se potpuno raspali, koncentracija u obrani je još jednom popustila. Tomasov je nabacio lijevom nogom pred vrata, a Ibričić je s desetak metara loptu poslao pored Višića u mrežu i tako prekinuo golgeterski post.

76 - Sharbinij je prvario Celjaka na desnoj strani od kojeg se lopta umalo odbila u mrežu. U nastavku akcije nakon kornera Vejić je nebeski poletio u pokušaju da Ibričićev centaršut pospremi u gol, no nije uspio zahvatiti loptu.
 3:1 Krstanović

76 - Ima propuha i na suprotnoj strani. Jurendić je nadmudrio Maloču i uposlio Krstanovića koji je napokon pogodio. Plasirao je s 12-13 metara loptu u donji lijevi Subašićev kut. Ovaj put Hajdukov vratar ništa nije mogao napraviti.

82 - Lošu reakciju Ivankovića mogao je kazniti Vukušić, ali je njegov šut s 17-18 metara Višić obranio.

84 - Stopostotnu priliku za smanjenje vodstva nije iskoristio Dedić. U hitroj kontri gostiju na desnoj strani Dedić je izišao ne desnu stranu na desetak metara od gola pred Jozinovića i Subašića. Obojicu je lažnjakom zavaljao na travnjak fintirajući kako će u desnu, dok je on otišao u unutrašnju lijevu stranu. Uputio je loptu prema praznim vratima no Vejić je na gol crti spriječio siguranpogodak

87 - Vejić je još jednom spasio, ovaj put blokirao je šut Jamesa.

4:1 Sharbini!!!!

88 - Eurogolčina Sharbinija. Brkljača je iz kanenog prostora vratio loptu na rub šesnaesterca za Sharbinija koji je topovski zakucao loptu u lijeve Višićeve rašlje. Sharbini je za ovaj efektan potez zaslužio veliki pljesak navijača. Vratar Zagreba u drugom poluvremenu je bio kao na streljani, sijevalo je sa svih strana.

Kraj

Hajduk – Zagreb 4:1 (0:0)

Split. Gradski stadion u Poljudu.

Gledatelja oko 3000.

Sudac Domagoj Vučkov (Rijeka) – 6,5.

Žuti karton: Maloča (Hajduk)

Strijelci: 1:0 Trebotić (48), 2:0 An. Sharbini (61), 3:0 Ibričić (73), 3:1 Krstanović (77), 4:1 An. Sharbini (88)

Najbolji igrač: Dinko Trebotić (Hajduk)

Hajduk: Subašić (6,5) – Maloča (6), Vejić (7), J. Buljat (6)(od 46. Tomasov 6,5), Jozinović (6) – Oremuš (6), Brkljača (6), M. Ljubičić (5,5) (od 46. Trebotić 7), An. Sharbini (7) – Vukušić (6) (od 89. Kukoč -), Ibričić (7).

Zagreb: Višić (5) – Celjak (5,5), M. Tokić (5), V. Ivanković (5), James (6) – Jefthon (6,5) – Abdurahimi (6) (od 72. Oršulić -), Šovšić (6), L. Medić (5) (od 63. Dedić 6), Novosel (5) (od 65. Jurendić 5,5) – Krstanović (6).

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

















[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/hajduk-razbio-zagreb-vucevic-ne-svadajte-me-sa-spacom-anas-zabio-sam-zbog-novih-kopacki-fotogalerija-116186 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1a60aa1fe6b499b21af09a245bdfb9c979aa603d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Hajduk+razbio+Zagreb%3B+Vu%C4%8Devi%C4%87%3A+Ne+sva%C4%91ajte+me+sa+%C5%A0pacom%2C++Anas%3A+Zabio+sam+zbog+novih+kopa%C4%8Dki%21+%28FOTOGALERIJA%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fhajduk-razbio-zagreb-vucevic-ne-svadajte-me-sa-spacom-anas-zabio-sam-zbog-novih-kopacki-fotogalerija-116186 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fhajduk-razbio-zagreb-vucevic-ne-svadajte-me-sa-spacom-anas-zabio-sam-zbog-novih-kopacki-fotogalerija-116186 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Poljud: Hajduk - Zagreb 4:1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukPoljud: Hajduk - Zagreb 4:1

Hajduk razbio Zagreb; Vučević: Ne svađajte me sa Špacom, Anas: Zabio sam zbog novih kopački! (FOTOGALERIJA)

Piše PSD.
7. studenog 2010. - 21:23

Hajduk je pobijedio Zagreb čak sa 4:1 nakon što je prvo poluvrijeme prošlo bez pogodaka, a Zagreb promašio nekoliko izglednih šansi zbog kojih će dugo žaliti.

Splićani su ipak u nastavku preokrenuli vodu na svoj mlin i došli do visoke pobjede. Bio je to pravi potez da se na početak drugog poluvremena s klupe ubace Dinko Trebotić i Marin Tomasov, a s druge strane dobra i rastrčana igra nakon postignutog vodstva pokazala je da ovaj Hajduk nema fizički problem, koliko – psihološki.

Tako je sve završilo krasno i bajno za Splićane, a zagrebaši se nisu mogli načuditi što ih je do kraja snašlo, nakon što su odigrali sasvim solidnu partiju i nanizali i svoje prigode.

Hajduk je počeo življe, pa se Zagreb othrvao, da bi se potom zagrebaš Šovšić mogao proslaviti, a svidio se i ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 07:12