StoryEditorOCM
Arhivakompatktni model

Stiže novi Reanultov crossover: Kwid spreman za proizvodnju

Piše PSD.
3. lipnja 2014. - 13:24
Kada je na sajmu automobila u New Delhiju Renault izišao pred javnost s konceptom Kwid, ni najveći entuzijasti nisu mogli povjerovati u njegovu kasniju proizvodnju.

Ipak, vođeni dobrim vibracijama crossover segmenta, u kompaniji su odlučili stvoriti kompaktni model upravo na bazi Kwida.

Originalnim konceptom Renault je iskazao posvećenost tržištima u razvoju, gdje bi trebalo očekivati i masovnu distribuciju, čiji početak kompanija najavljuje za 2016. godinu, i koju će pratiti niska nabavna cijena.

Primarni cilj brenda je da Kwid učini ekonomičnim. Iz tog razloga će se pod haubom smjestiti trocilindarski agregati iz Twinga od 0,9 litara, u rasponu snage između 69 i 90 konjskih snaga.

Okruglo tijelo i velika maska rešetke ostaju kao dio novog, sve prisutnijeg Renault dizajnerskog jezika, ali će ostatak stila viđenog na konceptu biti ublažen.

Crna plastika i robusno podnožje bit će zadržani kako bi se udovoljilo zahtjevima kupaca, a bit će omogućena i dodatna personalizacija u obliku drugačije boje krova.

Potreba za Kwid modelom nastala je u želji Renaulta da stvori crossover manji od Captura. Koncept je dug 3,6 metra, dok će vozilo koje uđe u proizvodnju dužinu mjeriti s četiri metra, što je još uvijek za 150 milimetara kraće od Captura.

Još neke sličnosti između njih postoje. Captur je zadržao ime koncepta koji mu je prethodio, a isti slučaj mogao bi se ponoviti i s Kwidom.

R.R.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 16:36