StoryEditorOCM
DalmacijaPLANOVI ZA 2009. GODINU DOBRE NAJAVE IMOTSKE BRANITELJSKE UDRUGE

Za voće i povrće dva milijuna kuna

Piše PSD.
17. siječnja 2009. - 20:20

Braniteljska zadruga ‘Imoćanka’ planira proizvesti više od 600 tona voća i povrća

Dvije godine od utemeljenja, Poljoprivredna braniteljska zadruga “Imoćanka” planira ove godine nadmašiti uspješnu prošlu godinu, kada je otkupljeno oko 600 tona voća i povrća.

Sva roba odmah je preko Konzuma otišla na hrvatsko tržište, poljoprivrednicima je isplaćeno dva milijuna kuna, plaćen je porez državi od oko 200 tisuća kuna i, ono najvrjednije, stekao se ugled među potrošačima.

- Nas 16 zadrugara koji smo utemeljili zadrugu i više od 100 kooperanata više smo nego zadovoljni dosadašnjim radom. No, uspjesi vuku dalje, pa moramo učiniti i dodatne napore kako bi zadruga stasala i radila još bolje.

U tom smislu imat ćemo nekoliko edukativnih sastanaka s poljoprivrednicima, proširit ćemo broj zadrugara i kooperanata, osigurati im sjemenja po povoljnijim cijenama, te posebno raditi na tome da se pojedine sorte voća i povrća plasiraju među prvima na tržište kako bismo bili konkurentni - riječi su direktora Poljoprivredne braniteljske zadruge Tea Klapirića.

Isto tako zadruga je uputila i projekte Ministarstvu poljoprivrede za subvencioniranje kupnje hladnjače, koja bi umnogome pomogla zadrugarima, no koliko čujemo od zadrugara, bit će problema s prostorom gdje bi se ona instalirala.

Isto tako ove godine proširit će se i skladišni prostor te posebna briga posvetiti stručnoj laboratorijskoj kontroli nekoliko sorti vina koja idu na tržište pod znakom zadruge. Već u četvrtak je održan prvi edukativni sastanak zadrugara i kooperanata, a takvih susreta bit će i ubuduće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:53