Ako vam je s padom temeperature skočio apetit za slatkim, svidjet će vam se recept za čokoladnu pitu s nadjevom od karamele i ganachea. Izvedba nije toliko složena kao što naziv da nagovijestiti, a rezultat je jednostavno neodoljiv: desert koji je čokoladan, kremast i pun okusa.
Čokoladna pita s karamelom
tijesto:
175 g brašna
3 žlice kakaa
10 dkg masla (dio jmožete zamijeniti kokosovim uljem)
75 g šećera
vanilin šećer
1 jaje
2 žlice vode
nadjev od karamele:
200 g šećera
3 žlice vode
100 g maslaca
200 ml vrhnja za šlag
čokoladni ganache:
200 g čokolade
200 ml vrhnja za šlag
Zamijesite tijesto za pitu tako da brzo rukama pomiješate sve sastojke, stavite ga u roštijeru dimenzija oko 20X35 cm i spremite na oko pola sata u hladnjak (na taj se nečin neće puno skupiti dok ga budete pekli...
Čokoladna pita s karamelom
tijesto:
175 g brašna
3 žlice kakaa
10 dkg masla (dio jmožete zamijeniti kokosovim uljem)
75 g šećera
vanilin šećer
1 jaje
2 žlice vode
nadjev od karamele:
200 g šećera
3 žlice vode
100 g maslaca
200 ml vrhnja za šlag
čokoladni ganache:
200 g čokolade
200 ml vrhnja za šlag
Zamijesite tijesto za pitu tako da brzo rukama pomiješate sve sastojke, stavite ga u roštijeru dimenzija oko 20X35 cm i spremite na oko pola sata u hladnjak (na taj se nečin neće puno skupiti dok ga budete pekli...