StoryEditorOCM
Dalmacijaraskol na škoju

Predsjednik Gradskog vijeća Supetra podnio ostavku: SDP i HSU uhljebljuju svoje političke podobnike

Piše PSD.
12. svibnja 2015. - 18:35
Predsjednik Gradskog vijeća Supetra, HNS-ovac Petar Maričić, u utorak je podnio ostavku, što je dodatno dolilo ulje na vatru naelektriziranih političkih prilika u bračkoj metropoli.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

S obzirom na štetnu politiku koalicije SDP-a i HSU-a u Gradu Supetru koju kroz posljednjih nekoliko mjeseci karakterizira uhljebljivanje, destrukcija i hajka na kvalitetne i dokazane ljude u gradskim tvrtkama podnosim neopozivu ostavku na mjesto Predsjednika Gradskog vijeća Grada Supetra na koje sam jednoglasno izabran na konstituirajućoj sjednici, 13. lipnja 2013. godine.

Ustrajanje u štetnoj politici kulminiralo je upravo dovršenom nasilnom smjenom direktora Komunalnog društva “Grad d.o.o.” i izborom potpredsjednice SDP-a Supetar na mjesto nove direktorice navedenog društva.

Umjesto da se u svom mandatu većina koju čine SDP i HSU bavi interesima građana i donošenjem odluka važnima za naš Grad kao što su npr. odbijanje pokretanja postupka osnivanja samostalne lučke uprave Supetar, oni svoju političku snagu koriste za uhljebljivanje političkih podobnika u gradske tvrtke. Vlasnici tih tvrtki su isključivo građani Supetra, Mirca, Splitske i Škripa, a ne oni kao politička većina.

Zbog gore navedenog ne želim više biti na čelu Gradskog vijeća Grada Supetra. Svoje djelovanje ću nastaviti kao gradski vijećnik Grada Supetra te ću svoje političko znanje i vještine ulagati u daljnju provedbu programa “Supetar može bolje”. S tim je programom naša lista na lokalnim izborima izborila svoje mjesto ogromnom podrškom biračkog tijela i pokazala da Supetar stvarno može i mora bolje.

Ponosim se što sam uz svoje suradnike i kolege bio korektiv prilikom promišljanja u procesu donošenja teških, ali važnih odluka s kojima smo Grad Supetar izvukli iz višegodišnje financijske blokade, nagodili smo se u mnogobrojnim sudskim procesima, osigurali mogućnost dovršetka mnogih započetih i drugih projekata te tako omogućili normalno funkcioniranje Grada Supetra, i ono najvažnije, stvorili temelje za razvoj budućnosti.

Ostavku podnosim isključivo iz moralnih razloga jer kao čovjek, suprug, otac te kao građanin našeg Grada u ovakvim štetnim događajima ne mogu i ne želim sudjelovati. Funkciju nikad nisam obnašao za svoj osobni probitak, već na interes građana, birača i mojih kolega koji su željeli bolje sutra Supetru.

Ovim putem vam zahvaljujem na ukazanom povjerenju te vas uvjeravam da ću i dalje časno i ponosno djelovati s ciljem ostvarivanja istog.

Supetar, 12. svibnja 2015.

S poštovanjem,
Petar Maričić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:59