StoryEditorOCM
DalmacijaJUBILEJI

Milosrdne sestre sv. Križa djeluju u Komiži već 50 godina

Piše PSD.
31. listopada 2014. - 17:13
Biskup hvarsko-bračko-viški msgr. Slobodan Štambuk u crkvi Gospe Gusarice predvodio je koncelebriranu svetu misu povodom 50 godina od dolaska i djelovanja milosrdnih sestara sv. Križa u Komiži.

“Ono što me s jedne strane veseli, to je što narod osjeća da su sestre sv. Križa jedno bogatstvo po svojoj prisutnosti, toliko mi je žao što ne mogu istaknuti da je neka časna sestra porijeklom s Visa, a kamoli iz same Komiže. Zanimljivo, imali smo dosta svećenika i još uvijek imamo dva živa svećenika iz Komiže, ali nažalost nemamo ni jednu časnu sestru, Bio bih veseo kad bi ova obljetnica, pedeseta, urodila plodom da se i u tom smislu ova župska zajednica osjeti i nekoga, Bogu posebno posveti”, rekao nam je msgr. Štambuk.

Osim brojnih vjernika, svećenika, fratara i redovnica sv. Križa iz Visa i Komiže na misi je bila nazočna i sestra Amalija Kupčerić, provincijalna poglavarica sv. Križa koja je za ovu prigodu doputovala iz Đakova.

“Mi smo sestre sv. Križa i djelujemo u cijeloj Hrvatskoj, a u Đakovu nam je provincijalna kuća. U Visu smo neprekidno već 130 godina gdje sudjelujujemo u skrbi za stare i nemoćne osobe, a Komiži smo 50 godina, dvije sestre su u župskom apostolatu. Mi želimo da naša karizma i dalje živi, a naša karizma je dvorba bolesnika i župski pastoral”, kazala je s. Amalija. 
Tekst i foto: Bogoljub Mitraković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 09:41