Zakiseljenost organizma, koja nastaje uslijed unosa hrane koja ima niskupH vrijednost, izaziva niz problema - od malaksalosti, probavnihsmetnji, poremećaja metabolizma uslijed kojih je teško održati zdravutežinu, te, kako neki vjeruju, do nastanka karcinoma. Često se spominjeizreka jednog slavnog patologa da je "svaka smrt koja je navodnoprirodna samo krajnja točka uznapredovale kiselosti" organizma.
Dobravijest je da zakiseljenje organizma možemo izbjeći ako smanjimo unoshrane koja ju izaziva (proizvoda od rafinirane pšenice, mesa, slatkiša,kave, alkohola...), a povećamo unos voća, povrća i cjelovitih žitarica.
Uodržavanju zdrave pH ravnoteže organizma navodno može pomoći itakozvana alkalna voda. Njena je osobitost u tome što se radi od limuna,koji su izrazito lužnati te ...
Dobravijest je da zakiseljenje organizma možemo izbjeći ako smanjimo unoshrane koja ju izaziva (proizvoda od rafinirane pšenice, mesa, slatkiša,kave, alkohola...), a povećamo unos voća, povrća i cjelovitih žitarica.
Uodržavanju zdrave pH ravnoteže organizma navodno može pomoći itakozvana alkalna voda. Njena je osobitost u tome što se radi od limuna,koji su izrazito lužnati te ...