StoryEditorOCM
DalmacijaSjednica Gradskog vijeća

Vijećnik Ivan Šimić: Izvješće gradonačelnika je po klišeu

20. veljače 2016. - 18:10
vijece_makarska1-200216

Unatoč velikim problemima s kojima se svakodnevno susreću građani Makarske, od komunalnih, do kontinuirane prekomjerne stambene izgradnje ili kočenja investicija na području grada, velikog sudskog spora u vezi poljoprivrednog zemljišta koje se itekako tiču grada, na aktualnom satu glavna su tema bile pokoja rupa na cesti, završetak kocaka na nogostupima,uređenje parkinga i sličnog.

Tek je Ivan Šimić, od prošle sjednice Gradskog vijeća zamjenski vijećnik iz kvote Agende mladih ukazao kako se ni 11 točaka dnevnog reda ne bavi ozbiljnim za život značajnim pitanjima. Kao iz rukava naveo je osam tema o kojima bi vijećnici pod hitno morali raspravljati i poduzeti mjere. 

To je pitanje primjene zakona civilne zaštite i prebivališta, s obzirom na aktualnu svjetsku situaciju, zakona o buci, o sportskim aktivnostima mladih, budući ih je tek 5 posto uključeno u sport, problem gosdpodarstva, poticanja konkurentnosti, pripremu infrastrukture primjerenu gostu, uvjeti rada gradske uprave itd. Vijećnici se nisu usprotivili, nego je predloženo da se dogovor oko pojedinih točaka najprije raspravi na međustranačkom vijeću a onda gradske službe da pripreme materijale za raspravu.

Dosta primjedbi oporba je imala na izvješće o radu gradonačelnika Tonća Bilića. Ponovo je najaktivniji bio Šimić. Nabrojio je propuste, kao što su problemi privatnog sektora, informacije o uspješnosti srednjoškolaca nakon polaganja državne mature i usporedbe makarskog završnog obrazovanja s drugim sredinama. Nema riječi o najboljem klubu i medaljama Mawashi boraca, ili 
Zlatne kune koja nagrada je stigla u grad.

Zamjerio je čelništvu grada da zanemaruju duhovnost i da ih nema na vrkvenim proslavama.

Oponirao mu je Miroslav Družijanić kako nijedna vlast do sada nije više surađivala s crkvom 
od sadašnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 13:32