StoryEditorOCM
Dalmacijapripreme za 293. alkarske svečanosti

Alkarima nova tribina?

Piše PSD.
8. travnja 2008. - 20:07

 Duje Klarić / CROPIX
Veliki su izgledi da će gledatelji 293. sinjske alke, koja će se održati 3. kolovoza, sjediti na potpuno novim tribinama, koje bi trebala isporučiti njemačka tvrtka Layher iz Stuttgarta. Umjesto dosadašnjih četiri, na novim tribinama bilo bi neusporedivo udobnijih šest tisuća sjedaćih mjesta, uz velike izmjene svečane tribine, uvođenje VIP lože i proširenog prostora za novinare.

 - Jedan naš Cetinjanin koji je dugo radio u Njemačkoj informirao nas je o tribinama tvrtke Layher, s kojima neki u Hrvatskoj već imaju kvalitetna iskustva. Posjetili smo ih u Stuttgartu, dali im geodetsku podlogu alkarskog trkališta i objasnili naše potrebe. Odgovorili su nam da bi njihovom tehnologijom na zadanom prostoru mogli osigurati šest tisuća sjedaćih mjesta. Očekujemo njihovu ponudu s tehničkim i financijskim dijelom. Ako nam ponuda bude prihvatljiva, nove tribine imat ćemo već za ovogodišnju Alku. Financirat ćemo ih iz buduće najamnine poslovnih prostora Alkarskih dvora – kaže ing. Ante Delić, tajnik VAD-a, koji je vodio delegaciju u Stuttgart.

Ako alkari prihvate ponudu njemačke tvrtke, osim povećanja broja sjedaćih mjesta za 50 posto, najvažnije su preinake svečane i okruženja vojvodine lože. Umjesto dosadašnjih 40-ak mjesta, svečana loža imala bi ubuduće samo dva reda sa po osam sjedala. Uz nju bi se nalazila VIP loža, u prvom redu za sponzore i donatore, s 300 mjesta.

Toni Paštar/EPEHA


 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 03:06