StoryEditorOCM
Dalmacijaod 25. do 30. listopada

Festival obrazovanja i znanosti u Sinju: jedan do predavača čuveni teorijski fizičar Senjanović, a doletjet će i helikopter HRZ-a!

Piše PSD.
23. listopada 2015. - 15:26
U Sinju se od 25. do 30. listopada održava sada već tradicionalni “Festival obrazovanja i znanosti” i to pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta RH, a otvoriti će ga zamjenik ministra Roko Andričević. Otvorenje Festivala održati će se 25.listopada, nedjelja, u 18 sati u Alkarskim dvorima.

Glavne teme ovogodišnjeg izdanja ove znanstvene poslastice su biomedicina, okoliš, suradnja znanosti i gospodarstva.

Teško je pobrojati brojna događanja u petodnevnom šušuru koji će se događati u Sinju.

No, svakako valja istaknuti predavanje hrvatskog fizičara svjetskog glasa prof. dr. sc. Gorana Senjanovića.

Senjanović je jedan od najvećih živućih teorijskih fizičara u svijetu, a malo je poznato da je uz Nikolu Teslu jedini hrvatski fizičar na Wikipedijinu popisu najvećih teorijskih fizičara od 16. stoljeća do danas.

U okviru Festivala eminentni predavači približiti će slušateljima ovogodišnje Nobelove nagrade koje su prije nedavno dodijeljene za fiziku, kemiju i medicinu.

Osim “teoretskog” dijela Festivala znanosti, održat će se i “praktični” dio za koji zaslužno Hrvatsko ratno zrakoplovstvo.

Naime, za vrijeme Festivala u Sinj će doletjeti helikopter Mi-8 HRZ-a kojeg će Sinjani svih uzrasta moći razgledati, ali i fotografirati se s pilotima. Pukovnik Hrvatske vojske Michael Križanec održati će predavanje na temu “Osnove helikoptera”.

Tko god kaže da će Sinj pet dana biti središte hrvatske znanosti-neće pogriješiti.

PSD, FOTO: Ilustracija/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:44