StoryEditorOCM
DalmacijaNEUMORNI KRONIČAR GRADA

U 52. godini preminuo Valentin Buble - dobri duh Trogira

Piše PSD.
20. kolovoza 2015. - 12:18

Nakon kratke i teške bolesti u 52. godini života preminuo je Valentin Buble, dobri duh Trogira te višegodišnji član karnevalske udruge “Rašpin jute“ koji je za vrijeme karnevala godinama preuzimao ključeve grada i bio “gradonačelnik“.

Valentin je bio svojevrsni kroničar grada. Nazivali su ga živom enciklopedijom jer je zahvaljujući svojoj memoriji znao datume rođenja gotovo svih svojih sugrađana onih starijih i mlađih, rodbinske veze, tko je završio ili pohađa koju školu, gdje radi i tome slično. Pomno je Vale, kako su ga od milja zvali, pratio sva gradska događanja. Bio je omiljen, pun dobrote i velika srca zbog čega je bio poznat i u ostalim gradovima naše županije. Sa svojim maškarama odlazio je na karnevale širom Dalmacije gdje je stekao mnoga prijateljstva.

Bio je član trogirskih “Malara“ i strastveni navijač HNK Trogir, miljenik trogirskih klapa posebice klape “Tragos“, svih KUD-ova, sportskih klubova. Znao bi on često prošetati do gradske uprave ili “Trogir holdinga“ i “snimiti“ situaciju unoseći vedrinu i optimizam među djelatnicima. Najdraže bi mu bilo proćakulati s novinarima Gradskog radija s čijih valova je jedno vrijeme svako jutro budio sugrađane zaželjevši im dobro juto te recitirajući stihove najdraže mu pjesme “Oj Trogiru grade“. Jedan od stihova glasio je: Iz svojeg grada otić nikad neću!
Uistinu, iako ga više nema, ostavio je duboki trag te iz sjećanja njegovih Trogirana nikad neće otići.

G. DRAGAN

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 21:28