StoryEditorOCM
DalmacijaMiss Kaštela

Casting za miss i revija: Kaštelani uživali u ljepoticama i modi

Piše PSD.
29. lipnja 2015. - 01:08

Visoke potpetice, vruće ljetne hlačice i suknjice mamile su poglede u Beach baru “Palace” gdje je održan casting izbora za Miss Kaštela, na koji se prijavilo deset kandidatkinja, ali zbog poslovnih obveza neke nisu mogle biti prisutne. Djevojke su zadivile svojom pojavom, ali i osobnošću. Tako su, osim što su lijepe, u razgovoru s organizatoricama trebale iznijeti svoje stavove, interese i zanimljive detalje o svom životu. Kao i prošle godine, u prijavama su prednjačile djevojke iz Kaštel Sućurca, zatim iz Lukšića. Iz direkcije su komentirali kako su se pri prijavama susreli s vrlo opreznim djevojkama.

– Da, točno je. Velik broj djevojaka se boji prijaviti na izbor. Sumnjaju u namještanje, smatraju kako se već unaprijed zna koja će biti pobjednica. Isto tako, nemali broj puta im se nude i nemoralne ponude, pa je njihova bojazan i opravdana. No, na ovom izboru sve je transparentno i pobijedit će isključivo najljepša, koju odabere stručni žiri, a razmišljamo i o tome da glasove žirija zbroji netko od posjetitelja iz publike, koga bismo izabrali slučajnim odabirom – kazala nam je Renata Novak iz direkcije izbora za Miss Kaštela.

Šetnja uz more

Kandidatkinje koje su pristigle na casting u Kaštelima pozirale su uz more, na plaži ispod hotela “Palace”, a svaka od njih vjeruje kako će postati pobjednica i direktno otići na izbor Best model Dalmacije za model Hrvatske.
Kako nam je kazala Novak, pobjednice izbora očekuju vrijedne nagrade, a koju će ocjenjivački sud proglasiti najljepšom, znat će se 10. kolovoza, kada će se u prekrasnom ambijentu terase hotela “Resnik” izbor i održati.
Druga večer 6. Nostalgije, revije tradicijskih nošnji i obrtništva, protekla je u ozračju današnje mode, a na njoj su se predstavili kreatori sa svojim kreacijama inspiriranim tradicijskom i narodnom nošnjom.

Na korak dalje od održanog castinga, brojni posjetitelji uživali su prateći modnu reviju koja se održala u sklopu 6. Nostalgije. Etnomotivi na haljinama, vjenčanici i drugim odjevnim predmetima, na nakitu i drugim modnim detaljima, predstavili su modeli koji su nosili kreacije poznatih kreatora Branke Vukušić, Mirjane Ojdenić, Viletine te mlade kreatorice Marine Dopuđe Lewis.

Osim modne revije, posjetitelji na brcu u Kaštel Starom mogli su uživati i u nastupima klapa Putalj, Šinjorine i Kampaneli, kao i u starogradskim plesovima koje su izveli članovi KUD-a “Stari fijaker” iz Đakova. I ove godine na Nostalgiji su nastupili i dugogodišnji kaštelanski prijatelji, Rokodelci Moravske doline iz Slovenije, a crvenim tepihom prošetalo je više od dvadeset manekenki i manekena.

JAKOV ŽARKO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:28