StoryEditorOCM
Dalmacijakreativan razvoj

Posao preko projekata lokalnog partnerstva

Piše PSD.
7. travnja 2011. - 10:29
U Solinu je u srijedu održana osnivačka skupština “Lokalnog partnerstva za zapošljavanje” Splitsko-dalmatinske županije koje će pripremati strategiju razvoja ljudskih potencijala u svrhu povećanja zapošljavanja.

Cilj je uključiti širu lokalnu zajednicu u ovaj projekt suradnje kako bi se prepoznali postojeći problemi te kreativne ideje razvile u konkretne projekte koji će konkurirati za sredstva EU fondova, rečeno je.

Ukupan projekt lokalnog partnerstva vrijedan je 1,9 milijuna eura, naglasio je Miroslav Delić, pročelnik Područne službe Split Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji su uz Županiju i Regionalnu razvojnu agenciju naše županije nositelji ovog projekta potaknutog europskim programom LPE 3. Cleofe Guradigli, glavna projektna savjetnica, napomenula je kako samo Hrvatsku za ovakve projekte čeka 167 milijuna eura, no samo ih treba znati iskoristiti, kazala je Guradigli.

- Ponekad nije problem u novcu, već i u idejama, komunikaciji, zajedništvu i ostvarivanju tih ideja - kazala je Guradigli.

Nazočne je pozdravio i župan Ante Sanader, u ime grada domaćina podršku projektu dao je i solinski gradonačelnik Blaženko Boban, a projekt je podržala i splitska dogradonačelnica Anđelka Visković.

Tom prigodom potpisan je i sporazum o partnerstvu s jedinicama lokalne samouprave, HUP-om, Županijskom gospodarskom komorom, strukovnim školama te nevladinim organizacijama.

Za predsjednika ovoga Partnerskog vijeća izabran je dožupan Visko Haladić, a za dopredsjednike Vesna Ivić Šimetin, direktorica Regionalnog ureda HUP-a, te pročelnik HZZ Područne službe Split Miroslav Delić.

M. SESARTIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:57