Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu

SMS komentar

Žužul škarta Bellea. Neka ga sad Hajduk dovede ka veliko pojačanje, pa će nakon tri miseca raskinit ugovor. Dino, Spinut

Kako poslati komentar

Ostalo

Objavljeno 14.05.2010. u 11:38

Lucija Zaninović nakon osvajanja titule: Znam da vrijedilo je bola

Lucija Zaninović bila je presretna nakon što je u Sankt Peterburgu postala europska prvakinja u taekwondou, u kategoriji do 49 kilograma. Ipak, njezino slavlje već sutradan je pokvario poraz njezine sestre blizanke Ane u drugome kolu Europskoga prvenstva, u kategoriji do 53 kilograma.
- Ispričavam se, malo sam pokisla nakon Aninog poraza - rekla nam je Lucija telefonom iz Rusije, prisjetivši se ipak slavlja u srijedu.

- To je bio neopisiv osjećaj, zaista ga ne mogu izraziti riječima. Uvijek sam na natjecanjima bila blizu vrha, uvijek je malo falilo da odem do kraja. Nakon ozljeda koljena i šake koje sam pretrpjela u zadnjih nešto više od pola godine, zaista mogu reći kako mi se trud na kraju isplatio. Kao što kaže stih iz Gibonnijeve pjesme ‘Mi smo prvaci’ - ‘sav ovaj sjaj i pobjeda znam da vrijedili su bola’.

Luciju je u listopadu prošle godine baš uoči Svjetskoga prvenstva u Danskoj ozlijedila koljeno, kao i sestra Ana, što ih je spriječilo u nastupu. Nakon oporavka, Lucija je ozlijedila i šaku. Međutim, sestre Zaninović, obje članice Taekwondo kluba Marjan, brzo su došle u formu, u ožujku su obje osvojile Otvoreno prvenstvo Nizozemske u Eindhovenu. Tada se moglo naslutiti kako bi nastup na EP-u u Rusiji mogao biti uspješan.

- Nisam baš očekivala zlato, no nadala se jesam. Uvijek sam se trudila, davala sve od sebe na treninzima, i eto, napokon sam dočekala da se popnem na najviše postolje i da za mene svira hrvatska himna. Čula sam se sa svojima kući, svi su, naravno, presretni.

Lucija bi se, zajedno s ostatkom hrvatske taekwondo reprezentacije, u Hrvatsku trebala vratiti u nedjelju navečer.

Očekuje li europska prvakinja poseban doček u Splitu?
- Pa ne znam, vidjet ćemo... - rekla nam je Lucija, još jednom se ispričavši što je u razgovoru bila ‘pokisla’ zbog poraza sestre Ane.

TONI BILIĆ

Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Trenutno nema komentara!