StoryEditorOCM
Biznisjačanje mišića

Stručnjaci na skupu o razvoju gospodarstva: Krediti nas ubili, a BDP ih je željan

6. travnja 2016. - 00:44
Zagreb, 050416. Hotel Esplanade. Konferencija pod nazivom Krediti i gospodarski rast pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarovic. Na fotografiji: Gordana Deranja, Zdravko Maric i Zdenko Adrovic. Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Krema hrvatskog bankarstva, poduzetništva i izvršne politike složila se na današnjem skupu "Krediti i gospodarski rast" da Hrvatska do daljnjega neće moći ostvarivati pozitivne stope rasta BDP-a bez kredita. No, kako je sudionike skupa upozorio ministar financija Zdravko Marić, nepovratno su prošla vremena kada su krediti u Hrvatskoj godišnje rasli 40 posto.

– U posljednjih šest godina rast kredita bio je oko jedan posto, no isključi li se država iz te statistike, zapravo smo svjedočili kreditnom padu od jedan posto. Veliki izazov koji je pred nama sastoji se u tome da želimo održivi gospodarski rast u kojem će biti kreditnog rasta – naznačio je ministar financija, na tragu čije je diskusije bila i ona guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića.

Za guvernera je ra...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 22:13