StoryEditorOCM
HrvatskaNEMA VREMENA ZA SLAVLJE

Milanovićev rat još nije gotov. Bitka za Split tek počinje

4. travnja 2016. - 17:40
Zagreb, 190115. Markov trg, Banski dvori. Predsjednik Vlade RH Zoran Milanovic potpisao je Sporazum za ublazavanje financijskih poteskoca odredjenog dijela gradjana. Rijec je o gradjanima koji su ovrsenici u postupcima prisilne naplate trazbina male vrijednosti na novcanim sredstvima. Na fotografiji: Sandra Sveljek, Zoran Milanovic i Ivo Baldasar. Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Jedna bitka je završila, no rat u SDP-u još nije gotov. Nakon što je odnio pobjedu u utrci za predsjednika stranke, Zorana Milanovića za dva tjedna čeka još jedan veliki test: izbor potpredsjednika i članova Predsjedništva SDP-a na stranačkoj konvenciji.

Njegovi naglasniji kritičari Ivo Baldasar, Davor Bernardić i Rajko Ostojić pokušat će pridobiti podršku delegata i izboriti ulaz u vrh stranke. Milanoviću će, pak, pitanje časti biti da dobije homogeno, a ne oporbeno Predsjedništvo.

S prvim bi mogao krenuti u pospremanje stanja unutar SDP-a. Drugo mu donosi samo probleme, jer nakon svega što je rečeno u zadnja dva mjeseca, doista je teško očekivati da bi predsjdnik SDP-a mogao iskreno surađivati sa svojim najglasnijim kritičarima.

Nova šansa za dva tjedna

– Da je r...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 14:37