StoryEditorOCM

Restaurant Vagabundo u Bolu na Braču - kroz delicije na put oko svijeta

Piše PSD.
20. kolovoza 2015. - 10:01
Vinko Marinković od milja je gostima i svima koji su ikada uživali u s ljubavlju pažljivo arhitektonski konstruiranim zalogajima poznat kao Puko. 16 godina lutanja drugim i tuđim gastronomskim svemirima učinilo je njegove okusne pupoljke kozmopolitima i na poslijetku je odluka pala na povratak u rodnu zemlju, gdje je odlučio presti sladostrastne gurmanske priče spajajući tradicionalno sa svim novim iskustvima koje je sakupio na svojim lutanjima.

Bilo da se radi o formalnoj večeri, poslovnom ručku, korporativnom eventu, vezanju čvora s ljubavi svoga života ili bilo čemu drugome što bi vam moglo prošetati mislima, osoblje, iskustvo, budno oko samoga chefa Vinka i potpuna i apsolutna strast prema okusima učinit će event onime o kojem će se još dugo pričati. Nema bolje preporuke od zadovoljnog klijenta, bilo da se radi o romantičnoj večeri za dvoje ili pak eksplozivnom događaju sa većim brojem uzvanika, a sve opcije menija, posebne zahtjeve ili modifikacije svakako možete raspraviti s našim chefom i prilagoditi odabir hrane svojim preferencama i estetici.

Zdrava, čista hrana od autentičnih sezonskih namirnica, suradnja s lokalnim proizvođačima najboljih dalmatinskih zalogaja, zanosno mirisne mirodije, svjetski standard i ljubazno osoblje upravo su ono što je njegov restoran učinilo malim rajem na Zemlji.

Prikladno za pustolovnog istraživača okusa, restoran je dobio ime sinonimno fleneru kojeg biste mogli zateći da šeće uokolo i traži avanture i pustolovine, Vagabundo. Usidren na prekrasnoj tereasi maloga mjesta Bol, s pogledom na otok Brač, Vagabundo mami na odmor i okrijepu i na TripAdvisoru sakuplja samo riječi hvale. Dok ljeti buja životom i u čašama se cakle samo najbolja vina s pažljivo složene vinske karte, terase ispunja smijeh i ugodni razgovori prekinuti samo dužnim poštovanjem koje daješ slasnom zalogaju, u hladnijim mjesecima gospodin Marinković svu pažnju usmjerava u potpunosti na Dalmatino catering.

KROZ DELICIJE NA PUT OKO SVIJETA

Vinko Marinković svoje svjetske gastro doživljaje prenio je na domaće pijate. Svaki pijat ima svoju priču, a domaće delicije obukao je u zamamno ruho i začinio ih okusima koje ćete pamititi duže vrijeme. Sam Vinko za svoja čarobna gastro putovanja kaže:

“Mislim da je većini kuhara, pa tako i meni, u krvi da isprobamo, a i pripremimo što više različitih vrsta jela te da eksperimentiramo sa hranom. Stoga kad god putujem ili mi se pruži prilika, ne dvoumim se, nego obavezno kušam ili pripremim neko jelo koje do sada nisam. Jednom prilikom, kada sam kuhao na ruskoj jahti, pripremao sam Jambalayu sa krokodilskim mesom. Mnogi se zgražaju na samu pomisao da bi netko mogao koristiti krokodila kao namirnicu, a kamoli da ga probaju, a zapravo nisu ni svjesni da, iako krokodilsko meso zvuči podosta egzotično i nesvakidašnje, zapravo je vrlo slično piletini i veoma ukusno, meko, a i zdravo.

Postupak pripreme Jambalaye se i nije u mnogome razlikovao od uobičajenog samo što je uz standardne namirnice – povrće i rižu, sadržavala i krokodilsko meso. Volim uklopiti neke nove, egzotične namirnice u tradicionalna jela. Tako da sam jednom prilikom pripremio gulaš, ali sa mesom zebre. Pripremao sam ga kao da pravim gulaš od mesa divljači jer je meso zebre u mnogočemu slično divljači. I naravno, gulaš je bio izvrstan. Još jedno jelo koje sam pripremao, a ostalo mi je zapamćeno kao nevjerojatno ukusno, su ravioli sa mesom čegrtuše. Sva ova jela koja sam spomenuo, u našim krajevima su poprilična nepoznanica i većina će na sam spomen reagirati podosta negativno. No, ja bi toplo preporučio svima da izađu iz svakidašnjih okvira prehrane i usude se isprobati nešto novo jer mogu samo profitirati i proširiti svoje kulinarske vidike.

Stoga posjetite Vagabundo, uživajte u svakom zalogaju, dopustite da se netko pobrine za vas kako zaslužujete, jedite, pijte, smijte se, otkrivajte nove stvari i volite! Zato smo ovdje!

Informacije i upiti na chefvinko@yahoo.com ili 099 663 5336

sponzorirani članak
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:15