StoryEditorOCM
DalmacijaCIKLONALNA PLIMA

S Mirjanom nam eto juga, kiše i snijega

Piše PSD.
27. siječnja 2015. - 10:56
Neće biti hladnoće, ali bit će kiše, snijega i jakog juga. To nam donosi sljedeća ciklona Mirjana. U suncu i stabilnom vremenu moći ćemo uživati još dva dana, a onda u četvrtak stiže ciklona koja će se spustiti i do Jadrana.

Tako će već u jutarnjim satima naoblaka zahvatiti sjeverni Jadran, bit će kiše, a u zaleđu obale u početku i snijega. Tijekom dana kiša će biti obilna, praćena grmljavinom, a prema kraju dana širit će se na Dalmaciju.

– U Zagori bi ponegdje prve oborine mogle biti u obliku susnježice i snijega, i to u petak, no snježna granica navečer će se brzo dizati. U višem gorju past će obilan snijeg – kaže Dunja Plačko-Vršnak, dežurna meteorologinja DHMZ-a.

Lokalno bi moglo pasti više od 50 litara oborina po četvornome metru. Puhat će umjereno do jako jugo i lebić, na moru ponegdje prolazan olujni vjetar s orkanskim udarima, a zbog izrazito niskog tlaka zraka, pogotovo navečer, očekujemo ciklonalnu plimu. temperature će biti većinom od sedam do 14 stupnjeva. Slično vrijeme očekuje se i u subotu.

Ovogodišnji siječanj bio je iznadprosječno topao i kišan, a tako će i završiti. U znaku kiše i snijega, te južine na moru trebala bi početi i veljača. Hoće hoće li donijeti i zahladnjenje, vidjet će se sljedećih dana.
O. KOHAREVIĆ
Foto: Arhiv CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 10:54