StoryEditorOCM
Dalmacija‘Slobodna’, pomozite

Petar Kaselj: Neka mi zamijene žarulju!

Piše PSD.
7. studenog 2014. - 09:37

Petar Kaselj iz vrličkog naselja Ježevića pozvao je u pomoć “Slobodnu” jer mu nakon više od devet mjeseci pokušaja na druge načine nije ništa drugo preostalo kako bi ostvario pravo na javnu rasvjetu.

- Na ulazu s glavne ceste u zaselak Kaselje, za koji nema ni putokaza kao što imaju drugi zaseoci, u blizini moje kuće već osam mjeseci ne gori žarulja javne rasvjete. Zvao sam bezbroj puta u našu komunalnu tvrtku i gradsku upravu i dobivao obećanja danas će, sutra će.

Kad prije nekih dvadesetak dana vidim dolaze radnici naše komunalne tvrtke “Eko Vrlika”, koja održava javnu rasvjetu. Došli su teretnim automobilom koji ima dizalicu-korpu. Saznao sam da su taj automobil iznajmili od nekoga s Trilja. Radili su nekih petnastak minuta.

Vidio sam da su promijenili sjenilo, a što su još mijenjali nije mi poznato. Kada su završili posao i krenuli, poslovođa Ivica Vuletić mi je rekao da je sada sve u redu dodajući da sam se načekao i da je bilo i vrijeme. Kad navečer opet ništa. Svjetlo ne radi. Ja ujutro zovem Vuletića, a on se čudi.

Popravit će, obećao mi je, za dva, tri dana. Nakon dva-tri dana ja ponovno zovem u poduzeće, a oni opet obećavaju za dva-tri dana. I tako, evo, već dvadesetak dana. Ovoga ljeta i nije bilo toliko važno. Ali otkako je skratio dan pa se smrkava skoro u pet poslijepodne, javna rasvjeta je važna – veli Kaselj.

- Je, istina je. Mi smo prije dvadesetak dana unajmili kamion s korpom i popravili sve prijavljene kvarove, pa i onaj kod kuće Petra Kaselja. Zašto se žarulja nije upalila ne znam.

Vjerojatno je nešto ponovno pregorjelo, žarulja ili prugušnica. Imamo desetak prijavljenih kvarova na javnoj rasvjeti. Čim uspijemo dobiti kamion s korpom, sve ćemo popraviti. Do tada ne možemo ništa napraviti - kazao nam je jedan djelatnik “Eko Vrlika” uz zahtjev da ne navodimo njegovo ime.

T. Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:21