StoryEditorOCM

Sinjani pet i pol godina čekali za jedan prostorni plan

Piše PSD.
30. listopada 2014. - 12:50
Više od pet i pol godina trebalo je gradskoj vlasti Sinja da donese izmjene i dopune Prostornog plana uređenja grada. Odluku da se krene u taj posao Gradsko vijeće donijelo je još 12. veljače 2009. godine. Od tada do danas dvama sazivima Gradskog vijeća istekao je mandat. Na kraju kada je u ponedjeljak u kasnim noćnim satima konačni prijedlog toga dokumenta došao pred vijećnike, oni su ga usvojili – jednoglasno.

Do sada je na izradu sinjskih prostorno-planskih dokumenata bila ‘pretplaćena’ splitska tvrtka ‘Urbos’. U najnovijem slučaju izmjene i dopune obavila je tvrtka ‘Arheo’ iz Zagreba. Najvažniju ulogu u kreiranju toga dokumenta imao je nositelj vladajuće NL dr. Stipislav Jadrijević koji je bio predsjednik Savjeta za urbanizam.

Protivnici toga uglednog transplantacijskog kirurga koji živi i radi u Zagrebu, ali ima sinjsku adresu, kažu da mu je upravo izmjena i dopuna Prostornog plana grada bio glavni motiv za formiranje NL i preuzimanje vlasti u Sinju.

Naime, dr. Jadrijević je šef NL liste i gradski vijećnik u drugom mandatu te mu u tom kontekstu pripisuju mogući sukob interesa. Naime, tvrtka ‘Draga Sadra’ u njegovu (su)vlasništvu eksploatira sirovi gips na lokalitetu Stipanovića greben. Zbog neuređenih prostorno-planskih dokumenata ‘Draga Sadra’ imala je problema s konkurencijom iz Ciglane Sinj, koja je u međuvremenu otišla u stečaj. Izmjenama i dopunama Prostornog plana, na čije je oblikovanje dr. Jadrijević utjecao kao predsjednik Savjeta za urbanizam i glasao kao vijećnik, svi problemni te tvrtke su rješeni.


T. PAŠTAR
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 16:30