StoryEditorOCM
Dalmacijadvije plaće

Radnici vranjičke "Solin-brodogradnje" stupili u štrajk

Piše PSD.
4. kolovoza 2014. - 20:29
Zaposlenici privatnog remontnog brodogradilišta "Solin-brodogradnja" iz Vranjica stupili su danas u štrajk zbog neisplaćenih plaća za travanj i svibanj.

"U štrajk je danas stupilo 50-tak zaposlenika Solin-brodogradnje i trajat će sve dok im se ne isplate plaće za travanj i svibanj, a istekli su i rokovi za lipanjsku plaću koju također nisu dobili", rekao je za Hinu Joško Franić, regionalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske-industrijskog sindikata.

Istaknuo je kako vlasnik brodogradilišta Mirko Rapić ima više potraživanja od drugih tvrtki koje mu duguju, pa čeka sudske odluke u vezi s tim potraživanjima iz kojih bi se, ukoliko se naplate, mogle pokriti i neisplaćene plaće radnicima.

Uprava "Solin-brodogradnje" potvrdila je u priopćenju da je danas pokrenut štrajk u tom poduzeću zbog neisplate plaća za travanj i svibanj, a kao razlog neisplate navodi blokiran račun tvrtke. "Uprava traži način kako bi se naplatila dospjela potraživanja", stoji u priopćenju.

U Upravi napominju kako je trenutno na snazi zabrana rada plovnog doka koju je, zbog nemogućnosti opskrbe električnom energijom i vodom, izdala Lučka kapetanija, a zbog čega je obustavljena osnovna djelatnost u ovom remontnom brodogradilištu.

"Uprava ulaže napore da se uspostavi opskrba (električnom energijom i vodom) i rad, kako bi nastavila s isplatom plaća", ističu u Upravi "Solin-brodogradnje".

(H)
Foto: Ilustracija CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 05:00