StoryEditorOCM
Dalmacijaod 7. do 11. travnja

Kaštelanske škole i vrtići prikupljaju darove za osobe bez krova nad glavom

Piše PSD.
5. travnja 2014. - 18:28

U povodu blagdana, Udruga “Sv. Jeronim” organizira veliku humanitarnu akciju pod nazivom “I njima je Uskrs” koja će se za prikupljanje pomoći Prihvatilištu za beskućnike provoditi po svim osnovnim školama, gradskim i privatnim vrtićima.

- Iako je Grad Kaštela u svom proračunu osigurao određena sredstva za rad Prihvatilišta, pojavile su se potrebe za pomoć beskućnicima. Svi smo u vrijeme prije blagdana osjetljivi na darivanje, a ova akcija upravo je poticaj da se što veći broj građana odazove i pomogne ljudima koji su sada u toj ustanovi.

Udruga i ljudi koji rade s beskućnicima obavljaju sjajan posao, na sve moguće načine beskućnicima nastoje vratiti dostojanstvo - kazala je na konferenciji za tisak pročelnica za društvene djelatnosti Sandra Zokić, zahvalivši svim ravnateljima škola i vrtića koji su došli podržati akciju.

U ime udruge, Srećko Radan kazao je kako akcija službeno počinje u ponedjeljak 7. travnja i trajat će do 11. travnja. Akcija je zamišljena na način da svako dijete u školu ili vrtić donese po jedan simbolični proizvod, bilo da se radi o prehrambenom ili pak higijenskom. S obzirom da nam se broj beskućnika stalno povećava, potrebe za pomoći biti će još veće.

Građanima želimo skrenuti pažnju da se prilikom kupnje potrepština za Uskrs sjete i beskućnika, i to kupnjom jednog proizvoda (deterdžent, toaletni papir, pasta za zube, sredstva za održavanje čistoće sanitarnih čvorova, vreće za smeće, šećer, ulje, brašno, sok u sirupu, mlijeko, margarin, paštete, mesni naresci, tjestenina...).

Isto tako, i svi građani koji žele sudjelovati u akciji proizvode mogu donijeti u najbližu školu ili vrtić u svojem mjestu - kazao je Radan napominjući kako će volonteri i beskućnici u petak 11. travnja obići sve škole i vrtiće i skupiti donirane proizvode, od kojih će se dio donirati i socijalno ugroženim obiteljima.
U ime ravnatelja, obratila se predsjednica Aktiva prof. Jadranka Šošić i kazala kako će i škole i vrtići, kao što su to radili i do sada, podržati akciju i nastojati da se u njoj prikupi što više potrepština za korisnike Prihvatilišta.


JAKOV ŽARKO


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:01