StoryEditorOCM
DalmacijaDAR OSNOVACA

Prodavali jabuke da bi pomogli obitelji Kozina

Piše PSD.
8. prosinca 2012. - 00:55
I ove su godine učenici svih kaštelanskih osnovnih škola sudjelovali u humanitarnoj akciji koja je održana povodom Dana jabuka, a koja je, pod nazivom “Vatromet vitamina”, potekla prije koju godinu od strane Sandre Milić, učiteljice Osnovne škole prof. Filipa Lukasa. Cjelokupni iznos od prodanih jabuka opet je išao u ruke potrebite kaštelanske obitelji.

Ove godine sredstva su donirana obitelji Kozina iz Rudina kojoj je krajem ljeta u požaru izgorio automobil potreban za sina Ivana koji zbog bolesti svakodnevno treba stručnu pomoć i posjete liječniku. Ravnatelj škole iz Kaštel Starog Petar Mustapić uručio je obitelji Kozina iznos od 6000 kuna koji ih je, zbog teške financijske situacije u kojoj žive, uistinu obradovao.

Grad će sanirati dio kuće

Kaštelanska dogradonačelnica Marinka Parčina tom je prigodom obećala kako će Grad ovoj obitelji pomoći oko sanacije sjevernog dijela kuće koji je isto tako izgorio u požaru.

- Naša središnja i najveća aktivnost je upravo obilježavanje Dana jabuka. Nekako je uobičajeno da smo svi senzibilizirani pomoći uoči velikih blagdana, a ostalo vrijeme kao da zaboravimo da postoje ljudi oko nas koji nas trebaju svakodnevno. Zato smo mi odlučili da “kraljicom zdrave prehrane” potaknemo na razmišljanje da su oni tu, nama stalno u mislima. Susret s osobama s invaliditetom doista nas potiče na razmišljanje da je život najmanje obilježen onim “koliko imaš”, nego činjenicom da se veseliš malim stvarima, što doslovno sitnice znače. Evo, nas veseli što samo na jedan lijepi način uspjeli barem malim djelom pomoći ovoj obitelji jer im je pomoć stvarno potrebna - kazala je Sandra Milić.

Inače, akcija prodaje jabuka provodila se 28. listopada ispred svih mjesnih crkava nakon svetih misa, a od 22. do 26. listopada u Kaštelima po svim osnovnim školama, tijekom velikog školskog odmora.

Jakov Žarko
Snimio Nikola Vilić / Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:31