StoryEditorOCM
DalmacijaNOVE BUKTINJE

Lokalizirani požari na području Ljubitovice, Bitelića i na Braču, još gori kod Sinja

Piše PSD.
23. kolovoza 2012. - 17:44

 

Najnovije

Lokaliziran je požar otvorenog prostora na području Ljubitovice u Splitsko-dalmatinskoj županiji u kojemu je opožareno 25 hektara makije, raslinja i vinograda, izvijestila je u 17,45 sati Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Požar je gasilo 14 vatrogasaca s dva vozila i dva kanadera.

Lokaliziran je požar otvorenog prostora na području Povlje na otoku Braču. Gasile su ga lokalne vatrogasne snage te Sezonska intervencijska vatrogasna postrojba Brač s ukupno 40 vatrogasaca i 11 vozila.

Lokaliziran je i požar otvorenog prostora na području Bibinja kod Babinduba u blizini zračne baze Zemunik, u kojemu je opožareno sedam hektara borove šume, trave i niskog raslinja. Požar je gasilo 19 vatrogasaca sa šest vozila. Požar su iz zraka gasila četiri kanadera i tri air tractora.

Gašenje požara otvorenog prostora na području Sinja, kod Bitelića i dalje je u tijeku. Požarom je zahvaćena borova šuma, gase ga zemaljske vatrogasne snage. Požar su tijekom dana gasila i tri canadaira.

U Ličko-senjskoj županiji i dalje je u tijeku gašenje požara na otvorenom prostoru kod mjesta Kosinj. Požarom je zahvaćeno oko 50 hektara bukove šume, niskog raslinja i trave. Požar gase Državne intervencijske postrojbe Zadar i Split te županijske vatrogasne snage, ukupno oko 35 vatrogasaca. Požar iz zraka gase dva helikoptera.

H


 

DUZS:
Splitsko-dalmatinska županija

Gašenje požara otvorenog prostora na području Ljubitovice i dalje je u tijeku. Canadairi koji su gasili požar, napustili su požarište. Požar gase lokalne vatrogasne snage.

Gašenje požara otvorenog prostora na području Sinja, kod Bitelića i dalje je u tijeku. Požar gase zemaljske vatrogasne snage. Požar gase i zračne snage. Opožareno je oko 2 ha borove šume.

Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je zahtjev za pomoć u gašenju požara otvorenog prostora na području Povlje na otoku Braču. Požar gase lokalne vatrogasne snage te Sezonska intervencijska vatrogasna postrojba Brač. Gašenje je u tijeku.

Zadarska županija

Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je zahtjev za pomoć u gašenju požara otvorenog prostora na području Bibinja kod Babinduba u blizini zračne baze Zemunik. Požar gase zemaljske vatrogasne snage. Na požarište su upućene zračne snage. Požarom je zahvaćena borova šuma. Gašenje je u tijeku.

Ličko-senjska županija

Gašenje požara na otvorenom prostoru kod mjesta Kosinj i dalje je u tijeku. Požarom je zahvaćena bukova šuma, nisko raslinje i trava. Požar gase Državne intervencijske postrojbe Zadar i Split te županijske vatrogasne snage.
Požar iz zraka gase dva helikoptera.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 03:23