StoryEditorOCM

Pet zvjezdica: uskoro se otvara prvi solinski hotel

Piše PSD.
9. prosinca 2008. - 20:41

Iako je bilo najavljeno da će novogodišnji vatromet Solin osvijetliti iz hotela “President”, prvog i zasad jedinog solinskog hotela, to se ipak neće dogoditi.

- Nadali smo se da će hotel svoja vrata otvoriti uoči Nove godine, ali ipak, dodatni radovi koje smo zbog specifičnosti izgradnje objekta morali obaviti, njegovo su otvaranje odgodili za nekoliko mjeseci - objasnio nam je direktor solinskog hotela Luka Jerić.

Hotel bi prve goste mogao primiti početkom ožujka.

U objektu su na dva kata i potkrovlju 94 sobe, prva dva kata imat će po dva predsjednička i jedan apartman za osobe s inaliditetom na svakom katu. U podrumu će biti smještene garaže, zatim četiri konferencijske dvorane koje se protežu i na prizemlje, a koje mogu primiti od 100 do 600 ljudi.

Iz podruma na prizemlje protezat će se i unutrašnji bazen koji će biti u sklopu wellness-centra, a u kojem će poslovati i poliklinika.

U prizemlju će se nalaziti još i restoran, aperitiv bar te recepcija, opisao nam je Jerić budući unutrašnji sadržaj ovog visokokategorika, čije će sobe biti uređene u baroknom stilu te u skladu s propisima Ministarstva turizma za dobivanje pet zvjezdica.

Hotel će biti otvoren tijekom čitave godine jer će se poslovanje okrenuti ponajprije prema kongresnom, ali i prema zdravstvenom turizmu, s obzirom da će u sklopu hotela djelovati i poliklinika.

Kada se već spominje i domicilno stanovništvo, treba napomenuti kako će u vanjskom dijelu hotela, uz manji rekreacijski, biti smješten i veliki olimpijski bazen koji će moći koristiti i sportski klubovi, a u kojem će se moći održavati i službena natjecanja.

Sam okoliš hotela uredit će se također prema standardima visokokategornika, a Grad Solin obvezao se urediti pristupnu prometnicu hotelu.

U hotelu će u početku biti zaposleno više od 40 djelatnika, uglavnom s područja grada Solina, a natječaj za prijem u radni odnos već je raspisan.

vesna boban / epeha

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 19:04