StoryEditorOCM
DalmacijaLopove, vrati pare Duha Svetoga!

Došao na koncert u hvarsku katedralu pa završio iza brave

Piše PSD.
30. prosinca 2015. - 22:51
GSU "Stella Maris Hvar" svojoj se vjernoj publici najprije predstavio u prepunoj hvarskoj katedrali sv. Stjepana, a potom i u župnoj crkvi Uznesenja Marijina u Jelsi. Sudjelovale su sve sekcije udruženja, od dječjeg zbora "Stellice", mladih gitarista i mješovitog zbora do glumačke družine.

Što se glazbenog dijela tiče, bio je sastavljen od 11 hrvatskih narodnih napjeva iz svih naših krajeva, a u nekima od njih uspješno je nastupila solistica Marija Udovičić. U Hvaru su stihove čitale Ema i Petra Kolumbić, a u Jelsi Juraj i Marija Marić. Na cajonu je svirao Marko Jeličić, za klavirom Tomi Domančić, a glazbenicima i pjevačima ravnala je maestra Vinka Šurlin.

U drugom dijelu programa izvedena je scenska igra "Božićne (ne)prilike" redateljice Sandre Domanović. Glumci Marijo Lušić-Bulić, Sendi Petrić, Stipe Miličić, Vinka Karković, Marina Matijašević, Veronika Matković i Marko Jeličić zgodnim su improvizacijama prikazali život u jednom malom otočnome mjestu u kojem je zapuhala jaka bura i gdje su ljudi doslovno ostali zatrpani snijegom nekoliko dana prije Božića.

Dobrovoljnim prilozima prikupljeno je 2250 kuna za obnovu crkve Svetog Duha u Grodi, međutim, zanimljivo je da je jedan lopov u trenu zgrabio dio prikupljenog novca i trčeći pokušao pobjeći u grad. Na svu sreću, odmah je reagirao policajac koji je bio nazočan u katedrali, te ga je trčeći sustigao, uhvatio i vratio novac.

Tekst i foto: M. Crnčević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:37