StoryEditorOCM
DalmacijaOdlazi Emilije

U Dalmaciji danas pljuskovi pa razvedravanje, temperature do 30 stupnjeva

Piše PSD.
18. kolovoza 2015. - 10:43
Možda se po jučerašnjem sunčanom poslijepodnevu činilo kako je ciklona Emilije odmakla s našeg područja, ali noć s ponedjeljka na utorak donijela je preokret, posvuda je kišilo, a najviše na šibenskom području gdje su pale 52 litre po metru četvornom. Tako se nakon prva dva dana u kojem je kišni rekorder bio Starigrad Paklenica sa 103 litre, na vrh kišne ljestvice popeo Šibenik s okolicom. Kako u gradu, kišilo je i na cijelom području uz obalu, u Pirovcu su pale 23 litre, u Primoštenu samo dvije litre manje.

Grmljavinsko nevrijeme se iz sata u sat razvijala uzduž obale, ubrzo je zahvatila trogirsko područje, zatim Kaštela, a nešto iza 7 sati jako nevrijeme obrušilo se na Split te Hvar, Brač i Šoltu. U isto vrijeme grmljavinski pljuskovi zahvatili su Zagoru, Zadvarju je donijelo čak 28 litara kiše.

Ciklona se dalje premješta na istok, prema omiškom i makarskom području koje je već dobilo velike količine kiše jer je u kratko vrijeme na tom području palo više od 50 litara po metru četvornom.

Nevrijeme je ohladilo zrak, najviše u Zagori gdje su se temperature kretale od 16 do 18 stupnjeva, a najtoplije je jutros bilo na Dugom otoku gdje su termometri izmjerili toplih 26 stupnjeva.

Sve će zanimati što će nam donijeti dan, a zbog nemirnih atmosferskih prilika još su mogući lokalni grmljavinski pljuskovi, no oblake će sve češće zamijeniti sunce, dok se temperature penju i do 30 stupnjeva.

OJDANA KOHAREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:31