Družba Gastronomada (ili službeno Udruga za promicanje vrijednosti hrvatske gastronomske i enološke baštine) koju predvode Zoran Šimunić-Šime i Robert Ripli odavno je već, ne samo za kulinarske insidere, gotovo pa istoznačnica za dobru spizu. Naravno, uz primjereno vinsko „sljubljivanje“. Najprije kao restoran u koji su redovno dolazili oni koji rado „odvajaju od usta da bi dobro jeli“, a potom i kao nezaobilazna edukativna gastronomska adresa.
I za potpune nevježe koji su nastojali – a bogme redovno i uspijevali – na petotjednim tečajevima savladati osnove kulinarskih tehnika i umijeća, ali i za profesionalce koji su kod gastronomada pohađali „specijalke“ i dalje se usavršavali. Formula „škola kuhanja za građanstvo“ koju su godinama ranije upražnjavali i mnogi drugi kod...
I za potpune nevježe koji su nastojali – a bogme redovno i uspijevali – na petotjednim tečajevima savladati osnove kulinarskih tehnika i umijeća, ali i za profesionalce koji su kod gastronomada pohađali „specijalke“ i dalje se usavršavali. Formula „škola kuhanja za građanstvo“ koju su godinama ranije upražnjavali i mnogi drugi kod...