StoryEditorOCM

Vukovi u etno eko selu Topići zaklali posljednju magaricu

Piše PSD.
22. listopada 2008. - 14:52

Čopor vukova zaklalo je u noći od utorka na srijedu magaricu staru šest godina, koju je vlasnik Nikola Topić ostavio vezanu 70-ak metara dalje od kuće. Zbog stravičnog prizora raskomadane magarice, posljednje u baškovoškom kraju koji ga je dočekao ujutro kada se spremao u baštinu, 68-godišnji Nikola ne prestaje plakati.

- Magarica mi je bila desna ruka. Što ću ja sada bez nje? Invalid sam, jedva hodam, a ne mogu ništa nositi. Žena mi je isto tako bolesna, imala je dva moždana udara. I da idem nabaviti drugu kako ću je platiti od tisuću i pol kuna penzije? Kako ću sada pobrat masline, tko će mi prenijet vreće? Potpuno sam sada nemoćan - kroz suze će Nikola.

Ujutro je pozvao policiju i veterinara, koji je prema ranama na magarici utvrdio da to nije učinio jedan vuk, nego više njih. Magarica je zaklana za vrat, izjeden joj je trbuh i but.

Malobrojni stanovnici Topića ljuti su što država i dalje štiti vukove, koji se spuštaju do samih kuća, što stariji žitelji ne pamte da se ikada prije rata događalo u primorskom kraju. Zahtijevaju da se u zaštiti ljudi i domaćih životinja hitne nešto poduzme.

Ana Dragičević / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 14:51