StoryEditorOCM
ArhivaFINALISTI ‘ADRIANA 2012.’

Oaza mira na turističkoj karti Istre

Piše PSD.
26. rujna 2012. - 18:42
Hotel “Villa Letan”, s četiri zvjezdice, iz Peroja, s 54 dvokrevetnih i jednokrevetnih soba, te pet četverokrevetnih apartmana, nezaobilazna je oaza mira na turističkoj karti Istre, u kojoj gosti nalaze užitak za svako godišnje doba. Svaka soba ima balkon s pogledom na more ili maslinik, gostima je na raspolaganju restoran s autohtonim istarskim delicijama, sljubljenim s vrhunskim istarskim vinima i brendiranim ekstra djevičanskim maslinovim uljem “Villa Letan”, bar, lift, kongresna dvorana za 120 osoba, lovačka soba, wellness s tri vrste saune, bazeni, tenisko igralište...

Počelo od restorana

Vlasnik hotela “Villa Letan” i generalni menadžer Tomislav Volarević podsjeća kako je od malog restorana Letan s devet apartmana, izgrađenih 1998., izniklo ovo danas velebno zdanje, s takvom organizacijom hotela i visoko obrazovanim osobljem, koje jamči svojim gostima uslugu i odmor na visokoj razini. Tomu pridonosi idealna lokacija, jer je “Villa Letan” udaljena 12 kilometara od Pule, nasuprot Brijuna, četiri kilometra od Fažane, te isto toliko od Vodnjana. Volarević je svjestan nužnosti stalnog ulaganja u proširenje kapaciteta njegova hotela i podizanja ljetvice kvalitete i sadržaja ponude.

– Prateći trendove u turizmu, te sve veću zahtjevnost gostiju, bio sam prisiljen dograđivati i obogaćivati sam objekt i sadržaje u njemu i oko njega. Sadašnjim gostima je važan izgled hotela, okoliš, boje interijera, komfor i visoki standardi boravka, do vrhunske autohtone gastroponude. Naši gosti su naučili da konzumiraju i kupuju moje ekstra djevičansko maslinovo ulje “Villa Letan”, s kojim smo ove godine na “Maslini” u Splitu osvojili dvije zlatne i jednu srebrnu medalju. Također su naučili da će im uz naše specijalitete biti poslužena vrhunska istarska vina. Veliku pažnju posvećujemo izvornoj gastronomiji, uz moderan način pripreme i prezentacije jela – ističe naš sugovornik, s razlogom zadovoljan bukingom hotela i činjenicom da im se gosti vraćaju. Za njih organiziraju izlete u vinske podrume, vinskim cestama i onima maslinova ulja, berbu tartufa, grožđa i maslina, posjete uljarama, konobama, što gosti izrazito cijene, prepoznajući trud svojih domaćina.

A vlasnik hotela potrudio se da oslikanim interijerom i eksterijerom, poput zida oko bazena i na terasama, gostima dočara istarski krajobraz. Tako počasno mjesto zauzima golema slika masline, autora poznatih pulskih slikara Bojana Šumonje i Maja Sinožića, koju je fotografirao, i kao negativ prebacio na originalnu etiketu njegova brendiranog ekstra djevičanskog maslinova ulja.

Hotel “Villa Letan”, zahvaljujući našem istinskom ambasadoru gastronomije Robertu Periću, koji se okitio prestižnom europskom titulom “Maestro choccolatiera”, i njegovu asistentu Draganu Pušeljiću, poznat je i izvan granica naše zemlje. Naime, nudeći posebnu uslugu cateringa, ne samo za istarske manifestacije, poput porečke Vinistre, vodnjanskih Dana mladog maslinova ulja, upravo završenog hokejaškog spektakla u Areni “Ice Fever”, već diljem Hrvatske, ovjenčali su se prvim mjestom u Münchenu, na proljetnom najvećem gastro natjecateljskom događaju “food & hunting“, pripremivši specijalitet od boškarina.

Vodeći računa o izvornoj gastronomiji, uz boškarina, nude i magareće meso, sir od istarske ovce, a sami peku kruh, mijese tjesteninu, dok povrće i voće nabavljaju od seljaka izbjegavajući industrijske proizvode.

Branka ŽužiĆ
Snimio Srećko Niketić / Cropix

Obnavljanje

Tomislav Volarević već najavljuje obnovu apartmana, nakon što su lani renovirali 20-ak soba, povećali kapacitet restorana i terase. Poslovni moto vlasnika Tomislava Volarevića očito glasi: “Nema za turiste kvalitetnog odmora bez stalnih obnova!“ 

Osoblje kao obitelj

Visoko obrazovana recepcionarka i šefica prodaje Maja Tadić Ramić, koja govori talijanski, engleski i njemački, a po potrebi služi se španjolskim i francuskim, ovdje je zaposlena šest i pol godina, zadovoljna je plaćom i međuljudskim odnosima. “Većina od nas 16 stalno zaposlenih od samog početka radi u hotelu ‘Villa Letan’, a naši su kolegijalni odnosi poput obiteljskih.“
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:17