Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Nogomet

Objavljeno 18.12.2009. u 15:03

golgeter u mirovini na memorijalu dino petrinović

Predrag Mijatović: Sudbina nije htjela da zaigram za Hajduk

Na Memorijalu Dina Petrinovića, osmom izdanju humanitarnog malonogometnog turnira poznatijeg pod nazivom “Turnir četiri kafića”, između ostalih zvijezda nastup će i Predrag Mijatović, uz Dejana Savičevića najbolji crnogorski nogometaš u posljednja dva desetljeća.

Nakon što mu brojne obveze prethodnih sezona dok je bio sportski direktor najuspješnijeg svjetskog kluba Real Madrida to nisu dopuštale, novi poziv Ivice Mornara nije odbio.

Humanitarna akcija kojem se prikuplja novac za štićenike Centra za djecu Mir u Rudinama za Mijatovića ima posebnu težinu nakon što je ovog ljeta doživio veliku obiteljsku tragediju.

Njegov 15-godišnji sin Andrea preminuo je od teške bolesti.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo odazvati se ovakvoj humanitarnoj akciji, dosad nažalost nisam mogao zbog silnih obveza, Kada je u pitanju viši cilj, nogomet i moji stari prijatelji tu sam. Toliko toga nas veže i uvijek mi je posebno drago vidjeti se s njima.

- Nadam se punoj dvorani i pravom spektaklu te da ćemo prikupiti potreban novac i koliko možemo pomoći djeci - rekao je Mijatović.

Bivši član Valencije i madridskog Reala koji je prije šest godina objesio kopačke o klin istaknuo je kako sa skoro 41. godinom na leđima ipak više nije onaj stari.

- Apsolutno sam izvan forme, u protekle tri godine nisam pretrčao tri metra niti sam taknuo loptu! Bit će to revijalni susret, no ja dobro znam da neće biti popusta ni sa jedne strane.

U spomenute tri godine Mijatović je bio sportski direktor Reala u vrijeme predsjednikovanja Ramona Calderona. Nakon što je “presidente” napustio čelno mjesto početkom ove godine zbog skandala oko namještanja glasova na skupštini kluba pretkraj sezone sporazumnim raskidom ugovora klub je napustio i Mijatović.

U tri godine dvaput je osvojena Primera, uz jedan Kup kralja.

- Nakon tri godine non-stop ritma vrijeme je bilo da se malo odmorim, sređujem stvari koje sam u to vrijeme zapustio. Međutim riječ je o aktivnom odmoru - rekao je Mijatović, ali na upite o stanju u slavnom klubu nije želio odgovarati.

- Kada sam odlazio iz kluba rekao sam da neće u javnosti govoriti o Realu te se toga držim - pojasnio je Mijatović.

Uvijek se sjetimo kako je 1989. godine bio na pragu transfera iz Budućnosti u Hajduk. Dobio je i akontaciju u iznosu od 50 tisuća tadašnjih maraka. Međutim zbog situacije koja je mirisala na kasniji rat upozoravali su ga u Podgorici da ne ide u Split i otišao je u Partizan, a akontaciju pošteno vratio.

- Hajduk mi je uvijek bio drag klub i sve je upućivalo da ću u Splitu nastaviti karijeru. S ljudima iz Hajduka sam sve dogovorio, Jurica Jerković je sve napravio, ali situacija koja se približavala je sve diktirala. Morao sam promijeniti svoju odluku.

- Ponekad u životu moraš donijeti teške odluke, ali iz objektivnih razloga. Sudbina nije htjela da zaigram za Hajduk. Međutim u Splitu i Hrvatskoj sam uvijek imao drage prijatelje, a tu rado i ljetujem.

frane vulas 

Mundijal

- I ovaj put će biti iznenađenja, a upravo među njima mogli bi biti Srbija i Slovenija. crna gora. Treba prvo sve posložiti, napraviti pravu nogometnu infrastrukturu, pa onda tražiti rezultat. hrvatska.

- Iznenadilo me što se nije plasirala. Ne treba to shvaćati kao debakl, primjerice Argentina se jedva plasirala, a svi smo vidjeli kako je to pošlo za rukom Francuzima.


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: nobody | Komentirano: 18. prosinac 2009. 21:38
Ah ta sudbina ... da je bila drugacija i ja bih igrao za Hajduk, a ovako ... uopce ne igram nogomet.
Komentar od: torca dijaspora 1950 | Komentirano: 18. prosinac 2009. 20:50
za bbbvukovar

nesreceo,ja sam hrvat iz crne gore,shvati to,valjda tvoj pileci mozak ima bar toliko prostora da shvati to.idem,pozdrav narode
nekako s proljeca.....;)
Komentar od: bbbvukovar | Komentirano: 18. prosinac 2009. 20:46
eto još jedan crnogorac hajdukovac, sad samo fali da još savičević reče da je za hajduk navijao...
Komentar od: torca dijaspora 1950 | Komentirano: 18. prosinac 2009. 20:26
mijatovic LEGEND eto toliko cu samo rec
ujutro u 11 u Kotoru na gradksom stadionu Bokelja,igra se utakmica izmedju veterana Bokelja i Hajduka,idem ujutro to gledat i jedva cekam vidjet nase stare legende poput vujovica i ostale druzine,eto samo toliko od mene,pozdravljam vas
Komentar od: TORCIDAKMAN1979 | Komentirano: 18. prosinac 2009. 16:57
Prije svega velik covik i humanitarac a kao igrac da i negovorin !!! Steta sta ga nismo mogli gledat u bilon dresu , zbog nesritnog rata !!! Inace virujen da bi bija ljubimac splitske publike , jer smo uvik znali pripoznat igraca covika i srce !!! A eto fala bogu bar cemo ga vidit u malon balunu !!!
Komentar od: pačarez | Komentirano: 18. prosinac 2009. 16:16
Ovo će bit zanimljivo, jedva čekam! Cela dvorana će da huče!
Komentar od: zikson | Komentirano: 18. prosinac 2009. 15:52
kapa dole mijatoviću.uvik je bija fer i korektan prema našim igračima i nikad se nije dira u politiku.prije bi njega stavija za predsjednika nego svagušu 100 puta
Komentar od: | Komentirano: 18. prosinac 2009. 15:42
Nakon suzavca i sunspenzije od UEFA od dvije godine ako
se plasiramo Jure jerković je imao viziju Predrag Mijatović
kao pojaćanje,niko tada nije ni slutio o kojemu kalibru igraća
radi,bio je talentiran ali nekako mal...meškinjast.I Hajdukovac.
Međutim rat se bližio atmosfera negativna Hrvatska s jedne
strane ,dva oka u "glavi s druge".Pritisak je bio veči.
Momak je dobio nešto za predugovor,kasnije je vratio..otišao
u Partizan,kasnije je eksplodirao u Valenciji zatim u Realu
u prvoj godini zajedno sa Šukerom ćinio udarni tandem u
napadu Capellovog Reala.Strelac gola u finalu u Amsterdamu
finali KEŠ kontra Juventusa s kojom je Real nakon više od 30 godina osvojojo KEŠ.Zbog toga ima posebnu težinu u kraljevskom klubu...Fiorentina druga Španjolska.... kraj.
Rijeć je o iznimno dobrom i fer momku.Šteta šta nije zaigrao
za Hajduk bio bi ljubimac možda veči od dr Bake...

Mogu zamislit tada napad kraja devedesetih
Jeličić-Mijatović-Bokšić-Vučević-Kozniku...
a straga Jarni-Štimac,Jerkan-Bilić.....
Da je došao........
Mijatović bi bio Hajdukov Duško Ivanović puta 2....
Komentar od: CROMARINES | Komentirano: 18. prosinac 2009. 15:37
A Tadić kao predsjednik Hrvatske,a Mladić kao zapovjednik HV?
Nabijen vas i Mijatovića!!!
Komentar od: Delmat | Komentirano: 18. prosinac 2009. 15:28
A Mijatović kao predsjednik Hajduka?
Komentar od: BillyKid | Komentirano: 18. prosinac 2009. 15:19
Peđa Mijatović je bija uvik fer i korektan čovik,bez ijedne ljage u svojoj karijeri,pravi karakterni sportaš.Još iman u šupi neke stare brojeve Tempa,među njima i onaj kad je cila priča oko njegovog prelaska iz Budućnosti u Hajduk bila aktualna ali je na kraju završija u Partizanu zbog zahuktalih nacionalnih nemira u ondašnjoj državi...ža mi je šta nije onda zaigra u Hajduka.
Komentar od: Autonomaš | Komentirano: 18. prosinac 2009. 15:16
n1