StoryEditorOCM
Dalmacijaprimitivci

Slušaj, nevista, kako piva moj kalašnjikov: policija istražuje pucnjavu na piru u Dugopolju

Piše PSD.
17. prosinca 2015. - 19:33
Slučajno ili ne, ali nakon objave dvominutnog videouratka na YouTubeu pod nazivom "Kliški pir", odnosno nakon što su neki portali prenijeli tu snimku, splitska policija u četvrtak nam je potvrdila da "provode kriminalističko istraživanje".

- U ovom trenutku ne možemo ništa više reći, no informaciju imamo i postupamo po tome - kazala je Ana Čepić iz Ureda za odnose s javnošću splitske policije.

A po onome što se na "vatrenoj" svadbenoj snimci, objavljenoj 15. prosinca ove godine i nastaloj ispred jednog dugopoljskog trgovačkog centra može vidjeti, u najmanju se ruku može govoriti o kaznenom djelu dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

O nezakonitom posjedovanju oružja nećemo ni govoriti s obzirom da je po zakonu o oružju u Hrvatskoj zabranjeno imati automatsko oružje, osim, naravno, u vojsci i policiji.


Na snimci se vide svatovi u iščekivanju ulaska mladenaca u dvoranu. Ispred bijele limuzine okupila se svita te je jedan od svatova, u atmosferi začinjenoj trubačkim bravurama romskog "orkestra", izvukao automatsku pušku, navjerojatnije kalašnjikov, te iz njega ispalio nekoliko rafala u zrak.

Pridružio mu se muškarac s pištoljem u ruci koji je ispucao nekoliko metaka, a dok je ovaj s automatskom puškom mijenjao prazan okvir vadeći nove, pune okvire iz najlonske vrećice odložene na podu pored svojih nogu, pištolj je promijenio "vlasnika" te je i on ispucao nekoliko metaka u zrak.

Veseli svat s puškom nastavio je "rokati" pucajući u zrak, a u jednom je trenutku predao pušku drugom muškarcu koji je malo "snizio" kut pucanja, pa meci više nisu letjeli vertikalno u zrak nego su malo opasnije fijukali poviše glava.

I kao "šlag" na kraju stigla je eksplozija naprave koju je jedan od svatova bacio nedaleko od parkiranih automobila. Nakon toga, uz pratnju trubača, svatovi su polako ušli u dvoranu...

IZJAVE OSOBA KOJE SU SVJEDOČILE NEMILIM SCENAMA ČITAJTE U SUTRAŠNJOJ SLOBODNOJ DALMACIJI

Piše Vladimir Urukalo
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:29