1. Brza limun torta
Od četiri jaja odvojiti žumanca od bjelanaca. Žumanca pomiješati sa 150grama šećera, izmiksati. Sa strane izmiksati bjelanca. U žumanca dodati125 grama otopljenog masla, 250 grama brašna, koricu i sok jednoglimuna, vrećicu praška za pecivo. Izmiješati, dodati bjelanca. Preliti ukalup, peći 20 minuta na 180 stupnjeva. Za preljev izmiksati 600 mlkiselog vrhnja, 1 jaje, sok i koricu jednog limuna, 100 grama šećera.Smjesu ugustiti s dvije do tri žlice škrobnog brašna. Proliti po vrućembiskvitu, vratiti u pećicu na 15 minuta.
2. Sočni limun kolač
120 grama šećera u prahu izmiksati sa 60 grama masla i uz miješanjedodavati pet jaja, potom koricu limuna i sok 1,5 limuna. Izmiješati, tedodati 110 grama brašna, 60 grama mljevenih bajama, jedan prašak zapecivo...
Od četiri jaja odvojiti žumanca od bjelanaca. Žumanca pomiješati sa 150grama šećera, izmiksati. Sa strane izmiksati bjelanca. U žumanca dodati125 grama otopljenog masla, 250 grama brašna, koricu i sok jednoglimuna, vrećicu praška za pecivo. Izmiješati, dodati bjelanca. Preliti ukalup, peći 20 minuta na 180 stupnjeva. Za preljev izmiksati 600 mlkiselog vrhnja, 1 jaje, sok i koricu jednog limuna, 100 grama šećera.Smjesu ugustiti s dvije do tri žlice škrobnog brašna. Proliti po vrućembiskvitu, vratiti u pećicu na 15 minuta.
2. Sočni limun kolač
120 grama šećera u prahu izmiksati sa 60 grama masla i uz miješanjedodavati pet jaja, potom koricu limuna i sok 1,5 limuna. Izmiješati, tedodati 110 grama brašna, 60 grama mljevenih bajama, jedan prašak zapecivo...