StoryEditorOCM

U Bolu vrhunski glazbeni doživljaj uz tamburaše HRT-a

Piše PSD.
19. srpnja 2015. - 17:43
Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold na svojoj velikoj ljetnoj turneji vrhunski glazbeni doživljaj donose i u Bol. Tamburaši HRT-a s gostima bolskom klapom „Braciera“ u ponedjeljak 20.7. u 21.30 sati nastupit će u Teatrinu „Dva ferala“ gdje će publika zasigurno uživati u najboljem izboru hrvatskih plesova i pjesama i u duhu kontinenta u tamburaškoj izvedbi.

Riječ je o orkestru sa 75 godina dugom tradicijom umjetničkog djelovanja. Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Leopold predstavit će neke od hitova svojega repertoara: Zagorec v Južnoj Ameriki, Pink Panther, Tango Oblivion, Pizzicato polka...

Tambura je najraširenije hrvatsko narodno glazbalo, jedino na ovim prostorima koje se tijekom višestoljetnoga razvoja razvilo od izvornoga pučkog do orkestralnoga glazbala velikih mogućnosti. U promicanju tambure i tamburaštva, Tamburaški orkestar HRT-a odigrao je jednu od najvažnijih uloga, koja osim glazbene ima i kulturološku vrijednost prepoznatu ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu.

Nastup HRT-ovih tamburaša dokazuje da manifestacija Bolsko lito, koju i ove godine organizira Centar za kulturu Bol, u okviru svojeg bogatog i raznolikog programa Bolu donosi visokokvalitetne kulturne i umjetničke nastupe, te gostima i turistima predstavlja Bol kao sadržajnu turističku destinaciju.

PSD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:45