StoryEditorOCM

Najmlađima zabavni park na Arapovcu

Piše PSD.
17. lipnja 2015. - 22:14

Grad Solin uložit će ove godine u izgradnju novog dječjeg zabavnog parka s toboganima i ljuljačkama na Arapovcu, na području mjesnog odbora Priko vode.

Prema riječima dogradonačelnika Dalibora Ninčevića, park će biti uređen na gradskom terenu pokraj nove školske sportske dvorane kod OŠ kraljice Jelene, za što je osigurano 100 tisuća kuna.

Ninčević veli kako više pozornosti treba obratiti na sigurnost dječjih zabavnih parkova, igrališta i drugih javnih sadržaja, što je naglasio i tajnik Vijeća za prevenciju kriminaliteta grada Solina Slobodan Marendić na sjednici tog tijela.

Dogovoreno je da komunalni redar jednom tjedno obilazi sve te sadržaje na području grada i upozori na eventualne nedostatke.

– Prioritet nam je što brža reakcija na sadržajima namijenjenima djeci. Odrađeni su i brojni preventivni projekti u školama i vrtićima, s kojima će se nastaviti i tijekom iduće školske godine – kazao je Marendić.

Na sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta zaključeno je da će se što prije sa stručnim službama izići na teren i utvrditi konkretni koraci koje treba poduzeti na prometnoj sigurnosti, posebno oko OŠ kraljice Jelene i OŠ Vjekoslava Paraća.

M. SESARTIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 16:41