StoryEditorOCM
Dalmacijaapel HCK-a

Cijeli škoj ujedinio se u pomaganju Posavini

Piše PSD.
27. veljače 2015. - 21:37
Na apel HCK-a, Gradsko društvo Crvenog križa otoka Hvara organiziralo je akciju prikupljanja prehrambenih artikala za Posavinu. Budući da Crveni križ nema svog skladišta, a ni grad Hvar prostora za slične potrebe, jedino gdje se moglo prikupljati potrebne artikle bila je Gradska loža koja se koristi za sjednice (i to na jedan dan).

Aktivistice Crvenog križa, osobito mladi iz Srednje škole Hvar, suočili su se s pravom avanturom da bi stigli do pojedinih odredišta, jer je kiša napravila rijeku visoku tridesetak centimetara na Pjaci - glavnom hvarskom trgu.

- Čitavo jutro prikupljanje je teklo doslovno “na kapaljku” jer se Hvarani nisu usudili izaći vani po velikom nevremenu. Da bi se ipak prikupilo nešto pomoći, mladi su zamolili zaposlene u lokalnim prodavaonicama da se kupcima skrene pažnja na akciju.

U tom smislu moramo pohvaliti radnike T.O. “Mili” koji su zdušno realizirali zamolbu i dobar dio prikupljenog je upravo njihovo djelo - kazala je Maja Budrović, ravnateljica Crvenog križa.

Akcija je provedena i u jelšanskoj Gradskoj kavani gdje su se iskazale aktivistice Općine Jelsa i udruge “Trim”. U Starome Gradu - Farosu akcija je provedena u OŠ “Petar Hektorović” uz pomoć aktivistica Grada i Dnevnog boravka za starije osobe.

Uključile su se i prodavaonice prehrambenom robom, dok je prijevoz artikala do Hvara organizirao DVD Jelsa. Dostavljanje prikupljenog do centralnog županijskog skladišta CK-a u Solinu odradio je Tonči Buzolić Lojko, čovjek koji inače u ovakvim izvanrednim situacijama stoji na raspolaganju Crvenom križu iz Hvara.

Mirko Crnčević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:45