StoryEditorOCM
DalmacijaVESELO NA OTOKU

Mališani pod maskama zavladali Šoltom

Piše PSD.
27. siječnja 2015. - 11:47
Ključeve Općine Šolta preuzele su mlade snage jer, kako svi vole istaknuti, upravo je na djeci naša budućnost, pa su i male šoltanske maškare uzele u svoje ruke vlast na škoju.

– Mališani će itekako imati posla, bilo u maškaranoj povorci, bilo u organizaciji zabavnih događanja koja tek predstoje na otoku – najavio je svojim nasljednicima Nikola Cecić-Karuzić, načelnik Šolte, predajući im ključeve otoka.

Vrhunac svih manifestacije planiran je za 14. veljače, kad će se u 16 sati u Domu kulture u Grohotama održati Dječji maskenbal. Dan poslije, 15. veljače, u 15 sati održat će se i tradicionalno pravljenje domaćih makaruna, na koje su pozvani svi Šoltani i njihovi gosti, sve kao vesela priprema za Pokladni utorak.

Plan je tog utorka, 17. veljače, u 14.30 ispred grohotskog Doma kulture oformiti povorku maškara koja će obići otočna mjesta, te će se na istome mjestu u 18 sati spaliti krnje. A nakon lomače slijedi zabava, muzika i ples, kao i degustacija te večeri friško napravljenih domaćih makaruna.
S. BARČOT
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:24