StoryEditorOCM
ŽivotLOVAČKA PRIČA

Liske su nekad hranile Neretvu, danas su delicija za kojom uzdišu gastronauti

Piše PSD.
27. studenog 2014. - 09:48
S prvim hladnijim danima, kada se temperatura u neretvanskim močvarama spusti blizu nule, lovci kreću u lov na liske. Najpogodnije vrijeme za lisku je rano jutro. Pojedinačno ili u grupama zauzimaju svoja omiljena mjesta čekajući lisku, koja je godinama bila hraniteljica stanovnika doline Neretve. Generacije Neretvana othranile su se upravo na liski, koja je u ove hladnije dane nezaobilazno jelo na stolovima od Hutova blata u BIH pa do ušća Neretve.

Recepti



Liska je posna hrana, jer je dopuštena jesti za vrijeme posta, na Badnji dan i Veliki petak. Donosimo tri najčešća načina pripreme...




Liska s raštikom
...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 20:45