StoryEditorOCM

Potraga za Poljakom na Biokovu ni sedmi dan nije dala rezultata

Piše PSD.
11. kolovoza 2014. - 01:13
NAJNOVIJE

Unatoč intenzivnom pretraživanju biokovskih padina, 32-godišnji Poljak, koji se u prošlu nedjelju uputio na vrh Sv. Ilija, nije pronađen.

Po vrlo visokoj temperaturi 45 sapasitelja HGSS-a sa tri psa tragača i nekolicinom djelatnika Parka prirode Biokovo čitav dan u nedjelju češljali su staze i litice, ali bez rezultata.

Potraga će se i dalje nastaviti, rekao je Mate Balov, pročelnik makarske stanice GSS.

JUČER

Potragu za 32 godišnjim Poljakom nestalim u nedjelju na Biokovu nastavilo je 75 pripadnika GSS-a sa dva psa tragača, vatrogasaca s čitavog Makarskog primorja, državne interventne postrojbe, planinara, a uključio se i helikopter. Na žalost rezultata nije bilo. U Krvavicu su iz Poljske stigli brat i majka nestalog poljskog turista te s nestrpljenjem iz sata u sat čekaju rezulat. 

Pridružili su se tragaocima u baznoj stanici kraj zapovjednog vozila. Helikopter je prevezao dio tragača do biokovskih vrhova, a prelijetao je i izviđao po planini. Češljalo se Biokovo šesti dan do same noći. Prema riječima Mate Balova, pročelnika makarske stanice GSS-a, morali su u subotu poslijepodne intervenirati u Podacama, gdje je na biokovskim stijenama zapelo dvoje Čeha. Spušteni su i spašeni bez ozlijeda.

- Dobili smo dojavu u 14,30 sati da su pomoćzatražili češki turisti. Odmah je upućena ekipaoja ih je locirala u 16, 30 sati, penjala se do njih i u 20 sati ih spustila. Bili su jako isprepadani - rekao je Mate Balov.

PREKJUČER

Članovi GSS-a, njih desetorica s jednim psom, tragali su i petog dana za nestalim Poljakom koji se u nedjelju ujutro zaputio iz Krvavice na vrh Sv. Ilija, ali se navečer nije vratio, međutim nisu ga pronašli.

U subotu ujutro organizira se još opsežnije pretraživanje s velikim brojem ljudstva, rekao je predsjenik GSS Makarska Mate Balov.

Ana Dragičević
Foto: Ilustracija CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:24