StoryEditorOCM

Vizita kao priprava slavlja 300. obljetnice čudesne obrane Sinja

Piše PSD.
3. travnja 2014. - 15:31
Splitsko/makarski nadbiskup msgr. Marin Barišić u srijedu je počeo četverodnevni pastirski pohod župe Gospe Sinjske, koji ovom prilikom ima i dodatnu dimenziju jer je sastavni dio priprave slavlja 300. obljetnice čudesne obrane Sinja u kojoj su, po vjerovanju, branitelji po zagovoru Majke od Milosti imali nadnaravnu pomoć, zbog čega je, u znak trajnog čašćenja i zahvalnosti, slika Majke od Milosti pred kojom su iscrpljeni branitelji Sinja iz 1715. molili, uzdignuta na čast oltara i otada je slave kao Čudotvornu Gospu Sinjsku.

Započeti pastirski pohod nadbiskupa msgr. Barišića razlikuje se od dosadašnjih i po tomu što će ovogodišnjim pohodom osim župne obuhvatiti i svih pet filijalnih crkava župe Gospe Sinjske koja ima više od 20 tisuća vjernika.

U srijedu se nadbiskup susreo s vjernicima u Karakašici i Glavicama, a ovoga četvrtka u 16.30 sati susrest će se s vjernicima Čitluka-Jasenskog, u 17.45 sati imat će susret s bolesnicima u staračkom domu u Brnazama, a u 18.30 sati u Brnazama će se susresti s vjernicima toga naselja.

U petak će nadbiskup obići samostan Sestara milosrdnica, susrest će se s krizmanicima i njihovim roditeljima te predstavnicima molitvenih zajednica, a u 19 sati u crkvi Gospe Sinjske slavit će svetu misu. Vizitaciju i svoj pastirski pohod župi Gospe Sinjske nadbiskup će završiti u subotu u Lučanima, gdje će se u 18 sati susresti s vjernicima toga sinjskog naselja.
T. PAŠTAR
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:36