Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Nogomet

Objavljeno 16.12.2013. u 19:01

fifa bez milosti

Mandžukić dobio jednu, a Šimunić 10 utakmica suspenzije!; Kovač: Neugodno sam iznenađen, šokiran i razočaran!

Josipu Šimuniću deset utakmica kazne, Mariju Mandžukiću jedna! Hrvatski reprezentativac Josip Šimunić kažnjen je s čak deset utakmica kazne zabrane nastupa na službenim međunarodnim susretima zbog skandiranja 'Za dom - spremni' nakon uzvratnog susreta dodatnih kvalifikacija protiv Islanda odigranom u Zagrebu prošlog mjeseca. 

Ovom drastičnom kaznom Šimunić je, kako se i strahovalo, otpao iz svih kombinacija za nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu idućeg ljeta, a izgledno je da će ovim završiti i internacionalna karijera nogometaša koji će u veljači napuniti 36 godina. Uz rigoroznu kaznu zabrane nastupa Šimunić je kažnjen i s 30 tisuća švicarskih franaka (oko 187.500 kuna). 

S druge strane Mandžukić će preskočiti 'samo' otvaranje SP-a protiv Brazila u Sao Paulu, dobio je najmanju moguću kaznu

Danas su Šimunić i Hrvatski nogometni savez obaviješteni od strane FIFA-e o kazni koju je na svom zasjedanju Disciplinska komisija FIFA-e donijela 12. prosinca. Nakon susreta Hrvatske i Islanda odigranog u Maksimiru 19. studenoga Disciplinska komisija je 22. studenog na temelju prikupljenih informacija i dokumentacije pokrenula postupak protiv Šimunića. 

- Komisija je uzela u obzir da je igrač, zajedno s publikom, uzvikivao hrvatski pozdrav koji je bio korišten tijekom Drugog svjetskog rata od strane fašističkog pokreta poznatog kao 'Ustaše'. Kao posljedica toga, Komisija je utvrdila da je ovaj pozdrav diskriminirajući i da je uvrijedio dostojanstvo skupine osoba na rasnoj, vjerskoj i nacionalnoj osnovi što je očigledno kršenje članka 58 , stavak 1a FIFA-inog Disciplinskog pravilnika. Nakon uzimanja svih okolnosti u obzir i s obzirom na težinu incidenta, Komisija ga je odlučila kazniti s deset službenih susreta zabrane nastupa – stoji u obrazloženju odluke Disciplinske komisije na stranicama FIFA-e.

Prve utakmice kazne Šimunić će morati odraditi na SP-u u Brazilu. Zanimljivo je kako je Šimunić uz zabranu nastupa dobio i zabranu prisustva na stadionima na kojima će igrati reprezentacija Hrvatske u tih deset susreta! Ništa od SP-a za Šimunića ni kao navijača!

U najboljem slučaju, da se Hrvatska plasira sve do polufinala i odigra sedam susreta u Brazilu, Šimuniću bi ostale još tri utakmice kazne. Za očekivati je da će se Šimunić žaliti na ovu kaznu.

Za razliku od drastične kazne Šimuniću Mandžukić je odlično prošao, dobio je samo jednu utakmicu kazne koliko se automatizmom dobije zbog crvenog kartona. Strahovalo se da bi i napadač Bayerna mogao preskočiti cijeli prvi dio SP-a, sva tri susreta u skupini, a nakon što je na istom susretu protiv Islanda u Maksimiru grubo i neoprezno startao na veznjaka Islanda Gudmundssona.

Nakon visine kazne Šimuniću nastao je u HNS-u šok i nevjerica.

- Neugodno sam iznenađen, šokiran i razočaran Fifinom kaznom za Josipa Šimunića. Prvenstveno mi je žao Josipa, koji će propustiti Svjetsko prvenstvo, znam ga dugo kao igrača i kao čovjeka i apsolutno sam siguran da ni na koji način nije želio bilo koga povrijediti. Znali smo da će Mandžukić biti kažnjen i u tom je kontekstu dobro da se radi o jednoj utakmici suspenzije – bila je prve reakcija izbornika Hrvatske Nike Kovača. I vrh HNS-a bio je frapiran FIFA-inim treniranjem strogoće na Šimuniću.

- Šokirani smo odlukom FIFA-e o kazni Šimuniću, koja bi i nekom drugom igraču ugrozila reprezentativnu karijeru. Mi ćemo dati punu podršku našem reprezentativcu u vjerojatnoj žalbi na ovu odluku, no moramo biti iskreni i priznati da ovakva kazna znači kako Šimunić neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Iako znamo da Šimunić svojim ponašanjem nikoga nije htio povrijediti, FIFA je očito ovako drakonskom kaznom htjela poslati snažnu poruku. Utjeha nam je barem što su napori Saveza u Mandžukićevom slučaju urodili jednom utakmicom kazne, što je bio i minimum koji je mogao dobiti za izravni crveni karton - rekao je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović. 

Uz kazne zabrane nastupa i novčanu kaznu Šimuniću zbog ovih incidenata sa 70.000 švicarskih franaka (437.500 kuna) kažnjen je i HNS.
FRANE VULAS
Foto: Arhiv CROPIX

Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: Miro Balana | Komentirano: 12. svibanj 2014. 14:47
Simunic i ja volimo Domovinu.Svatko na svoj nacin.Moja ljubav nije manja od njegove,ali ja je nikome ne namecem. Moja ljubav ne cini stetu nikome , njegova nametljiva,"kafansaka",primitivna i dovodi u problem citav tim.
Komentar od: manemoj | Komentirano: 18. prosinac 2013. 1:47
Mene je uvridila budala koja sramoti svoju državu na međunarodnoj utakmici.
Nanija je štetu ciloj državi a ti se zapitaj možeš li živit u izoliranoj vukoj*****i od koje svi biže...tucite svoja sranja šta mislite da vanka ljudi ne čitaju novine.
Dablgada nan nedoša nijedan turista pa krepali od gladi svi skupa sa domaćin i uvezenin ustašicama.
Komentar od: nimbus | Komentirano: 17. prosinac 2013. 22:14
Podrška Šimuniću jer svojim pozdravom nije uvrijedio bilo koga osim onih koji nas ionako ne mogu smisliti, ali vrlo rado primaju novac koji ima isti naziv i onda i sada.
Komentar od: hrvaticante | Komentirano: 17. prosinac 2013. 21:00
Nas dragi Joe, odgojen u specificnom miljeu hrvatske emigracije, gdje osjecaji prema domovini, vjerujem, poprime neke drukcije oblike: Domovina postaje svetinja! Jer nijedan politicki ili ekonomski emigrant nije bio sretan sto je morao napustiti Domovinu. Joe se tokom odrastanja sigurno naslusao prica i pricica o Udbaskim likvidacijama prominentnih hrvatskih emigranata i Udbinim dugim krakovima u emigraciji i naravno u domovini itd, itd... No, nije Joe pozivao na klanje, rat i tomu slicno (uobicajene parole koje se lijepe za Hrvate koji se nadju u slicnim situacijama), i na zalost Joe nije mogao predvidjeti u kakve ce se svrhe iskoristiti njegov pozdrav. A, koristi se u svrhe etiketirajna hrvatske kao fasisticke, te za diskreditiranje i blacenje Hrvatske izvan svih proporcija, kao i do sada u nasoj recentnijoj povijesti. Sto reci - VEC VIDJENO! Ne znaci biti Hrvat, biti fasista, ili primitivac ili malogradjanin, nazadan i tako dalje i tako dalje...ma vidi stvarno...antihrvatska propaganda...
Komentar od: antonio bajamonti | Komentirano: 17. prosinac 2013. 19:12
ajme majko koji je debil ovaj crnostrik. ajde kretenu u svoju jazbinu iz koje si izgmiza. takve ka ti triba tretirat mišomorom g.njido od čovika . sigurno živiš u stanu koji su ti ćaća i mater dobili od komunista . na faks ne virujen da si iša nemaš ti taj potencijal. heba te debilni šimunić u usta dok viče za dom spremni. stupido !
Komentar od: konstantinIII | Komentirano: 17. prosinac 2013. 17:10
crnopičić

mnogo si bre neozbiljan, takvima lupamo klempe i izvlačimo uši za bezobrazluk,
a može i brkovanje da padnje ako baš preteraš.
Komentar od: korisnik01 | Komentirano: 17. prosinac 2013. 16:05
Državno odvjetništvo RH odlučilo je,zbog širenja netrpeljivosti,pozdravom "za dom spremni"kazniti sljedeće zlotvore:
-Josip Joe šimunić-25000 kuna
-Nikola Šubić Zrinski-25 000 zlatnika
-Ban Josip Jelačić-100 srebrnjaka sa svojim likom
-Ivan pl. Zajec autora opere NŠZ-30 dana prisilnog rada
-Marko Perković Thompson-doživotna robija
-30 000 navijaća rep. Hrvatske-doživotan boravak na burzi rada
-BAUHAUS-zbog slogana "sve za dom"-dvije motorne pile
-Vakula meteorolog zbog "guste magle iznad Zagreba"-pet god. prisilnog rada u rudniku Zrinski na sljemenu

Tužitelji:Sultan Sulejman 1.,veliki vezir Mehmed paša Sokolović,Ferdinand 1. i ministar Jovanović
Komentar od: poki | Komentirano: 17. prosinac 2013. 16:02
crnostrik,

kako znaš koji su moji ? Ja se nisam i******asnija. Znači automatsko i******ašnjavanje kontra ustaša znači bit komunist? A kad smo već kod komunista i njihovih zločina po tebi se vidi da ipak nisu bili toliko pedantni čim si im ti promaka. Da mi je samo znat šta si ti radija dok su oni vladali.
Komentar od: crnostrik | Komentirano: 17. prosinac 2013. 15:53
StefanNemanja,
a kakva je vas - četnike stigla kazna od FIFE, kada ste na Marakani spalili Hrvatsku zastavu, vikali - "ubij ustaše!"i pokazivali transparent na ćirilici - "Vukovar je Srbija?"
Nikakva kazna.
Stoga će vas stići "Božja pravda" i u Srbiji!!!
Poštenom narodu i Bogu se ne žuri...
Komentar od: crnostrik | Komentirano: 17. prosinac 2013. 15:33
konstantinilll,
znači da ti se traktorče pokvarilo i da si još u Kruševac, bre.
Tu i ostani. Ali, za svaki slučaj, pripremi one kljunaste opanke i treniraj trku. Za daljnju bežaniju.
Jer te i tu mogu pronaći naši bojovnici. Ostani tu i oplakuj Dražu, dok ti ne bude kao i njemu.
A što se tiče "prebrojavanja ustaških kostiju", znaš li kakvo je to "prebrojavanje" bilo na Drini, za vrijeme "brojanja" Jure Francetića?
Ono, kada je on Poglavniku poslao čuturicu s vodom sa Drine. Na poklon, zbog uspješnog "prebrojavanja" onoga o čemu ti počinješ.

Dakle, blizu granice Lijepe naše ne smiješ ni na 10 km. Jer bi nam svojim smrdljivim YUgočetničkim vazduhom zagadio hrvatski zrak.

Što se pak auspuha tiče, taj svoj "auspuh" možeš zabiti kevi u bulju, ali da ne "primeti ćale, bre!"
Komentar od: konstantinIII | Komentirano: 17. prosinac 2013. 13:29
crnopičić
nisam iz NDH ali sam iz Srbije,
mogli bi se naci na pola puta da ti prebrojim kosti i nabijem auspuh od traktora u guzicu lajavu!
Komentar od: StefanNemanja | Komentirano: 17. prosinac 2013. 12:24
Tребали су и репрезентацију да избаце. Ко им је крив кад се диче усташтвом. Да су ко људи запјевали ''У бој крените јунаци сви'', читав би им се свијет поклонио. Овако дудли диду ди. А овом Алојзију што спомиње тракторе и старо-вјековни Крушевац бих поручио да се припази. Да не добије неку забрану ко Шимунолики, шта му то треба у животу.

ОД ТОКИЈА ДО МИЛВОКИЈА ШАБАНИ!!!!
Komentar od: split1 | Komentirano: 17. prosinac 2013. 11:54
jovomali hvala ti

šta si bija u prvim redovima za potpis protiv ćirilice

naravno da ćeš biti nagradjen

jovomali bit ćr bolja nagrada još kad bude gotov referendum i pridodan tvoj glas

drži se i nedaj da ti srbadija pamet pomuti.

ZA DOM SPREMNI
Komentar od: crnostrik | Komentirano: 17. prosinac 2013. 11:50
poki,
ti si neki "poki - četnikoloki". Pričaš o ustašama i žrtvama u Hrvatskoj koje su prouzočili ustaše, a o zločinima svojih šutiš.
Iako su srbo-komunisti pobili višestruko više nevinih hrvatskih civila i zarobljenika od ustaša.
Samo pod titovim zločinačkim režimom i to uglavnom nakon Drugog svjedskog rata, pohijeno je preko milijun i sto tisuća Hrvata.
Počev od Križnog puta, Bleiburga, Hude jame, Teznog, Jazovke, Kočevskog Roga, Golog Otoka, Sv. Grgura, masovni pokolj fratara na Širokom Brijegu i Dalmaciji, još stotine otkrivenih i neotkrivenih masovnih grobišta, ubijanja hrvatskih emigranata u zapadno-eurospkim i drugim zemljama, do žrtava u Domovinskom ratu.
Sve je to učinjeno pod zločinačkim simbolom - crvenom zvijezdom petokrakom i boljševičkim srbo-komunistima u kojima je bilo mnoštvo preobučenih četnika.

A Parlament Europe i Vijeće Europskog Parlamenta su svojim Rezolucijama kazali da su nacizam, fašizam i komunizam tri najveća zla prošloga stoljeća.
S time, što je za komunizma u svijetu i izvan ratnih operacija pobijeno više nevinih ljudi nego je to učinjeno pod nacizmom i fašizmom skupa.

A ti o tim zločinima i zločincima ni riječi.
E, pa mora da si nusprodukt višegodišnjeg prežderavanja i probave komunističkih prdonja.
Komentar od: | Komentirano: 17. prosinac 2013. 11:48
Novogodišna akcija u "Poljo-opreme" obavljaju besplatne tehničke preglede vaših motokultivatora i traktora u 25točaka.
Akcija se provodi u suradji sa Hrvatskom policijom i Vojskom a sve u cilju što manjih zastoja za novogodišnje blagdane na cestama prema Smrdiji i Breogradskom pašaluku.

Mole se učesnici memorijalne utrke zaprežnih vozila i traktora "knin-zaBreograd" da svoje prijave za traktorijadu pošalju do 10.travnja 2014 na adresu Dr.Mile Budaka,Zemun,NDH

U tijeku je akcija prikupljanja pomoći za udovice tenkovima pregaženih četnika zadnje trektorijade.
Javiti se "Tesla" banci za broj žiro računa a možete i Miloklizu Pupavcu na njegov tekući račun. Svejedno.
Komentar od: tomislav kralj | Komentirano: 17. prosinac 2013. 11:36
odi uopće nije važan Šimunić
koji je sam pa i sam se udrija..
neće poradi tega
propast hrvatski nogomet ...

odi je rič
o produžetku
nametanja
kolektivne krivnje Hrvatiman
...
pobornici dvojezičnih
tabela u Vukovaru
tvrde da ćirilica
ka pismo nije pucala vengo judi..

oni tvrde da ne moremo
prilipit kolektivnju krivnju
cilon narodu poradi postupaka pojedinaca....

a to je bilo pred samo 18 godina........


pa ako se vodimo tin mirilima
kako će Hrvati bit krivi nakon
68 godina za nedila
nekih svojih predaka?

mislin da je u Hrvatskoj došlo do
apsurdne situacije....


Ča je Šimunićev poklik Za Dom
problematičniji
od recimo
"Ovo je Srbija" iz Borova?
ili od paljenja hrvatske bandire u Beogradu na Marakani?
( bija je nazočan naš ministar koji nije ništa vidija namisto da se diga , pokupija prnje i napustija stadion napravivši diplomatski skandal)
ili od razbijanja hrvatskih vozila na rukometnon prvenstvu u Novon Sadu?

ili od
pokazivanja tri prsta istaknutog tenisača?

Postojeći zakoni se moraju rabit
za sve ,a ne selektivno....
Komentar od: crnostrik | Komentirano: 17. prosinac 2013. 11:22
Odluka FIFE o praktično doživotnoj suspenziji iz nogometa Šimunića nema nikakve sveze sa športom. To je politička odluka mrzitelja Hrvatske, hrvatstva i katoličanstva. To najbolje potvrđuje i zabrana Šimuniću pristupa i na tribine kao navijača i gledatelja, te drastična i novčana kazna.
Vjerujem da se tu radi o realizaciji direktiva raznih soroševaca, savo-štrbaca, teršeličkanaca i ostalih gadova tipa masona i udbaša.

Stoga bi bilo najbolje kada bi se bojkotiralo to svjedsko prvenstvo u Brazilu, našim neodlaskom na isto, a sve zbog takve političke odluke FIFE.

Iz svih rečenih razloga, HNS bi trebao Šimunića nagraditi za njegovo dugogodišnje zalaganje kao jednoga od najboljih hrvatskih obrambenih nogometnih reprezentativaca. I to novčanu, u mnogo većem iznosu od FIF-ine kazne.

Osim toga, trebalo bi ga prjedložiti i za bar dva hrvatska odličja, za iznimnu domoljubnu hrabrost i to:
- Odličjem "Red Petra Zrinskog i Frane Krste Frankopana" sa pozlaćenim pleterom i
- "Spomenicom Domovinske zahvalnosti."

A za ove komentatore na portalu, koji su protiv Šimunića, trebalo bi pregledati traktore i freze. Jer su to mahom povratnici iz Kruševca. Oni koji su bili otputovali 1995. čuvenom Traktorijadom, iz "SAO Krajine" u Kruševac. Opet se vratili i zagađuju naš hrvatski zrak svojim YUgo-vazduhom.

Traktore i freze pregledati zbog mogućih kvarova, jer im mogu opet zatrebati...
Komentar od: poki | Komentirano: 17. prosinac 2013. 11:09
A što su mislili, da će ono što prolazi u Hrvatskoj proć i vanka. Moga je neko npr. u Francuskoj veličat Vishijevski režim, baš bi se lipo proveja,a ovde je postalo sve normalno pa i to da se kliče i podržava jedana zločinačka tvorevina. Sve vridnosti su poremećene i zato će nas lipo sve vrag odnit ako se ne dozovemo pameti. Dabogda sve one ,a i njihove familije koji veličaju NDH zapalo sve ono čime je taj režim "podario" svoje žrtve. Eto!
Komentar od: | Komentirano: 17. prosinac 2013. 10:55
Ovo mi je malo sumnjivo. Sigurno je ministar Jovanović zamolija Slavka Goldunsteina da povuče svoje veze u Fifi kako bi ublažili kaznu našem Joeu.
Ovo je rezultat
Komentar od: papalino | Komentirano: 17. prosinac 2013. 10:54
http://www.ratnakronikasplita.com/slike/1941/context/78a_pavelic_s_hitlerom_i_goeringom_.jpg
Neki kažu da ovi nisu surađivali...

http://www.ratnakronikasplita.com/slike/1945/context/49b_hajduk_tim_nov.jpg
A kako bi ovi reagirali na pozdrav...?
Komentar od: tomislav kralj | Komentirano: 17. prosinac 2013. 10:26
Verbalni delikt u
naprednoj,ujuđenoj Europi....

i to za nešto ča je bilo pred
70 godišta....

zabrana rabjenja pojedinih sklopova riči
jerbo ti isti mogu povridit nekoga...

smišno...
svaka rič more nekoga povridit...
Komentar od: tomislav kralj | Komentirano: 17. prosinac 2013. 10:21
Večernji list:

Što mislite o Šimunićevoj kazni?

Fifa je bila rigorozna, kazna je pretjerana
7,13% glasova: 843
Šimunić je zaslužio kaznu, ali ne tako veliku
6,96% glasova: 823
Kazna je preblaga, trebalo ga je doživotno suspendirati
34,67% glasova: 4099
Ovo je velika sramota, pozdrav "Za dom" nije ustaški
51,24% glasova: 6058


pozivan i SLODAL
neka anketira svoje čitateje!!
Komentar od: michelotto | Komentirano: 17. prosinac 2013. 9:42
tako mu i triba,dodje ovde uzet novce,da je hrvatina igra bi mukte!!!!
nek su mu uzeli i pare i nek ne igra vise nikad.
najdrazi su mi ovakvi,busaju se u hrvatstvo a nemaju veze s nama!!!!
Komentar od: magnificent-job | Komentirano: 17. prosinac 2013. 9:35
A kako ono idu vasi stihovi? ....nesto kao .... zica, Srebrenica! .... Fala ti dragi Boze da cemo sljedece ljeto uzivat bez ortodoxnih barbarskih nekulturnih divljaka. UVIJEK SPREMAN!!!
Komentar od: | Komentirano: 17. prosinac 2013. 9:16
Ajme, kako volim old-school biološku antropologiju i teoriju o atavizmu (koja uopće nije neutemeljena ali smo danas svi kulturni i fini pa se popu ne smije reći "pop" a trogloditu "troglodit"), tj. kada se uzme Lombrosov šestar pa se lijepo premjeri nečija disharmonična glavurda, a ne ove moderne politički korektne gluposti gdje nema razlike među ljudima, haplo grupe i ostale budalaštine.
Drugim riječima, FIFA komisija je u jednom trenutku možda i pomislila da Joe sluša opere, a onda je ugledala gornju sliku...

Ајме, како волим олд-сцхоол биолошку антропологију и теорију о атавизму (која уопће није неутемељена али смо данас сви културни и фини па се попу не смије рећи "поп" а троглодиту "троглодит"), тј. када се узме Ломбросов шестар па се лијепо премјери нечија дисхармонична главурда, а не ове модерне политички коректне глупости гдје нема разлике међу људима, хапло групе и остале будалаштине.
Другим ријечима, ФИФА комисија је у једном тренутку можда и помислила да Јое слуша опере, а онда је угледала горњу слику...
Komentar od: amigo | Komentirano: 17. prosinac 2013. 9:13
Bar će u svom selu (čitaj rvacka) bit faca...
Komentar od: Roko Tovar | Komentirano: 17. prosinac 2013. 9:08
Mene FIFA ringala ( telefonirala) i ona kazala da ja very bad boy. Ja odma ringa moj Mama i Tata in Australia i oni rekli da Fifa stupid pipl. Moj tata rek da on ringa neke njegova friends in Canberra i oni talkati (govoriti) to FIFA i on kazala da mozda oni mene by the way oproste i onda ja go to Brasil, ako ne ja go back home to moja Australia. Fuck, ja samo vika kako meni drago da moja Croatia dobila Island, a oni mene ne razumila jer ja slabo speak Croatian. Anyway ja mislin da FIFA stupid pipl i no understand Joe. Ali ovako bilo, game je završio i moj boss Zdravko meni dao microphone i rekao da idem vikat Za dom i on meni kazala da meni da 500 Eura. Ja to ucinila i sad ja imam problem a ne moj boss Zdravko a ja ispao dickhead. Anyway sad ja no go to Brasil i ne dobit dobra plača.
Komentar od: Spinutlija | Komentirano: 17. prosinac 2013. 8:52
ETO SAD SI DOBIO SVOJE!

SELJAČINO AUSTRALSKA NEOBRAZOVANA...
Komentar od: lynx | Komentirano: 17. prosinac 2013. 8:28
Pa ovo je nepravda! U znak podrške Šimuniću, na sledećoj utakmici svi reprezentativci da skandiraju isto, a ceo stadion da ih podrži!
Komentar od: zorgov | Komentirano: 17. prosinac 2013. 6:19
Reprezentacija koja je ispraćena nacističkim pozdravom od svojih igrača i navijača otvara svjetsko prventsvo u Južnoj Americi. Ko će da izvede početni udarac, Mengele?
Komentar od: abateiss | Komentirano: 17. prosinac 2013. 6:15
A pyzdunska rajo,nije ovo KAZNA bosančiću, nego NAGRADA reprezentaciji...FIFA nas voli i oće nan dobro...zna da bi sa ovin tikvanon ispali odma,a da bi proša Kamerun sa svojih 20-30 kanibala...pa nisu popyzdili njih pustit...
Manđu je tribalo rebnit,to je automatika crvenog kartona..
All in all, prošli smo ka na piru..
Komentar od: abateiss | Komentirano: 17. prosinac 2013. 5:57
Fala qurcu da ga se neko sitija riješit...kad neće bosanski "izbornik" da makne svoju bosansku krv, FIFA to sredi učas...sad neka ide vatat klokane..on i Crocodile Dundee..i neka odvede sa sobon izbornika da bira kojega će klokana ukebat..
Komentar od: herzog96 | Komentirano: 17. prosinac 2013. 3:20
Nije mi lako, ali moram priznati da je takozvana nogometna reprezentacija Hrvatske u biti rezervna ekipa reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Komentar od: skeptik | Komentirano: 17. prosinac 2013. 3:05
Jel'bre, a kako to 30.000 ustaša urla za dom spremni i njima ništa?! Samo Šimuniću. Jer Srbija je ljuto kažnjena i ponižena što izabraše jednoga četnika za predsednika. Vojvodu četničkoga. Zbog takvih je NATO napao Srbiju. Nije šala. To je malo više glasača od 30.000 navijača... Kako to takvi antifašisti, a birali četnika za predsednika? Jel bre jelbre, jelbre...
Komentar od: tm-78 | Komentirano: 17. prosinac 2013. 2:05
svijet pokazao sto misli o balkanskim fasistickim smradovima. Ne samo da su mu zabranili igrat, vec su mu zabranili da se pojavljuje ko gledatelj, jer svijet nece da im ustasha zagadjuje svijetsku manifistaciju
Komentar od: konstantinIII | Komentirano: 17. prosinac 2013. 0:43
sve za muda meka

biće da ti čekas nekog donora da ti ustupi malo mozga, dripčino
Komentar od: | Komentirano: 17. prosinac 2013. 0:31
A vidi mu slike ha ha
Ovo može samo majka voljeti
Eto sad viči koliko god hoćeš za dom ..
Najsmiješnije od svega je to da ne zna sastavit
dvije rečenice a busa se u prsa ustaškim pokličima
P opušio je Brazil zbog tri riječi koje jadan ni ne razumije.
Tako mu i treba, dobio je što je i tražio ..
Komentar od: konstantinIII | Komentirano: 17. prosinac 2013. 0:02
Čekamo izvinjenje Šimunića!
Komentar od: | Komentirano: 16. prosinac 2013. 23:53
Moj Šimuniću takujin u tvon žepu neče te nikad razočarat a ova sirotinja će po ko zna koji put ić leć bez kune u žepu.
Poanta: Ne viruj punon žepu,pogotovo ako je tvoj prazan….
Komentar od: Lemmy | Komentirano: 16. prosinac 2013. 23:28
svezehrvatsku,
nisu to nikakve "p***rije" kako bi ti htio i želio.

Za razliku od tebe, očito neuka, ja sam vlastitim očima čitao priznanja ustaških krvnika, poput priznanja zapovjednika bojnika Filipovićaića i zastavnika Ante Vrbana. Čitao sam i zapise časnog predsjednika Društva hrvatskih pisaca Ilije Jakovljevića, Hrvata iz Hercegovine koji je u detalje opisivao što je vidio dok je bio zatočen u Jasenovcu 1941. jer nije htio stati uz ustaše nakon proglašenja NDH.
Njega su kasnije, na pritisak međunarodne javnosti, ustaški zlotvori pustili iz logora i on je uspio skriti i donijeti na slobodu svoj dnevnik u kojem je opisao sva ta zvjerstva, osobito ubijanja djece s ćekićima. poimenice navodi imena ustaša koji su to radili.

Također, još uvijek su živi svjedoci tih zločina koji detaljno opisuju načine na koji su ustaše ubijali nevine ljude. Dvoje se nalazi u Splitu i jasno svjedoče o tim strahotama.

Na kraju, vidio sam preko 40 fotografija koje su osobno uradili sami ustaše,hvaleći se pokoljima.

I sad takvi poput tebe sve to nazivaju "p***rijama"...

Sram te bilo i boj se sudnjeg dana za svoju dušu...

Vidiš, koliko god smatrao da su se partizani borili za oslobođenje, ja ni u ludilu ne bi ismijavao pobijene na Bleiburgu niti ta ubojstva nazivao "p***rijama"...
Komentar od: STdisarray | Komentirano: 16. prosinac 2013. 23:23
hahahahhaha....


Komentar od: svezahrvatsku | Komentirano: 16. prosinac 2013. 23:13
lemmur i tm-čedo,

vi još sidite uz logorsku vatru i pričate pіzdarije u koje više ni srbende ne viruju?

*********************

a koga u 21. stoljecu f00ckin briga sto misle usrase, cede i partizani?

FIFU?!!!!!!!....)))))))))))))

)))))))))))))))))))))


svijet je zavrsija ww2, a domace usrase koje nisu dobile dovoljno ruskih kacusa i boeingovih bombi po glavi zive u svom virtualnom svitu....))))

koji se uskoro bankrotirat....)))

)))))))))))))))
Komentar od: tm-78 | Komentirano: 16. prosinac 2013. 22:48
@gonzo

ako hocemo o simbolima, onda je prema svim svijetskim povijesnicarima daleko najvise ljudi na ovim prostorima pobijeno i istrebljeno pod ZDS i sahovnicom. A to ukljucuje i najvise Hrvata, jer su prema hrvatskom demografu Zerjavicu ustashe i njihovi naci-fasisticki savijeznici pobili i daleko najvise Hrvata
Komentar od: Lemmy | Komentirano: 16. prosinac 2013. 22:43
Joe bi se kao čovjek trebao ispričati jer je nanio golemu sramotu Hrvatskoj!

A ovi ustašoljupci koji se opet pozivaju na Bana i Nikolu Šubića, nek samo nastave s uvredama jer to najbolje govori o njihovoj naravi, kulturi i odgoju.

Sramno veličati ustaške zločince koje su u crno zavile tisuće obitelji mogu samo moralne nakaze i bezdušni ljudi.

Isto kao što je njihov "junak" Maks Luburić, kojem su pjevali čak i na svadbama, gnječio čizmama djeci glavice u konc-logoru, tako ih i oni opet ubijaju svojim odvratnim ponavljanjem uzvika pod kojim su ubijana djeca.

Strepite nad danom kad će vas Svevišnji pozvati na nebo i suočiti s dušama nevinih kojima se rugate...

Komentar od: STdisarray | Komentirano: 16. prosinac 2013. 22:40

hahhahaha....

Komentar od: gonzo1 | Komentirano: 16. prosinac 2013. 22:34
I Nikola Šubić Zrinjski, i ban Josip Jelačić Bužimski su pozdravljali pozdravom ZA DOM ili ZA DOM SPREMNI,a kao što su ustaše okaljali taj pozdrav,isto tako su partizani okaljali zvijezdu,simbol slobode,ustaša nisam, ali zbog onih

******************

jea rajt, samo sto pod zvijezdom nisu ubijani pripadnici drugih naroda barem na balkanu, i sto je crvena zvijezda pobijedila u ww2....

a fifa zivi u realnom svijetu pobjednika ww2....

a ne u thompsonovoj utopiji....))))


Komentar od: STdisarray | Komentirano: 16. prosinac 2013. 22:37
hahahha...

Majmune lemmurski,

i hrvatski grb i hrvatska kuna i ZA DOM su nastali PRIJE Ustaša, prije Hitlera, prije Fašizma i nacionalsocijalizma.

***********************

ni srbi, ni gayevi, ni partizani ni englezi ni masoni ni ostala antiusraska bratija nisu krivi sto su usraske budale obescastile svoje nacionalne simbole svojim kretenizmom...

mozete sr*t sto hocete, sami ste krivi sto ste obescastili vlastite simbole i sto "za dom spremni" svijet dozivljava kao nacisticku provokaciju....))))

pa blejite do sudnjeg dana... ko vas hebe.... sami ste se posr*ali sebi u facu....))))
Komentar od: gonzo1 | Komentirano: 16. prosinac 2013. 22:34
I Nikola Šubić Zrinjski, i ban Josip Jelačić Bužimski su pozdravljali pozdravom ZA DOM ili ZA DOM SPREMNI,a kao što su ustaše okaljali taj pozdrav,isto tako su partizani okaljali zvijezdu,simbol slobode,ustaša nisam, ali zbog onih kojima smeta ne bi prominio ime hrvatskog novca,niti bi povijesno bijelo polje u grbu zamijenio crvenim i "krunom",a sve dobronamjerne pozdravljam starim hrvatskim pozdravom

ZA DOM!
Komentar od: STdisarray | Komentirano: 16. prosinac 2013. 22:20

haahahaa....

a s obzirom na i******ave vrha hrvatskog nogometa dobro smo i prosli da nije cila reprezentacija skinuta sa spiska za brazil....))))

hrpa nazibudala....)))
Komentar od: Lemmy | Komentirano: 16. prosinac 2013. 22:13
Kad će ovi "domaši" shvatiti da nas uzvikivanjem ustaških parola sramote kao državu?

Još se kukavički sklanjaju iza opere Nikola Šubić Zrinski...stvarno ste jadni poput onog koji je u ženskim haljinama pobjegao 1945. u austriju i ostavio "voljeni" narod i vojsku na cjedilu.

Pa pogledajte sve svjetske medije i bit će vam jasno. Vi svojim urlikanjem pozdrava kojeg su koristili ustaški izdajnici Hrvatske nam domovine, sluge Njemaca i talijana koji su nas došli porobit, vi tim uzvicima BLATITE hrvatsko ime!

Svi koji ga uzvikujete, budite spremni na to da će vam sva lica od ustaških zlotvora poklane djece doći pred oči kad budete umirali!

Pod tim su uzvikom mučeni na najstrašnije načine neviniljudi dovedeni u konc-logore kao i djeca koju su ustaški zločinci ubijali udarcima ćekića u glave.

samo je ustaša Ante Vrban, prema vlastitom priznanju, u jednom danu pobio 200 djece!
Nakon toga, napisano izvješće upravi logora završava: "ZA DOM - SPREMNI !"

Dakle, ne sramotite više ovu zemlju povezujući je s ustaštvom.

A ti se Joe, ako imaš i malo srama, javno ispričaj cijelom narodu za nanesenu mu sramotu!
Komentar od: STdisarray | Komentirano: 16. prosinac 2013. 22:13

hahhahahha....

usrasija se iscudjava i zgraza jer jos zivi u svojoj realnosti kraja ww2....

a oni su rat zasluzeno izgubili, i svjetska zajednica kaznjava gubitnike....

dobrodosli u 21. stoljece....)))

a simunic se oprasta od reprezentacije kao budala, jer to i jest...

nikad nisam vidija primjerice modrica kako se pridruzuje usraskim skandiranjima, jer je kvalitetniji i pametniji igrac od joebudale....)))
Komentar od: korisnik01 | Komentirano: 16. prosinac 2013. 21:45
Evo j ednog komentara, iz Večernjaka, u kojem je čitatelj odlično uočio, današnje stanje u Hrvatskoj;
"Deset utakmica nije kazna Šimuniću - već hrvatskom narodu! Van svake sumnje. Hrvatski državni vrh je od jednoga djela svoje povijesti namjerno i svjesno u međunarodnim odnosima učinio fašističke simbole kako bi imao realno pokriće za održavanje "ustaške zmije u njedrima" odnosno, model daljnjega pritiskanja hrvatskoga naroda i prije svega pripremanja terena i političke platforme za davanje sve većih koncesija hrvatskim Srbima ali i - Srbiji! Ova kazna za svakoga tko prati što se događa sa Hrvatskom u zadnjih deset godina, nije nikakvo iznenađenje. stradao je sportaš jer se na taj način mora, s jedne strane dokazati nadmoć struktura moći, s druge strane, postići dodatna radikalizacija društvenih odnosa u Hrvatskoj. Šimunić je postao legenda svim što je učinio i što se događalo oko njega, uključivo ovom kaznom, iako kao nogometaš to ničim nije zavrijedio - jer je jednostavno bio i ostao loš. Ova kazna je zrcalo hrvatske državne politike i njene ogromne udaljenosti od stvarnoga stanja njenoga naroda! nikakva fašizma u ovome pozdravu nema, ne smije ponosan narod prihvatiti da se recimo hrvatski Srbi danas osjećaju ugroženima zbog jednoga hrvatskoga simbola iz 1941. godine, istovremeno inzistirajući i osporavajući svako pravo izravnim žrtvama svoga pokolja u Vukovaru, svako pravo na nelagodu zbog ćirilice, crvene zvijezde petokrake, srpske zastave i sličnih simbola pod kojima je sravnjen jedan cijeli grad! gdje su tu kriteriji i kako ih hrvatska Država smije takve tolerirati!?"
Komentar od: Varoshanin | Komentirano: 16. prosinac 2013. 21:40
Jovica Mali je ope high...
KO zna ca je vazeja ovon turon..
Za pod nos......
Komentar od: Bandolero | Komentirano: 16. prosinac 2013. 21:33
Za Dom stvarno nije bilo ok, onaj foul protiv suje je bio ok, a da je vika "ubi ubi srbinaaaa srbinaaaa" ne bi ga niko ni tuzija! Ovako ce mo pomladit obranu...
Komentar od: m ramone | Komentirano: 16. prosinac 2013. 21:26
Ako je Kovač šokiran, onda ni on nije puno pametniji od Šimunića.
Komentar od: ds1 | Komentirano: 16. prosinac 2013. 21:18
Raduje se tzv. "Slobodna Dalmacija" drakonskoj kazni FIFA-e i to slavi ovakvom jednom fotografijom.
Neka samo, nisu ni ove EPH bljuvotine vječite, kao što nije bio ni Feral i slične tiskovine koje su se financirale milodarima "kluba ljubitelja" Hrvatske države.
Komentar od: korisnik01 | Komentirano: 16. prosinac 2013. 21:09
Licemjerna FIFA, koja je umislila, da je moralna vertikala ovog svijeta ,mogla je Šimunića kazniti i doživotno bavljenjem nogometa, ali čoviku ograničiti kretanje i zabraniti da dolazi na stadion, gdje igra Hrvatska reprezentacija, to je čisto kršenje ljudskih prava i fašizam ove organizacije.

Baš me interesira, dali će ove udruge za zaštitu svega i svačega, u ovom slučaju reagirati.

NEKAD SE IGRAO NOGOMET, SADA JE OVO SAMO, NOVAC.!!!

PLJUC FIFA I UEFA.!!!!
Komentar od: Kolovođa | Komentirano: 16. prosinac 2013. 21:01
Nakon uspjeha i kvalifikacije za Brazil umjesto devize "gens una sumus" Šimunić se potrudio da proslava bude pozdrav koji se najviše upotrebljavao u NDH Hitlerovoj tvorevini na čijem je čelu bila ustaška marioneta Pavelić i koja se trudila da se Srbi Zidovi i Romi izbace ili istrij***** sa prostora kojeg im je dodijelio Treći Rajh.
Cijelom svijetu bi bilo simpatično da je Šimunić inicirao da proslava bude veselje iz običaja recimo australskih domorodaca budući da je on tamo rodjen i odgojen

Glavna svečanost Aboridžini to jest domorodaca Australije poznata je pod imenom corroboree, a glazbala didgeridoo, štapići za udaranje i zvečke.
Aboridžini su izradili i vlastitu zastavu koja je kombinacija tri boje: crna je simbol naroda Aboridžina, crvena je simbol zemlje, a žuta je simbol Sunca.
Aboridžini to jest domoroci Australije naseljavaju svoj kontinent najmanje 35,000 godina.
Prema mišljenjima znanstvenika na kontinent su se naselili još u vrijeme posljednjeg ledenog doba.


Komentar od: prale72 | Komentirano: 16. prosinac 2013. 21:00
za klokana nema veze i tako je po meni star za svjetsko...glavno da nisu mandju oderali
Komentar od: izdajnik | Komentirano: 16. prosinac 2013. 20:55
Samo jedna budala moze sebi tako naskodit. Ja san jos unda pisa da je to samoubojstvo nogometasa Simunica. Bez obzira di isa pratit ce ga ta minuta.
Neka pokusa trenersku karijeru u Aziji ili Africi oni jos donekle to toleriraju.
Komentar od: izdajnik | Komentirano: 16. prosinac 2013. 20:52
Njemacki kicker.de daje citav clanak ovon osudi. Citira Joe i******avu nakon utakmice i nazivaju je sramotnom. Za njemce je osuda u redu.
Komentar od: Roko Tovar | Komentirano: 16. prosinac 2013. 20:52
Mene FIFA ringala ( telefonirala) i ona kazala da ja very bad boy. Ja odma ringa moj Mama i Tata in Australia i oni rekli da Fifa stupid pipl. Moj tata rek da on ringa neke njegova friends in Canberra i oni talkati (govoriti) to FIFA i on kazala da mozda oni mene by the way oproste i onda ja go to Brasil, ako ne ja go back home to moja Australia. Fuck, ja samo vika kako meni drago da moja Croatia dobila Island, a oni mene ne razumila jer ja slabo speak Croatian. Anyway ja mislin da FIFA stupid pipl i no understand Joe.
Komentar od: ivemaIi | Komentirano: 16. prosinac 2013. 20:51
Komentar od: Ultradišpet | Komentirano: 16. prosinac 2013. 19:34
samo sam čeka kad će se javiti prvi ljubitelji opera.

ono, prestanite kenjkat i izvlačit se. kad urlate punog grla za dom spremni, onda vam na pameti nije ni šubić ni zrinski, već ante prezime mu znate.
...ali ajd, barem dokraja živite taj svoj ustašluk onako kako su ga živili i oni koji su ga stvorili - kukavički.O tome je Dežulović isto pisa kinidan. Ustaše se usraše. Nijedan neće skupit hrabrosti i reč šta mu je na duši.
Vrime je da ustaška zmija izađe iz rupe. Sad ili nikad. Katastofalni moralni pad, nemaština, bijeda, krediti, dugovi, štrajkovi, političari lopovi... Ustaštvo se diže iz pepela samo trebaju nać hrabroga koji neće pobić i vrdat ka p*** i kukavica nego otvoreno stat iz Poglavnika i ustaškog pokreta.
Komentar od: ivemaIi | Komentirano: 16. prosinac 2013. 20:43
Komentar od: manemoj | Komentirano: 16. prosinac 2013. 18:34
A šta ste mislili da se vanka toleriraju ova ustaška sranja šta glumatate po ovoj vukoj*****i od države...

Nisu gospoda iz FIFA-e redoviti u kazalištima jer da jesu znali bi da je ovo urlanje iz Nikole Šubića Zrinjskoga.
Mi hrvati baštinimo kulturu, nigdi toliko ljubitelja opere ka među našon ustašijon.Komentar od: gonzo1 | Komentirano: 16. prosinac 2013. 18:46
"Za dom, za dom ..." je i u glasovitoj ariji opere "Nikola Šubić Zrinjski",triba li ju zabranit s deset neizvođenja,i da nam razni p***kani koji ni ne znaju di je Hrvatska kroje sudbinu...


Šta san napisa, evo još jednoga ljubitelja opere. Biće ima preplatu.
Zašto su ove ustaše ovakve p*** i kukavice?
Zašto je Đo p*** i kukavica pa se stisnija ka šupak dan poslin utakmice i poreka ono šta je govorija navečer?
Zašto nan daju priliku da in se smijemo i omalovažavamo ih?
Komentar od: ivemaIi | Komentirano: 16. prosinac 2013. 20:34
...Zanimljivo je kako je Šimunić uz zabranu nastupa dobio i zabranu prisustva na stadionima na kojima će igrati reprezentacija Hrvatske u tih deset susreta! Ništa od SP-a za Šimunića ni kao navijača!...

Ustašama su sva vrata zatvorena. Ustaše i drugi nacisti su pošast kojoj nije misto na terenu ni tribinama.
Neka se Đo dere svome tati doma da je spreman.


- Šokirani smo odlukom FIFA-e o kazni Šimuniću, koja bi i nekom drugom igraču ugrozila reprezentativnu karijeru. Mi ćemo dati punu podršku našem reprezentativcu... blabla ...FIFA je očito ovako drakonskom kaznom htjela poslati snažnu poruku...

Izgleda da u nogometnome savezu vlada konsternacija ovakvon odlukon a to i ne čudi ako znamo da se sadašnji presjednik slika na Pavelićovome grobu u Madridu.
Ja kaznon nisan šokiran nego je ona skroz u redu i očekivana. Bilo je priča o 5 utakmica, dobija je 10, ustaše su bili u prosjeku duplo veći zločinci od drugih nacista pa je i kazna proporcionalna.
Jedini konc-logor za malu dicu na baloti zemaljskoj je bija - ustaški.
Komentar od: izdajnik | Komentirano: 16. prosinac 2013. 20:33
Ajmo Referendum da Joe ide na SP. Nece nama FIFA uzet demokraciju. Ajmo Stozeri ajmo Markic od sutra skupljajmo potpise.
Komentar od: izdajnik | Komentirano: 16. prosinac 2013. 20:32
Postena odluka.
Fifa je postrozila kazne za rasisticke ispade. Ovaj polupismeni nogometas je ka Leming sam sebe izbacija sa SP.
Bravo FIFA.
Joe Ostani doma kad ti je dom tako drag.
Komentar od: ivemaIi | Komentirano: 16. prosinac 2013. 20:28
Ajmo ustaše!
- Sieg...
- Heil!
- Sieg...
- Heil!
- Sieg...
- Heil!
- Sieg...
- Heil!

Za ostat doma - spremni!
Komentar od: vlad | Komentirano: 16. prosinac 2013. 20:26
E lipo, baš dobro, a šta su se svi snervali nekog će inkolpat... Ćovik je samo od rići i reka je lipo da je za dom spreman tako će i ostat lipo doma, FIFA ga je samo poslušala. Nego bi HNS triba pronać jonega ća mu je da jono g*** u ruku di je reka da je za dom spreman. Adoma čedu ostat i joni ća su sa njim skupa urlali SPREMNI jer joni za razliku od Šimunića (koji jema pinjez ma je reka FIFI lipo da je spreman ostat doma) nimaju pinjez pa neće u Bražil.
I naravno za kraj moj pozdrav ajmo lipo u p.i.zdu m*** stoko zatucana.
Komentar od: hurricane mkII | Komentirano: 16. prosinac 2013. 20:14
Komentar od: nije nego | Komentirano: 16. prosinac 2013. 19:57
Ma mene je zaprepastila činjenica da službenici FIFE znaju našu povijest bolje od Šimunića.
Iz koje knjige li su to oni učili?


iz one koju su napisali pobjednici.
primjerice
afganistanski mudžahedini su za vrime ruske okupacije bili dobri i sveti ratnici. borci za slobodu. nakon raznoraznih interesa i većih prihoda sa polja bijelog maka i nešto više izvora pitke vode postali su talibanski divljaci. u svojoj zemlji.
tako je to bilo i za ex-yu;libiju to šljaka po africi, ...
Komentar od: hurricane mkII | Komentirano: 16. prosinac 2013. 20:09
@ tomo kralj


jeli ti to reka oni zlatni dečko iz livna koji zlatnike po avionima nalazi
Komentar od: tomislav kralj | Komentirano: 16. prosinac 2013. 20:09
koliko je naš Nogometni savez
slab najboje pokazuju dva
zadnja susreta Hrvatske
kontra srbske selekcije.

U Zagrebu smo ,
na domaćen terenu ,igrali u modrim dresovima.
Sigurno zato
da bilo-crvenin "kockicaman"
ne povridimo goste,
jerbo oni NE podnose taj dizajn.

U uzvratu ,kod njih,igrali smo opet u modrim.
Zato ,jerbo nismo
OPET tili" mutit" vodu.
Komentar od: tomislav kralj | Komentirano: 16. prosinac 2013. 20:09
koliko je naš Nogometni savez
slab najboje pokazuju dva
zadnja susreta Hrvatske
kontra srbske selekcije.

U Zagrebu smo ,
na domaćen terenu ,igrali u modrim dresovima.
Sigurno zato
da bilo-crvenin "kockicaman"
ne povridimo goste,
jerbo oni NE podnose taj dizajn.

U uzvratu ,kod njih,igrali smo opet u modrim.
Zato ,jerbo nismo
OPET tili" mutit" vodu.
Komentar od: tomislav kralj | Komentirano: 16. prosinac 2013. 20:00
stvar je u tome
da je hrvatski nogometni
lobi slabiji od srbskog...

ja san posve siguran
da bi u obratnon
slučaju
fudbaler Josif Simonović
dobia
3 utakmice maximalno
Komentar od: tm-78 | Komentirano: 16. prosinac 2013. 20:00
svjjet je pokazo sto misli o genocidnom, fasistickom ustastvu

A vi ustashoidi samo i dalje ustastuvjte, da fifa posve izbaci Hrvatsku
Komentar od: nije nego | Komentirano: 16. prosinac 2013. 19:57
Ma mene je zaprepastila činjenica da službenici FIFE znaju našu povijest bolje od Šimunića.
Iz koje knjige li su to oni učili?
Komentar od: | Komentirano: 16. prosinac 2013. 19:54
Ja mislin da desnićarenje ovog tipa nikome ne treba.
Imamo jako velik broj ljudi koji ne znaju kome pripadaju.Uzurpirali su sveto ime Hrvatsko,ponašaju se kao njeni vlasnici bogon dani.
Referendum za zabranu svih totalitarizama.
Hrvatska je i moja domovina a ne samo vaša.
Komentar od: hurricane mkII | Komentirano: 16. prosinac 2013. 19:52
doduše imali su i talijani,ali na ligaškim utakmnicama

http://blogs.telegraph.co.uk/news/danhodges/100209856/paolo-di-canio-is-a-fascist-time-to-boycott-sunderland/
Komentar od: tomislav kralj | Komentirano: 16. prosinac 2013. 19:47
Fifa je pravedna organizacija

sitimo se kako se Francuska plasirala na Prvenstvo svita u JAR
rukom Thierrya Henrya...
Komentar od: hurricane mkII | Komentirano: 16. prosinac 2013. 19:46
grci su imali nešto slično

http://www.hrsport.net/vijesti/458165/nogomet-nogometni-svijet/grcki-nogometas-zbog-nacistickog-pozdrava-dozivotno-izbacen-iz-reprezentacije/
Komentar od: tomislav kralj | Komentirano: 16. prosinac 2013. 19:37
Uh
Ubitačno.
Užasno.
Uznemirujuće.

Komentar od: Lemmy | Komentirano: 16. prosinac 2013. 19:36
Pravedna kazna.

Šimuniću i svima ostalima koji primitivno koketiraju s ustaštvom, mora biti jasno da civilizirani svijet ne slavi ubijanje djece u konc-logorima!

Prestanite se opravdavati s Nikolom Šubićem Zrinjskim jer niste nakon tih sramnih uzvika zazivali tog heroja već urlikali "ajmo, ustaše".
Budite bar frajeri pa to jasno kažite!

Nije to bilo nikakvo hrvatstvo već uzvik pod kojim su na tisuće nevinih ljudi bili mučeni i ubijani na najsurovije načine.
Ubijani od izroda hrvatskog naroda koji su umislili da su jedini "ispravni" Hrvati i da svima koji se s njima ne slažu mogu oduzimati živote.

No, siguran sam da najstrašnija kazna čeka njih, kao i sve ove maloumnike danas koji ih slave, jer će im zasigurno u trenutku smrti, sva ta dječja lica koje su ustaše masakrirali u logorima, doći pred oči!
Komentar od: Ultradišpet | Komentirano: 16. prosinac 2013. 19:34
samo sam čeka kad će se javiti prvi ljubitelji opera.

ono, prestanite kenjkat i izvlačit se. kad urlate punog grla za dom spremni, onda vam na pameti nije ni šubić ni zrinski, već ante prezime mu znate.

ali svaki put kad izvanka dođe trisketina, e onda nije to. mi to zbog opere. zavarit ću. sve vidim kako bi nekom nijemcu uvažili opravdanje da nije mislija na nacizam kada je crta svastiku, vengo je u stvari hinduist koji se inspirira staroindijskim simbolima sreće i mira.

ali ajd, barem dokraja živite taj svoj ustašluk onako kako su ga živili i oni koji su ga stvorili - kukavički.
Komentar od: | Komentirano: 16. prosinac 2013. 19:34
On je iznenađen i uvrijeđen treba ti dati doživotnu suspenziju i protjera ti te ako ne u Sibir onda bar u Australiju klokane jedan nepismeni.
Komentar od: | Komentirano: 16. prosinac 2013. 19:32
Za dom spremni je normalna hrvatska uobičajena riječ i nema nikakve veze sa nacionalizmom i fašizmom jer jadan je svaki hrvat koji nije spreman za obranu svoga doma!
Istina je, kao što će svaki rječnik kazati, svojstvo dokazanih istinitih događanja.
Ona znači njihovo "slaganje", kao što laž znači njihovo neslaganje sa "stvarnošću". Pragmatičari i intelektualisti zajedno usvajaju tu definiciju kao sasvim prirodnu.
Njihova proturječnost počinje tek kad se postavi pitanje što se točno razumije pod izrazom "slaganje", a što pod izrazom "stvarnost", kad se stvarnost uzima kao nešto sa čime treba da se slože svojstva dokazanih istinitih događanja .
Pragmatizam postavlja svoje uobičajeno pitanje. "Ako dopustimo da su izvjesna istinita događanja istinita", pita se, "kakva će konkretna razlika u ma čijem stvarnom životu proizlaziti iz te istinitosti? Kako će se istina ostvariti? Koja će se iskustva razlikovati od onih koja bi nastala ako bi vjerovanje u neistinost istinitih događanja bilo lažno?
Ukratko, koja je vrijednost u gotovu te istine izražena u pojmovima iskustva sa onim koji nastavlja lagati ali dalje stvara isinita događanja.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Onog trenutka kad pragmatizam postavi to pitanje vidi on i odgovor: istinite su ona istinita događanja koje možemo asimilirati, potvrditi kao pravovrijedne, potkrijepiti i provjeriti npr., -da je Tanja Milas-Brnas ubila-otrovala svoju bivšu svekrvu-
-da jeTanja Milas-Brnas počinila ubojstvo da se ne bi otkrila njezina ljubavna veza sa neujuđenim gnjusom koji se zove Mirko Milas-Zvirac -
-da je napustila svoju djecu i bivšega muža-
-da je stanovala kod oca i majke u Zagvozdu-
-da je otela djecu kako bi se mogla braniti pred sudom,navodno kao prava majka-
-da je preko Facebook-a pronašla novoga žrtvenog partnera iz Slavonije-
-da ga je pronašla kako bi zamrsila tragove njezine veze sa Mirkom Milasom-
-da je otac nakon te spoznaje izbacio nju iz kuće-
-da je u Zagvozdu primjena od susjeda u slobodni stan-
-da su djeca sa njom gladovali,ostali bez struje i grijanja-
-da je kao majka sa troje djece zatrudnila i rodila još jedno djete-
-da se ne zna od koga je to dijete i pitanje je dali ona to sama zna--
-da su je susjedi izbacili iz stana zato što nije plaćala režije-
-da je nju privremeno primila Ljubica Glumac iz Glavine Donje ,sestra od Mirka Milasa-
-da je Ljubica Glumac nju samo primila da zaštiti osobne i interese od svoga brata-
-da je njen bivši muž nakon brakorazvodne parnice dobio djecu i skrbi za njih-
-da je iz četničkog gnijezda iz Glavine Donje odselila u Imotski-
-da je fizički maltretirala novoga žrtvenog partnera-
-da je nju novi žrtveni partner napustio te navodno poveo djete sa sobom u Slavoniju-
-da je ona u Imotskome ostala privremeno sama-
-da je ona ostvarila svoj cilj i ipak nije sama -
-da sa njom sad živi njezin ljubavnik Mirko Milas-
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lažna su ona istinita događanja kod kojih naprimjer sudsko vijeće oslobodi dokazanu ubojicu,Monstruma iz Zagvozda,konkretnije, je ona TANJA MILAS-BRNAS Ubojica-
Ona je Trovačica— i dokazani stopostotni ubojica a to je nedvojbeno I dokazano nakon ekshumacije I toksikološke analize i iskaza vještaka i mnogobrojnih svjedoka a ti dokazi su puno vjerodostojniji nego dokazi koji terete ili su teretili bilo kojeg okrivljenog ili osuđenog za kazneno dijelo teškog ubojstva u Republici Hrvatskoj.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bitno je naći u jednoj neistini vođu kretanja kroz stvarnost sudskoga kaznenoga postupka. Ma bilo koje istinito događanje što ukazuje da je istina praktički dokazana nemože zaustaviti neodgovorne takozvane intelektualne
Komentar od: | Komentirano: 16. prosinac 2013. 19:22
Tko je tupini dao mikrofon,i najvećoj budali je jasno da to nije bilo spontano.
Komentar od: svezarvackuieuropu | Komentirano: 16. prosinac 2013. 19:18
čoviku se nije išlo u Brazil
štrapacirat se po onoj vrućini
i onda se dositija kako se izvuć
genijalan potez a smatraju ga debilom
bravo Joe!
Komentar od: antonio bajamonti | Komentirano: 16. prosinac 2013. 19:15
Koja budaletina. Tupina na kvadrat.
Komentar od: core | Komentirano: 16. prosinac 2013. 19:14
nema šta još i nogometni savez triba platiti.. bome lipo.. e sada Joe možeš urlat na mikrofon koliko god hoćeš.. Šta si tražija to si i dobija..
Komentar od: gonzo1 | Komentirano: 16. prosinac 2013. 19:10
schalke 04, za dom je stari hrvatski pozdrav, tako je nekima smetao i naziv "kuna" za naš novac jer se koristio u NDH,a ustašama i partizanima pokoj vični, mene politika ne zanima,samo me zasmetala velika doza zluradosti u komentarima na ovu vijest, ništa više.
Komentar od: T-55 | Komentirano: 16. prosinac 2013. 19:02http://srbin.info/2013/12/16/parodija-kako-su-od-srba-nastale-ustase-video/

Komentar od: schalke 04 | Komentirano: 16. prosinac 2013. 19:01
gonzo,jedini sto su izdali Hrvatsku su papak Anto i moci u crnome sto su vikali Za dom spremni. a tu pricu sa nikolom obisi macku o rep....za dom i sad u boj,sto je vikao nikola nije isto ka za dom spremni,mislis li da su ustaski seljaci znali ko je bio "Nikola Šubić Zrinjski"prije 500 godina....hehe moz mislit,ali sto je jos najgore u toj prici, to je kako ti ljudi milse, idu gledati utakmicu Hrvatske sa islandanima i vicu poslje utakmice za dom spremni,nikad Hrvastka nece naprid, zivjeti ce unazad svih ostalih drzava 100 godina dok god ima takvih primitivaca.

SMRT FASIZMU SLOBODA NARODU
Komentar od: T-55 | Komentirano: 16. prosinac 2013. 18:59


Komentar od: Busak | Komentirano: 16. prosinac 2013. 18:31


Potpsujen svaku rič... kretino ortodoksni!!!Komentar od: gonzo1 | Komentirano: 16. prosinac 2013. 18:46
"Za dom, za dom ..." je i u glasovitoj ariji opere "Nikola Šubić Zrinjski",triba li ju zabranit s deset neizvođenja,i da nam razni p***kani koji ni ne znaju di je Hrvatska kroje sudbinu, uz pomoć domaćih izdajnika,evo ih par i ispod ovog mog komentara.

Za dom!
Komentar od: manemoj | Komentirano: 16. prosinac 2013. 18:34
A šta ste mislili da se vanka toleriraju ova ustaška sranja šta glumatate po ovoj vukoj*****i od države.
Zalopatit će svaku ovakvu neuku i bahatu budaletinu a vi samo arlaučite oko kuće jerbo u civiliziranom svitu dobijete po glavi.
K******** od ovce a ne sportaš.
Komentar od: nije nego | Komentirano: 16. prosinac 2013. 18:33
Mislim da bi se moga vratit svojim klokanima da im održi predavanje o drugom svjetskom ratu.
Virujen da je sada shvatija ko su bili fašisti a ko antifašisti.
Komentar od: Busak | Komentirano: 16. prosinac 2013. 18:31
Joe Šimunić je svojim potezom pokazao kako ne voli a još manje poštuje Hrvatsku.

Da Joe voli Hrvatsku onda bi se potrudio pročitati par povijesnih knjiga i ne bi mu palo napamet vikati šta je vikao. Mogao je Joe da mu je bilo do domoljublja zapivati i O Hrvatska Mati ili neku drugu lijepu domoljubnu pjesmu.


Sad mlo više o Joe-u kao tipičnom predstavniku jednog dijela (naglašavam dijela) hrvatske dijaspore. One dijaspore koja se moram se tako izraziti ili pravi glupa i zajedno sa sobom scih nas svih pravi glupe, ili je usitinu glupa.

Zašto?

Evo uzmimo Jo-a za primjer. Čovjek igra za reprezentaciju već desetak godina od čega tri četiri i živi u Zagrebu, a nije se potrudio naučiti padeže našeg jezika.

Joe je kao "veliki Hrvat i domoljub" došao igrati u Dinamo da bi ispunio svoju hrvatsku dušu i zaigrao u svojoj Domovini. Pri samom dolasku u HR Joe se obećao Hajduku 99.9 posto pa preko noći prešao u Dinamo čime je samo napravio štetu u odnosima naša dva kluba i navijačkih skupina.

Isti taj Joe knakon što je zaradio milijune i došao igrati u svoju domovinu, nije rekao igrati ću za simboličnu svotu novaca jer ja sam svoje zaradio, a ovo je za moju hrvatsku dušu. Ne Joe je prihvatio mamićeve eure, odnosno stotine tisuća eura godišnje, praveći seglup (ili je stvarno glup) i ne uočavajući kako ljudi u toj njegovoj domovini žive.

Joe je dakle fino naplatio svoje igre u napaćenoj nam domovini i svojim igrama u Dinamu uveliek pridonio obaranju negativnih rekorda u svim europskim natjecanjima u kojima su nastupili. ali nije se ni tada joeo-va rodoljubna duša sjetila reći, nisam zaslužio pare evo doniram ih Caritasu ili već kome.

joe od kada je došao u Hrvatsku otvoreno govori kako će nakon karijere odmah ! otići u Australiju i tamo osnovati nogometnu akademiju.

Joe odnosno jedan dio dijaspore se u Australiji, Amerivci itd. ponašaju striktno po zakonu, a kad dođu u hrvatsku onda se osjećaju nekakvim "ober" Hrvatima i dopuštaju sebi stvari koje im "tamo dole" ne bi niti pale napamet mkao što je pozdravljanje nacističkim pozdravima.

Sve ovo gore navedeno dovodi me o jednostavnog zaključka - joe je pravi domojlub, ali Australski, Hrvatski sigurno nije !

Samo mi je malo ža da mu iz FIF-e nisu mogli reći da mu je kazna 1 utakmicu 99.9 posto, pa da mu sutra jave da je ustvari 10 utakmica !
Komentar od: mark2 | Komentirano: 16. prosinac 2013. 18:16
Glupan se pravija frajer
a sad sidi kuci tupino!