Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Nogomet

Objavljeno 21.11.2013. u 17:35

maksimalna kazna

DORH Šimunića kaznio s 25 tisuća kuna: Uzvikom "Za dom" raspirivao je mržnju!

Općinsko državno odvjetništvo izdalo je prekršajni nalog Josipu Šimuniću zbog skandiranja 'Za dom' nakon utakmice u kojoj je Hrvatska slavila protiv Islanda te izborila plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu. Na službenoj stranici DORHa objavljeno je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

"Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je izdalo hrvatskom državljaninu (1978.) prekršajni nalog zbog prekršaja iz članka 39.a stavak 1. točka 2. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. (21. 11. 2013.)

Prekršajnim nalogom mu se stavlja na teret da je oko 22,15 sati 19. studenog 2013., u Zagrebu, na stadionu Maksimir, nakon službenog završetka utakmice nogometnih reprezentacija Hrvatske i Islanda; a u vrijeme dok su se na stadionu još uvijek nalazili navijači; uzeo mikrofon i izašao na središnji dio travnjaka te iako svjestan da uzvik "Za dom", uz odzdrav okupljenih "Spremni!" simbolizira službeni pozdrav za vrijeme totalitarnog režima Nezavisne države Hrvatske te kao takav predstavlja manifestaciju rasističke ideologije, prezir prema drugim ljudima zbog njihove vjerske i etničke pripadnosti te trivijaliziranje žrtava zločina protiv čovječnosti, okrenuo se gledateljima te uzviknuo "Za dom!", nakon čega je uzdignutom rukom uvis pozvao gledatelje na odgovor, što je dio gledatelja i učinio podizanjem ruke i odgovaranjem riječju "Spremni!", a potom sve to isto i ponovio još tri puta. Okrivljenik im je na kraju čestitao riječima "svaka vam čast", a opisanim je raspirivao rasnu mržnju i uznemiravao ostale sudionike javnog okupljanja.

Ovo državno odvjetništvo, temeljem članka 39.a stavka 1. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima okrivljeniku izriče maksimalnu novčanu kaznu."PSD


FIFA provodi istragu o Šimunićevom urlikanju; HOO čeka prijavu svom Etičkom odboru

Međunarodna nogometna federacija (Fifa) pokrenula je istragu o spornoj proslavi pobjede nad Islandom koju je započeo hrvatski nogometaš Josip Šimunić, piše nogometni web portal FourFourTwo.

Naime, Šimunić je nakon pobjede od 2-0 nad Islandom i plasmana na SP 2014. u Brazilu, uzeo mikrofon i počeo uzvikivati "Za dom" na što su mu navijači s tribina odgovarali sa "Spremni!"

"Istražujemo različita izvješća službenih delegata i sakupljamo informacije. Za sada nemamo nikakvih daljnjih komentara ", kazao je glasnogovornik Fife za FourFourTwo.

Šimunić je nakon utakmice izjavio: "Oni kojima smetaju ti povici mogli bi nešto pročitati i proučiti povijest. Ako to nekoga smeta onda je to njegov problem. Ja se ne bojim".

Međutim drugi dan je dao izjavu u kojoj ističe kako nije mislio ništa loše: "Strašna mi je pomisao da me netko može staviti u kontekst poticanja bilo kakvog oblika mržnje ili nasilja. Ne želim biti patetičan, ali za Hrvata koji je odgajan izvan domovine, dom je asocijacija na ljubav, toplinu i pozitivnu borbu. Maksimir, Zagreb, Hrvatska to je moj dom. "Ako je bilo tko shvatio moje uzvike drukčije, negativno, ovim putem negiram bilo kakav politički kontekst svoje izjave koja je bila vođena isključivo mojom ljubavlju prema mom narodu i domovini, a ne mržnjom i destrukcijom".

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) poslao je svoje očitovanje Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) o postupanju i poduzimanju mjera u slučaju događaja koji su se zbili tijekom i nakon nogometne utakmice Hrvatska - Island, a vezano uz izvikivanje parola od strane navijača i igrača Josipa Šimunića.

"Hrvatski olimpijski odbor uvijek osuđuje svaki oblik ugrožavanja etičkih i moralnih načela, ljudskog dostojanstva, fair playa, tolerancije ili kulture sporta. U svezi događaja koji su se zbili u vrijeme i nakon nogometne utakmice Hrvatska - Island HOO će zatražiti očitovanje svoje članice Hrvatskog nogometnog saveza kako bi se utvrdilo činjenično stanje vezano uz izvikivanje parola. Sukladno Pravilniku o radu Etičkog odbora HOO-a svaka fizička ili pravna osoba može podnijeti prijavu Etičkom odboru ako smatra da je navedenim događajima povrijeđeno dostojanstvo pojedinca ili integritet udruge, da je došlo do diskriminacije na osnovu rase, spola, etike, vjere, filozofskog i političkog mišljenja, ili do nepoštivanja načela i pravila utvrđenih Olimpijskom poveljom, Etičkim kodeksom Međunarodnog olimpijskog odbora, Zakonom o sportu ili Statutom HOO-a. Ako dođe do takve prijave HOO će naravno postupiti u skladu sa svojim temeljnim aktima te učini sve što je u okviru njegovih nadležnosti", stoji u očitovanju HOO-a.

Po završetku utakmice Hrvatska - Island i 2-0 pobjede Hrvatske kojom je naša reprezentacija izborila plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Brazilu, Šimunić je uzeo mikrofon i uzvikivao "Za dom" na što su mu tribine odgovorile sa "Spremni", a to je izazvalo negativne reakcije ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, Saveza antifašističkih boraca Hrvatske (SABA), kao i osude domaćih i stranih medija.


(H)

Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: zizula | Komentirano: 24. studeni 2013. 17:07
Nego, pod petokrakom zvjezdom je razaran Vukovar, Dubrovnik ... cijela Hrvatska, a nitko od novinara, a ni predsjednik Hrvatske nemaju problem s petokrakom zvijezdom.
Nesto nije u redu.

http://www.hkv.hr/images/stories/Davor-Slike/02/03/ivo_josipovic_petokraka.jpg
Komentar od: zizula | Komentirano: 24. studeni 2013. 15:02
Prvo jedno pitanje: Jeli taj pozdrav zabranjen?
Ako nije, cemu sva ova naklapanja
Ako jeste, neka se s time bavi zakonodavstvo
Zasto bespotrebno stvarati tenzije.

Uostalom, istu frazu je koristio Hrvatski Ban Josip Jelačić, te se spominje i u operi Nikola Šubić Zrinski 1876., "Za dom, za dom sad u boj!". Jesu li i svi oni iz 19-tog stoljeća isto Ustaše?

Drugo: Srbi ovaj pozdrav vezuju za Ustase, a Hrvati ovaj pozdrav vezuju za branitelje od cetnika. Da nije bilo momaka koji su se tako pozdravljali na Srdju i uspjeli ga odbraniti, danas bi i oko Dubrovnika otkopavali masovne grobnice, kao i oko Vukovara.

Treba znati da taktika zavadi pa vladaj vazi i u ovom slucaju. Nekome je uistinu u interesu da nas dijeli na "partizane" i "ustase". Tako razjedinjeni ne vidimo sto nam se radi iza ledja
Komentar od: | Komentirano: 22. studeni 2013. 15:25
Gospodin bosanac Zdravko Mamić ima pravo, Dalmatinci su talijanizirani, i pametnije bi im bilo da prestanu govoriti istinu o nogometnoj mafiji jer nikada neće biti prvaci. Yebe mi se, to je sve što je na tu temu tada govorio drugi gospodin bosanac Vlatko Marković. Ja brend još ništa nije rekao. Međutim, nisu samo Dalmatinci problem, problem su i purgeri. Zagreb je krcat uvredljivih grafita, a stadion je već godinama prazan usprkos besplatnim kobasama. Ja mislim da bi policija trebala purgere i Dalmatince naučiti pameti, a gospodina bosanca Zdravka Mamića treba zaštititi tako da se u miru može popeti na stol i poderati odjeću, vrijeđati Dalmatince, Srbe, homoseksualce, napadati novinare, prijetiti, luđački vikati đubre, i sve redom poslati u 3pm.

UEFA je kaznila Rijeku zbog rasizma, međutim, Rijeka nema samo rasističke navijače, nego ima rasističke stanovnike. Evo naprimjer Dalmatinsku rasu toliko mrze da su nedavno porazbijali sve Dalmatinske automobile u Rijeci, a onda su kamenjem i bocama napali Hajdukove navijače, i igrače, i trenera, i sve članove nadzornog odbora. Hrvatski genocidni mediji svim silama pokušavaju zataškati da je Jens Andersson dao ostavku zbog toga jer je u Rijeci doživio strahoviti primitivizam i nasilje. Dali bi vi ostali u zemlji u kojoj vam je život ugrožen? Dali bi vi ostali u zemlji u kojoj se ne želi ispričati ni gradonačelnik Rijeke, ni političari, nitko? Dali bi vi ostali u zemlji koja sve zataškava i kažnjava žrtvu, Torcidu i Hajduk? Naravno da nebi. Hrvatskom vlada totalna korupcija i organizirani kriminal, i grdno se varate ako mislite da smo dotakli dno. Totalni raspad sistema će doživjeti Hrvatska.

Zagrebu je trebalo 10 godina da prestane teško fizičko nasilje na Gay paradi. Nasilje možda nikad nebi prestalo da nisu montirali tisuće kamera po Zagrebu. Stanje je još puno gore u Crnoj Gori i Srbiji gdje je ozljeđeno na stotine policajaca. Split je ustvari apsolutni uzor svima, niti je itko premlaćen, niti je bilo fizičkog obračuna sa policijom. Hrvatski genocidni mediji umjesto da su pohvalili prvu Gay paradu u Splitu, oni su stvorili dojam da je Split nasilan grad, zbog toga jer je jedan pojedinac kamenom u glavu pogodio fotoreportera. Genocidni mediji su isto tako stvorili dojam o Lori, a tamo je ustvari stradalo nekoliko osoba, a odgovoran je naravno pojedinac. Genocidni mediji između ostalog huškaju nasilje izmišljenim pričama tipa: Što bi bilo da je prosvjed protiv ćirilice bio u Splitu. Ja se pitam, što bi bilo da se Splitu dogodio Vukovar? Koliko silovanih i zaklanih bi bilo? Što bi bilo da se Splitu dogodila Srebrenica? Koliko tisuća djece i staraca bi bilo streljano? Vi niste novinari, vi ste zločinci.

Zadnjih desetak godina u Zagrebu je premlačeno na stotine Dalmatinaca. Žrtve su uglavnom studenti. Policija je više puta čuvala čak i studentski dom. Poznatije žrtve su Željko Kerum, Jasmin Stavros, Dražen Lalić, itd. Vjerovali ili ne, čak su i neke radio postaje pozivale na nasilje. Mržnja je toliko velika da je za Dalmatince jednako opasan Zagreb i Beograd. Eto takav Zagreb odlučuje o Dalmaciji, zato i imamo hrpu uništenih poduzeća poput škvera. Ista mržnja događa se u nogometu. Suci svake sezone opljačkaju Hajduk za najmanje 10 bodova, a Dinamu poklone najmanje 10 bodova. Yebe mi se, to je sve što je na tu temu tada govorio Vlatko Marković. Hrvoje Maleš je dokazao da mafija drma nogometom, i što se dogodilo, brutalno ga je izvrijeđao Zdravko Mamić. To je isto kao da netko javno brutalno izvrijeđa naprimjer Vesnu Balenović. Strašno, kao da živimo u doba zločinca Anto Pavelića koji je prodao našu Dalmaciju. Osim toga, nogometni savez je došao na vlast nasiljem, prevarom, i pjevajuči huliganske pjesme poput Yebi se Splite. Zato se ne čudim što suci i dalje pljačkaju Hajduk, kao što se ne čudim da nogometna reprezentacija već 15 godina igra samo u Zagrebu. Neka tamo i ostanu, jer nama se ionako svi skupa odavno gade.
Komentar od: profit1x2 | Komentirano: 22. studeni 2013. 11:21
Kladite se? Ali u minusu ste? google profith1x2
. Besplatni parovi do kraja siječnja. Provjeren sistem.Dokazi a ne obećanja!Provjerite i Vi.Bookmark
Komentar od: mungosi | Komentirano: 22. studeni 2013. 11:02
Uzvik: Za Dom ili Za Dom spremni nije ustaška baština, oni su ga upotrebljavali uz dodatak: Za Poglavnika.
Isto tako možemo onda kazat da je šahovnica ustaška zastava ili himna.
Zašto jedan lijepi izričaj poklanjat ustašama?
S druge strane: dali je četiri CCCC zabranjeno ili da li pokazivanje 3 prsta zabranjeno. Da li je zabranjeno nazivati se kninđa.
Trebalo bi definirati što je sve zabranjeno.
Protiv ustaške ideologije sam svakako i ako taj pozdrav vrijeđa većinu hrvata, srba i židova neka se zabrani.
Isto tako po tom kriteriju neka se zabrani i sve ono što vrijeđa hrvate a što se može poistovjetiti sa četničkom ideologijom.
Komentar od: Stalno u pravu | Komentirano: 22. studeni 2013. 10:47
"svezahrvatsku"

"Sad, koji ti dio nije jasan. Objasnit ćemo ti ponovo!"

Nisan zna da vas je pod tin imenon više. Biće jedan zna čitat, a drugi pisat...

Evo šta mi nije jasno:

Kako to da nešto (ili više stvari) iz duboke prošlosti kad se obnovi (ili traje) jedanput igra ka ajmo reć neki faktor, a drugi put ne igra.

To sa generacijama nema veze. I 1991. bilo je onih koji su se sićali Jasenovca ka šta sada ima onih koji se uopće ne sićaju Vukovara, a ni Domovinskog rata (svi oni ispod 30 ili tu negdi).
Osim toga ja se ne sićan da je u Jasenovcu ikad zabranjena latinica iako je tamo počinjen zločin za dva reda veličina veći nego u Vukovaru, niti je ti grad i još neki ikad proglašen miston posebnog pijeteta. Bilo je, a i još je, dovoljno reć "nije ih bilo 700.000" i diskusija je za takve ka šta si ti (ili vi) po ton pitanju završena. Ni sviće i lampioni ni kolone, ništa...

Eto toliko pa objašnjavaj(te).


Komentar od: manemoj | Komentirano: 22. studeni 2013. 9:31
Aboriđin je zaboravija da je rat gotov ima 20 godina i nije ga ni primirisa ka ni većina vas šta tu p***te.
Ka prvo jedan sportaš i reprezentativac nema šta urlikat bilo kakve bojne pokliče bilo di, a kamoli tamo di bi ka sportaš triba promovirat neke druge vrijednosti.

Nastranu to šta su ovakve budale prije 70 godina stajale nas dalmatince doma kojega su se takve bosančine lako odrekli prodajom Dalmacije Mussoliniju. Tako su naše babe imale čast učit talijanski u školama i zatvarat se u kuće.

Urličite to sranje ali se prije toga odselite iz Dalmacije u vukoj*****e odakle ste došli. Bosančina Pavelić se samo češa tamo di ga svrbi.

Fala lipa
Komentar od: | Komentirano: 22. studeni 2013. 9:09
izbije li novi balkanski rat
(neznan koji po redu)
bar će se znat ko je kriv
e joe ludi joe
raspirivao je mržnju,hehehehehehehe
koje ste vi balkansko smeće
Komentar od: lynx | Komentirano: 22. studeni 2013. 9:05
Šimunića ne treba kriviti, treba ga žaliti! Samo se zagledajte u njega, sve će Vam reći njegov autistični pogled. E sad, što se tiče svih ovih što ga podržavaju na portalima i facebook-u, pa....nadam se da Hrvatska ima dovoljno medicinskih radnika. Леп поздрав из Београда!!!
Komentar od: Ante0 | Komentirano: 22. studeni 2013. 8:49
Javno se odričem svih zločinačkih metoda ustaškog ali i svih drugih režima. Protiv sam bilo kakvog oblika mržnje i netrpeljivosti prema drugima. Svi oni koji su ubijali nevine i nedužne pod pozdravima "Za doma spremni poglavniče" i "smrt fašizmu" nisu moji idoli i ne vodim se njihovom ideologijom.
Ali za obranu svoga doma i domovine sam spreman.
Još jednom ponavljam neka cijeli svijet živi u miru, neka svi zločinci trunu u zatvoru ili paklu ( Da ne bi ispalo da nekoga sudim ali nekako mi se čini da bi u tu grupu treba biti smješten i ubojica Josipa Đurekovića ) ali ne dopuštam nikome da ugrožava moj dom i domovinu.
Za Dom spremni
Komentar od: Ante0 | Komentirano: 22. studeni 2013. 8:37
Zašto je FIFA zabranila transparent NE ZABORAVITE VUKOVAR. Koji je povod, čime opravdavaju taj potez, zašto im je to dozvoljeno.

pogedaj te slike: http://www.avaz.ba/sport/fudbal/grcka-jedva-pobijedila-lihtenstajn-srbija-i-hrvatska-podijelili-bodove

tamo se jasno vidi ogromni transparent na ćirilici u Beogradu na utakmici Srbija Hrvatska. zašto taj transparent nitko nije skinuo a jasna je provokacija.

I nije problem u FIFi, nije problem u Srbima, već je problem u "velikim" vođama hrvatskog naroda koji se prodaju za sitniš.
Komentar od: Spliter62 | Komentirano: 22. studeni 2013. 8:17
Ovo sada je gori progon i represija na sve hrvatsko nego što je bilo u Jugo-srboslaviji sedamdesetih do kraja osamdesetih.
I Vila Velebita je bila pjesma opasnih namjera koja je vrijeđala i pozivala na genocid jadnih i ugroženih nam srba i jugoslavena.
Komentar od: bakalar | Komentirano: 22. studeni 2013. 7:14
Joe je vika "za dom", bez dodatka, te to i ne može biti kažnjivo. Bilo bi mi drago da tuži državu i medije, pa i JOVANOVIĆA za insinuacije. bILO BI interesa za slučaj, jer ovo je čisti mobing i progon bez osnova.
Komentar od: Mr. Zed | Komentirano: 22. studeni 2013. 6:04

Nisam siguran da čitam dobro;
“...Ovo državno odvjetništvo, temeljem članka 39.a stavka 1. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima okrivljeniku izriče maksimalnu novčanu kaznu. ”

JA mislio da samo sud može presuditi, kad ono odjednom DO, i to općinsko, izriče presude ? ? ?
Jel' to opačićeva ili jovanovićeva općina ? ? ?

Je li ovo moguće, ili smo u 'back to the future' (prija 1989), ili je nešto treće ? ? ?Komentar od: maximino | Komentirano: 22. studeni 2013. 4:21
a ti jovomali pusi karrru(ivemali). za dom spremni
Komentar od: | Komentirano: 22. studeni 2013. 2:06
vaši komentari i sami pričaju o hrvatskom društvu. Večeras Svicarski dnevnik prikazuje "hrvatske naciste" i šimunića ! Bravo lijepa poruka svijetu !
Komentar od: rvatskoruno | Komentirano: 22. studeni 2013. 1:28
eto kome je smetalo:
a to je izazvalo negativne reakcije ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića,

Saveza antifašističkih boraca Hrvatske (SABA),

kao i osude domaćih i stranih medija. mahom iz srbije i domacih izdajnika.

Komentar od: rvatskoruno | Komentirano: 22. studeni 2013. 1:26
koje raspirivanje mrznje.

sramota. radi se na gusenju hrvatskog identiteta.

on nije vika Za dom radi raspirivanja mrznje nego je izrazio svoje veselje i nacionalnu svjesnost sto se mnogima ne svidja.

pa to je i maloj djeci jasno.

oni koji nemaju nacionalnu svijest (ministar jovanovic) i oni koji se ne vesele sportskom uspjehu hrvatske (veliki deo oficirske dece iz mesanih brakova) vide u svemu govor mrznje.
Komentar od: wilden74 | Komentirano: 21. studeni 2013. 23:05
A ja mislim obrnuto da nas je 20% sta tako mislimo jer da nas je 80% onda nam na izborima nebi pobijedili ovi koji jesu. Jer od kad su dosli na vlast sustavno ruse sve sta je Hrvatsko i zele se rijesit svega sta je bilo i sta zvuci Hrvatsko.Stvarno zalosno,a judi moji zapitajte se koga ste izabrali i sta se ovo desava???
Komentar od: superterminator | Komentirano: 21. studeni 2013. 23:02
Šimuniću...triba si vikat Za dom i okućnicu i falšu vojnu penzijicu !
Komentar od: stlik | Komentirano: 21. studeni 2013. 22:42
Zašto su ustaše i desničari općenito p*** i kukavice?
Zašto se vadu na Nikolu šubića Zrinskoga?
Zašto se potpisuju sa ZDS a nemaju hrabrosti javno podržat ustaški pokret?
Zašto je Đo p*** koja poslin utakmice govori da ako njegovo arlaukanje nekome smeta da je to njegov problem, a sutra ujutro je manji od makova zrna i ograđuje se?
Zašto ustašija nema hrabrosti nego se povlači?
Zašto nan daje povod da in se rugamo i smijemo?
Zašto ja mogu napisat "Smrt fašizmu - sloboda narodu" i stat iza toga bez straja i povlačenja?
Budite hrabri, recite - volimo Poglavnika i NDH!

zato šta imaš zaleđinu iza nicka pa tako i ja govorin pravim ustaškim riječnikom i pozdravom ZA DOM I POGLAVNIKA SPREMAN a ako želim govoriti lijepim i pristojnim pozdravom onda kažem ZA DOM SPREMAN a u svojoj državi ću govoriti kako ja oću jer i ti si ive maći govorija 50 godina u svojoj sad je red na mene i pozdravljam te pravim USTAŠKIM POZDRAVOM ZA DOM I POGLAVNIKA SPREMAN
Komentar od: stlik | Komentirano: 21. studeni 2013. 22:34
kome smeta neka presaeli ZA DOM SPREMNI
Komentar od: Stalno u pravu | Komentirano: 21. studeni 2013. 22:08
Puno intersantnog razmišljanja ode.
"Za dom spremni " je, je li, stari hrvacki pozdrav koji tebe qurtza nema sa NDH i njiovin zločinima, pa šta se ko ima bunit.
A ćirilica j***** ga, stalno otvara svježe rane koje "Za dom spremni" ne otvara, j***** ga, iako je ćirilica bila i hrvatsko pismo i prije četnika itd.
Važno je da smo dosljedni i logični i da slijedimo pravila.
Komentar od: Stalno u pravu | Komentirano: 21. studeni 2013. 22:00
Croats celebrate World Cup berth with pro-Nazi chants

Players and fans roar war call used by Croatian pro-Nazi regime in World War II after national team beats Iceland.

By The Associated Press | Nov. 21, 2013
Komentar od: wilden74 | Komentirano: 21. studeni 2013. 21:01
Sramota!!!! Ionako nam nista vise nije sveto sta je nas dom,a to sta se dovodi u kontekst sa Ustaskim pozdravom nema nikakve veze.I za vrime naseg rata tako se pozdravljalo pa nije nikome smetalo,a sta sad???????Sad nam ocete razorit i ovo za sta smo se borili,a ovako nam zahvaljujete,nema vise doma,a cini mi se ni obitelji, Seve se slika ona je protiv????A kad je ona bila mjerilo obitelji ili bilo cega drugoga????Sramota za one koji vode drzavu,a i one koji su ih izabrali!!!!!! BRAVO!!!!!
Komentar od: Ante0 | Komentirano: 21. studeni 2013. 20:53
Žalosno je ovo što se događa. Koja je ovo hajka na Šimunića, ali ne samo na njega. na djelu je kolektivna hajka na hrvatstvo, domoljublje, tradiciju, kršćanski duh ......
To postaje toliko agresivno, bez biranja sredstava da ovo neće baš dobro završiti jer mnogi su na hrvatima lomili kosti.

Moja podrška Šimuniću
Komentar od: bakalar | Komentirano: 21. studeni 2013. 19:44
E, da. Marš na Drinu se svira u UN. Četnici postaju oslobodioci, a benigni domoljubni pozdrav
*za dom spremni* smeta, jer ne daj Bože da koga uvrijedimo. Dokle ćemo nositi te stigme i dokle će nas progoniti za domoljublje.
Komentar od: buttermaker | Komentirano: 21. studeni 2013. 19:05
ZDS-Za dobru spizu.

Kreten si bija i osta.
Komentar od: ivemaIi | Komentirano: 21. studeni 2013. 18:48
Komentar od: buttermaker | Komentirano: 21. studeni 2013. 18:46
Ovo im je umra ikusi@ pa se lepi Bora,Peđa i još par idiota javlja po nickom ivedebilni@.

ZDSTo je to o čemu govorin, ZDS na kraju.
I ovi će sad o Šubiću Zrinskome i starome pozdravu.
Budi hrabra ustašijo!
Komentar od: ivemaIi | Komentirano: 21. studeni 2013. 18:46
Zašto su ustaše i desničari općenito p*** i kukavice?
Zašto se vadu na Nikolu šubića Zrinskoga?
Zašto se potpisuju sa ZDS a nemaju hrabrosti javno podržat ustaški pokret?
Zašto je Đo p*** koja poslin utakmice govori da ako njegovo arlaukanje nekome smeta da je to njegov problem, a sutra ujutro je manji od makova zrna i ograđuje se?
Zašto ustašija nema hrabrosti nego se povlači?
Zašto nan daje povod da in se rugamo i smijemo?
Zašto ja mogu napisat "Smrt fašizmu - sloboda narodu" i stat iza toga bez straja i povlačenja?
Budite hrabri, recite - volimo Poglavnika i NDH!
Komentar od: buttermaker | Komentirano: 21. studeni 2013. 18:46
Ovo im je umra ikusi@ pa se lepi Bora,Peđa i još par idiota javlja po nickom ivedebilni@.

ZDS
Komentar od: Liverpool | Komentirano: 21. studeni 2013. 18:29
NAUČITE POVIJEST !!!!! Sužbeni pozdrav za vrime NDH je bio "ZA POGLAVNIKA I DOM SPREMNI" , a ovo šta je ŠIMUNIĆ na mikrofon govorio je iz davnine , GOSPODO PORIČETE HRVATSKU POVIJEST ....A KAZNILI STE GA SAMO RADI ONOG NAZOVI MINISTRA JOVANOVIĆA ....pitajte tog ministra oće li se zabranit opera Nikola Šubić Zrinski i u njoj se viče ZA DOM I U BOJ, U BOJ

Godine 1566. Nikola Šubić Zrinski brani Siget od najezde daleko brojnijih Turaka. Nakon dugotrajnih borbi i dugačke opsade, umjesto da se predaju krenuli su u posljednji juriš i zadali Turcima ogromne gubitke. Nikola Šubić Zrinski uzviknuo je "Za dom sad u boj!"
Sudeći prema povijesnom romanu hrvatskog književnika Josipa Eugena Tomića, koji je objavio 1894. godine,[1] poklič "Za dom" je bio u uporabi najmanje te godine, dok pak radnja samog romana Za kralja - za dom odvija se od 1756. do 1790., znači u 18. stoljeću![2]
Nekih 250 do 300 godina poslije Zrinskog, ban Josip Jelačić koristi sličan pozdrav za motivaciju vojnika i naroda. Kada bi išli u bitku, ban bi uzviknuo "Za dom!" a vojska bi odgovarala "Spremni umrijeti!"
Opera Nikola Šubić Zrinski sadrži u sebi domoljubnu pjesmu U boj, u boj u kojoj je bio i poklič "Za dom!".

Pozdrav "Za poglavnika i dom spremni" ustaše su rabili kao službeni u doba NDH. Iz tog razloga pozdrav "Za dom spremni" se često poistovjećuje s njima i tumači kao njihov "izum".
Ustaški pozdrav je bio "Za Poglavnika i dom - Spremni"! Izbacivanjem "poglavnika" jasno se distanciralo od ustaša i NDH.

Ni poklič "Bog i Hrvati" koji je prethodio pokliču "Za poglavnika i dom spremni" u dopisima za vrijeme NDH te u nekim hrvatskim emigrantskim tekstovima poslije rata nije izvorno ustaški. Zabilježena je uporaba tog pokliča još u 19. stoljeću, odnosno 1861., a uporabio ju je Ante Starčević.:
„...Neka nam se Austrija ruga, i pravo je jer dok neima životinje, koju ćeš budi samo triput pedepsati a nijednom nenadariti, narod hrvatski žrtvova se trista godinah za Austriju, pa za sve svoje žrtve ovaj narod dobi od Austrije glupost, sužanjstvo, siromaštvo, narod hrvatski učini Austrija za svu njegovu vernost, za sve njegovo požrtvovanje ruglom narodah; neka nam se Austrija ruga, ma neka pazi da se kocka neokrene, neka pazi da na nju ruglo nepadne: narod hrvatski sačuvao si je u svih nevoljah koje nepravedno trpi od Austrije, još jedno neprocjenjivo dobro, a to je vjera u boga i u svoje desnice, narod hrvatski vjeruje bez da mu itko kaže da je providnost njemu koji je tristagodišnje sužanjstvo Austrije preživio, njemu koji se je u duhu kršćanskom za druge vazda žrtvovao, lepu budućnost odredila; narod hrvatski veruje da tu budućnost, to poslanstvo, nebude odkaživati Austriji, nego Bog i Hrvati...“
Komentar od: ivemaIi | Komentirano: 21. studeni 2013. 18:18
Svršavaj ustašijo!

"Schutzstaffel (njemački "Zaštitni odjel"), ili skraćeno SS, bio je jedan od glavnih nacističkih organizacija. SS je iz male paravojne jedinice izrastao u veliku organizaciju koja je brojala milijune pripadnika. U početku je SS služio kao pretorijanska garda Hitleru. S vremenom SS će dobiti i svoju oružanu granu pod nazivom Waffen SS, koja će biti elitni dio njemačkih Oružanih snaga. Izgrađen na nacističkoj ideologiji i vođen od strane Himmlera, SS je odgovoran za mnoge zločine protiv čovječnosti koji su se dogodili za vrijeme Drugoga svjetskog rata. Sturmabteilung (Jurišni odred, skraćeno SA) Ernsta Röhma bio je prijetnja Hitlerovome usponu na vlast zbog svoje suviše socijalističke politike. Pošto je SS davao više odanosti Hitleru, u budućnosti će se uzdići iznad SA-a, točnije kada počne Noć dugih noževa. Himmlerov SS stvarao je elitne policijske i vojne jedinice kao Gestapo i Waffen SS, a Hitleru su koristili kao vojska koja vrši nacističku politiku. Tijekom Drugog svjetskog rata, SS jedinice radile uz regularnu njemačku vojsku Wehrmacht, a u završnom razdolju rata, SS je počeo dominirati nad Wehrmachtom uklanjajući Hitlerove neprijatelje, iako je rat bio izgubljen. Na Nürnberškom procesu SS je proglašen zločinačkim i optužen je za provođenje masovnih likvidacija i kao glavni nositelj Holokausta. Sljedeći svoju rasnu politiku, SS je vršio likvidacije Židova, preseljavanja u geta, preseljavanja u koncentracijske logore, paljenje i oduzimanje imovine itd. Riješavajući tako Konačno pitanje SS je odgovoran za smrt preko 12 milijuna ljudi. Većina žrtava bili su Židovi ili Poljaci i drugi Slaveni, ali i druge rasne/etničke skupine, kao što su Cigani. Osim navedenih, SS je provodio likvidacije i nad hendikepiranim osobama, homoseksualcima i političkim neprijateljima. Skupine koje su religijski, ideološki ili politički bile usmjerene protiv nacističkog režima također su snosile posljedice, a među njima su Jehovini svjedoci, masoni, komunisti i ostali. Pred sam kraj rata, velik broj SS-ovaca napušta Europu i bježi u južnoameričke zemlje. Postoji teorija da je te bjegove omogućavala organizacija pod nazivom ODESSA, akronim od njemačkog izraza Organisation der ehemaligen SS-Angehörigen. Mnogi drugi su bili uhvaćeni i procesuirani od strane Saveznika na Nürnberškom procesu za ratne zločine, a neki SS-ovci su bili suđeni u ostalim zemljama koje su u ratu sudjelovale kao Saveznici.Reichssicherheitshauptamt (njem. Glavni ured za sigurnost Reicha) poznatiji po kratici RSHA je bio jedna od organizacija unutar SS-a stvorena od Heinricha Himmlera 22. listopada 1939. paralelno sa SD-om kojima je kasnije priključen i Gestapo. Zadaća organizacije je bila borba protiv "neprijatelja Reicha". Tu su spadali masoni, Židovi, komunisti, Romi i ostali "neprijatelji Trećeg Reicha". Zapravo je zadaća RSHA bila koordinirati rad njemačkih tajnih policija. Prvi rukovoditelj RSHA bio je obergrupenfuhrer (general) Reinhard Heydrich a nakon njegovog ubojstva 1942. to je postao Ernst Kaltenbrunner koji je ostao na tom položaju do kraja rata."

Ein Volk, ein Reich, ein Führer!

Sieg - Heil!
Komentar od: ivemaIi | Komentirano: 21. studeni 2013. 18:16
Điha điha četri bojne
sve četiti iste
điha điha j*****emo
mlade komuniste

"Waffen SS (punim imenom Waffen Schutzstaffel (hrvatski: Oružani zaštitni odred), borbeni je ogranak SS-a, ogranka NSDAP-a, nacionalsocijalističke stranke u Njemačkoj za vrijeme Drugog svjetskog rata. Vrhovni zapovjednik je bio Heinrich Himmler, jedan od prvih ljudi do Hitlera. Organizacija je provodila arijevsku politiku i sudjelovala u holokaustu, tako da je na nurnberškom procesu proglašena zločinačkom i zabranjena.
Dojmljiv je sam rast Waffen SS-a, koji je od 3 pukovnije s početka rata, narastao do preko 38 divizija pri kraju rata, a služile su uz bok regularnoj vojsci, Wehrmachtu. Iako ih mnogi nazivaju paravojnim snagama Trećeg Reicha, oni su uistinu bili stranačka vojska (slično kao Ustaše u NDH koji su bili paralelna, stranačka vojska zajedno s regularnim Domobranstvom) nacionalsocijalističke stranke, koja je bazirana na novačenju, a ne na dobrovoljnom prijavljivanju (za razliku od Ustaške Vojnice, koja je osim na kraju rata kad je ujedinjena s Domobranstvom, bila temeljena na dobrovoljnom prijavljivanju). SS je zapravio bio elita tadašnje njemačke vojske, iako nije bio u samom sklopu nje, i imali su jedinice iz svih rodova kopnene vojske: oklopne, pješačke, gorske, konjičke, policijske i mehanizirane (često u literaturi Panzergrenadier)."
Komentar od: ivemaIi | Komentirano: 21. studeni 2013. 18:15
Vadi pišu ustašijo i masturbiraj!

Gestapo je akronim za "Geheime Staatspolizei" (njem. Državna tajna policija) koja je u razdoblju od nastanka Trećeg Reicha pa sve do kraja Drugog svjetskog rata djelovala kako na području samog Reicha, tako i tijekom rata u svim okupiranim zemljama. To je bila politička policija podređena Ministarstvu unutrašnjih poslova Reicha s vrlo širokim ovlastima i zato se razvila u zloglasni instrument državne vlasti. Vodio ju je jednako tako zloglasni Heinrich Himmler. "Otac" Gestapa je Hermann Göring. Bila je iznad zakona. Poznata je po crnim i zelenim odorama. Počinila je velike zločine tijekom rata. Nastala je iz Pruske tajne policije.


Nacionalsocijalistička njemačka radnička stranka (njemački: Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, skraćeno NSDAP), na hrvatskom jeziku češće se rabi naziv Nacionalsocijalistička stranka, bila je politička stranka u Njemačkoj između 1919. i 1945. Prije promjene naziva, do 1920., zvala se Njemačka radnička stranka (njemački: Deutsche Arbeitpartei, skraćeno DAP). Vođa ove stranke bio je Adolf Hitler, koji će kasnije postati kancelar Njemačke (1933.), a na taj položaj postavit će ga tadašnji njemački predsjednik Paul von Hindenburg. Hitler će ubrzo uspostaviti totalitaristički režim. Država će dobiti i novi naziv, Treći Reich. Nacionalsocijalistička ideologija naglašava uništenje dviju protivnih ideologija - komunizama i demokracije. Također nacionalsocijalistička ideologija najavljuje i "rasnu čistoću njemačkoga naroda". U vrijeme nacionalsocijalističke vladavine vršena je represija prema Židovima i Romima. Nacionalsocijalistička stranka općenito je opisana kao ekstremna desnica lijevo-desne osovine. Dok je stranka sadržavala u svome programu i ljevičarstva, nacisti su saveze sklopili sa samo desničarskim državama.
Komentar od: ivemaIi | Komentirano: 21. studeni 2013. 18:14
Evo van ustaše!

"Ernst Kaltenbrunner (4. listopada 1903. - 16. listopada 1946.) bio je nacistički časnik tijekom Drugog svjetskog rata.

Rani život

Kaltenbrunner je rođen u Ried im Innkreisu, gradiću u Austriji, kao sin odvjetnika. Obrazovanje je stekao u državnoj općoj gimnaziji u Linzu, te na sveučilištu u Grazu. Krenuo je očevim stopama, te je 1926. i sam postao odvjetnik. Ipak, na tom poslu se kratko zadržao (1926. - 1928.), i to po austrijskim gradovima Salzburgu i Linzu. Visok je bio točno dva metra.

Pridružio se Nacističkoj stranci i SS-u u Austriji 1932., a imao je ulogu predstavnika okruga (njem. Gauredner), te glavnog savjetnika VIII. SS Divizije. U siječnju 1934. kratko je zadržan u zatvoru s ostalim nacistima. Kasnije te godine je opet zatvoren pod sumnjom u veleizdaju i umiješanost u ubojstvo tadašnjeg premijera Austrije, Engelberta Dollfussa, koji je bio zaslužan za prvo Kaltenbrunnerovo zatvaranje. No, većina optužbi je otpala, te je Kaltenbrunner proveo samo šest mjeseci zbog urote.
Kaltenbrunnerov uspon u nacističkom svijetu [uredi]

Sredinom 1935. Kaltenbrunner je postao vođa austrijskog SS-a. Zbog velike pomoći u provođenju Anschlussa, Hitler ga je promaknuo u vođu austrijskog dijela SS-a (njem. Brigadeführer), na dan kada je Anschluss uspješno izveden. 11. rujna 1938. postao je vođa paravojnih jedinica (pogledajte i video o Kaltenbrunnerovom nastupu u Beču 1939.). Također je bio član Reichstaga od 1938. U travnju 1941. promaknut je na čin Glavnog policijskog generala. Nakon ubojstva Reinharda Heydricha u Pragu 1942. zamjenio ga je na čelu RSHA.

Što se kraj rata više bližio, to je Kaltenbrunnerova pozicija bila bliže samom vrhu, što se najviše vidjelo kada je izbio napad na Hitlera 20. srpnja 1944. Govorilo se da se Kaltenbrunnera boji čak i Heinrich Himmler, a postojale su glasine da je upravo on odgovoran za Eichmannov neuspjeh dobivanja čina pukovnika SS-a.

9. prosinca Kaltenbrunner dobiva Željezni križ. U to vrijeme, Kaltenbrunnerove titule su bile Vođa elitne grupe SS-a (njem. Obergruppenführer), General policije i Šef tajne policije. Također mu je dodijeljen Blutorden (hrv. Red krvi).
Nürnberški proces

Na Nürnberškom sudu je optužen za udruživanje s namjerom izvršavanja djela protiv svjetskog mira, te zločina protiv humanosti. Najzapaženiji svjedok je bio Rudolf Höss, zapovjednik koncentracijskog logora u Auschwitzu. Kaltenbrunnerova kontrola snaga SS-a značile su da je izravno odgovoran za sljedeće optužbe:

Masovna ubojstva civila iz okupiranih država.
Provjera zarobljenika logora i pogubljivanje politički i/ili rasno nepoželjnih.
Deportacija civilnih građana okupiranih zemalja i prisiljavanje na rad.
Pogubljivanje zarobljenih komandosa ili kopnenih vojnika, te pomilovanje civila koji bi linčovali zarobljene protivničke zrakoplovce.
Odvođenje civila na tajna suđenja u Njemačku i izvršavanje kazni.
Kažnjavanje građana okupiranih teritorija kriminalnim načinom.
Pogubljivanje ljudi u koncentracijskim logorima čije bi zločine priznali njihovi rođaci.
Prisvajanje tuđeg privatnog vlasništva.
Progon Židova.
Uništavanje crkvi.

Proglašen je krivim za ratne zloćine i zločine protiv humanosti, te potom osuđen na smrt. Pogubljen je oko 1.40 ujutro dne 16. listopada 1946. Posljednje riječi su mu bile: "Sretno, Njemačko!"
Komentar od: ivemaIi | Komentirano: 21. studeni 2013. 18:11
Ajmo ustaše, ajmo svi skupa!
Đo povedi!
-Sieg...
-Heil!
-Sieg...
-Heil!
-Sieg...
-Heil!
-Sieg...
-Heil!
-Sieg...
-Heil!
-Sieg...
-Heil!
-Sieg...
-Heil!
-Sieg...
-Heil!
-Sieg...
-Heil!
-Sieg...
-Heil!
........
Komentar od: | Komentirano: 21. studeni 2013. 18:05
ludi joe
triba si vikat
SVE ZA DOM
pa bi ti
ivelignjamići
i ostali četnici
sa foruma
mogli sisat ono ispod tobolca
a i ovako to dobro rade.
sišite klokanu šup-ci četnikoljubci
mrziteljski
svega hrvatskog
čak i slova H
Komentar od: ivemaIi | Komentirano: 21. studeni 2013. 18:00
...uzvik "Za dom", uz odzdrav okupljenih "Spremni!" simbolizira službeni pozdrav za vrijeme totalitarnog režima Nezavisne države Hrvatske te kao takav predstavlja manifestaciju rasističke ideologije, prezir prema drugim ljudima zbog njihove vjerske i etničke pripadnosti te trivijaliziranje žrtava zločina protiv čovječnosti...


Đo ustašo budi ustaša do kraja! Odj***** udbaše, oni nikad nisu želili Hrvatsku ka mi istinski hrvatski domoljubi i ustaše, ne budi p*** i kukavica nego povedi a mi ćemo svi za tobon:
-Sieg...
-Heil!
-Sieg...
-Heil!
-Sieg...
-Heil!
-Sieg...
-Heil!
-Sieg...
-Heil!
........
Komentar od: robert7 | Komentirano: 21. studeni 2013. 17:59
a sami ste glasali za udbaše i urbane jugoslavene a znalo se odma prije nego su preuzeli vlast za šta će se ovi boriti i da će svaki običan Hrvat ostat bez dostojanstva...
Komentar od: Bandolero | Komentirano: 21. studeni 2013. 17:42
Joe, hvala ti za sve sto si za reprezentaciju i Hrvatsku dao. Kruna svega je bio onaj genialni foul nad pseudosrbinom u beogradu - bez njega ne bi uopce dosli do baraze.
Ako si pametan, pomozi jos jednom i okoncaj reprezentativnu karijeru sada. Ovi u ZG si stvarno usrao, u biti nema druge nego da te izbacu iz reprezentacije. Zato otidji sam, bit ce svima mnogo lakse!
Komentar od: ivemaIi | Komentirano: 21. studeni 2013. 17:31
Prisist će Đou ustaši arlaukanje.
Predlažen 5 godina suspenzije, 2 godine stadion bez publike i 500 hiljada eura novčane kazne.
Komentar od: rusulica | Komentirano: 21. studeni 2013. 17:23
Dajte molim vas,da li je ovo bilo potrebno?Naravno da nije,ovaj poklič je odraz gluposti.Nije trebalo riskirati,jer Šimunić je kao sportaš trebao znati da ovo neće proći nezapaženo.Može biti vrlo negativno po njega samoga i reprezentaciju.
Komentar od: Nordfront | Komentirano: 21. studeni 2013. 17:22
@markopolo

Vidio ovo:

PRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!

Bosanac, štrcaj!

Hrvatska Hrvatima, Bosančine raus!!!!!!

Laku noć, mujane!
Komentar od: markopolo | Komentirano: 21. studeni 2013. 15:22
Koordinacija udruga proizišlih iz Domovinskog rata uputili su Pismo potpore Josipu Šimuniću i hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

''Povodom plasmana hrvatske nogometne reprezentacije na završnicu Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014., mi, hrvatski branitelji iz Bosne i Hercegovine želimo Vam uputiti iskrene čestitke i izraze zahvalnosti za radost i ponos koji smo doživjeli mi Hrvati, svake generacijske dobi, u Bosni i Hercegovini nakon Vaše fenomenalne igre koja nas je odvela na završnicu Svjetskog prvenstva u Brazilu'', navodi se u pismu.

U pismu navode kako je nogometna reprezentacija Hrvatske istinski nacionalni simbol koji objedinjuje sve generacije hrvatskog naroda u Domovini i iseljeništvu i nimalo ih ne čudi da takav nacionalni simbol, dan nakon utakmice, žele urušiti isti oni koji su bili protiv suverenosti Republike Hrvatske, koji su osmišljavali udruženi zločinački pothvat i koji se ne mogu pomiriti s uskrsnućem hrvatske države koja se želi osloboditi svih ideoloških okova, povijesnih neistina i zlonamjernih kvalifikacija.

U pismo dalje navode, kako će vrijeme koje je pred nama pokazati je li više onih koji su „za“ ili „protiv“ onakve Hrvatske kakvu zagovaraju Željko Jovanović, Ivan Zvonimir Čičak, Stipe Mesić, Milorad Pupovac, istospolne zajednice, ateisti, međunarodni plaćenici i ostaci jugoslavenskih obavještajnih i sigurnosnih službi koji su još uvijek infiltrirani u medije, pravosuđe i službe sigurnosti.

''Mi, hrvatski branitelji iz Bosne i Hercegovine ćemo glasovati ZA tradicionalnu obiteljsku Hrvatsku kao temelj budućnosti hrvatskog naroda, glasovat ćemo za hrvatski Vukovar bez natpisa na ćirilici dok se ne kazne svi zločinci i dok se svi nestali Hrvati ne pronađu i dostojno pokopaju, glasovat ćemo za Josipa Šimunića i hrvatsku nogometnu reprezentaciju koja okuplja srca iseljene i domovinske Hrvatske i uvijek ćemo biti spremni braniti svoj dom i Domovinu'', naveli su na kraju pisma.
Komentar od: magnificent-job | Komentirano: 21. studeni 2013. 15:21
Da je reka npr. - za dom nismo spremni - ne bih bilo dobro. A ovako, Simunicu svaka cast. Do sada mi se nisi bas nesto svidja ali od ove utakmice si posta LEGENDA.
Komentar od: markopolo | Komentirano: 21. studeni 2013. 15:21
Komentar od: Nordfront | Komentirano: 21. studeni 2013. 11:33
______________

Nordfront! Ti si jedno fašističko i rasističko smeće! Sada sam tvoj komentar prijavio policiji kao govor mržnje!
Komentar od: | Komentirano: 21. studeni 2013. 15:08
Gospodin bosanac Zdravko Mamić ima pravo, Dalmatinci su talijanizirani, i pametnije bi im bilo da prestanu govoriti istinu o nogometnoj mafiji jer nikada neće biti prvaci. Yebe mi se, to je sve što je na tu temu tada govorio drugi gospodin bosanac Vlatko Marković. Ja brend još ništa nije rekao. Međutim, nisu samo Dalmatinci problem, problem su i purgeri. Zagreb je krcat uvredljivih grafita, a stadion je već godinama prazan usprkos besplatnim kobasama. Ja mislim da bi policija trebala purgere i Dalmatince naučiti pameti, a gospodina bosanca Zdravka Mamića treba zaštititi tako da se u miru može popeti na stol i poderati odjeću, vrijeđati Dalmatince, Srbe, homoseksualce, napadati novinare, prijetiti, luđački vikati đubre, i sve redom poslati u 3pm.

UEFA je kaznila Rijeku zbog rasizma, međutim, Rijeka nema samo rasističke navijače, nego ima rasističke stanovnike. Evo naprimjer Dalmatinsku rasu toliko mrze da su nedavno porazbijali sve Dalmatinske automobile u Rijeci, a onda su kamenjem i bocama napali Hajdukove navijače, i igrače, i trenera, i sve članove nadzornog odbora. Hrvatski genocidni mediji svim silama pokušavaju zataškati da je Jens Andersson dao ostavku zbog toga jer je u Rijeci doživio strahoviti primitivizam i nasilje. Dali bi vi ostali u zemlji u kojoj vam je život ugrožen? Dali bi vi ostali u zemlji u kojoj se ne želi ispričati ni gradonačelnik Rijeke, ni političari, nitko? Dali bi vi ostali u zemlji koja sve zataškava i kažnjava žrtvu, Torcidu i Hajduk? Naravno da nebi. Hrvatskom vlada totalna korupcija i organizirani kriminal, i grdno se varate ako mislite da smo dotakli dno. Totalni raspad sistema će doživjeti Hrvatska.

Zagrebu je trebalo 10 godina da prestane teško fizičko nasilje na Gay paradi. Nasilje možda nikad nebi prestalo da nisu montirali tisuće kamera po Zagrebu. Stanje je još puno gore u Crnoj Gori i Srbiji gdje je ozljeđeno na stotine policajaca. Split je ustvari apsolutni uzor svima, niti je itko premlaćen, niti je bilo fizičkog obračuna sa policijom. Hrvatski genocidni mediji umjesto da su pohvalili prvu Gay paradu u Splitu, oni su stvorili dojam da je Split nasilan grad, zbog toga jer je jedan pojedinac kamenom u glavu pogodio fotoreportera. Genocidni mediji su isto tako stvorili dojam o Lori, a tamo je ustvari stradalo nekoliko osoba, a odgovoran je naravno pojedinac. Genocidni mediji između ostalog huškaju nasilje izmišljenim pričama tipa: Što bi bilo da je prosvjed protiv ćirilice bio u Splitu. Ja se pitam, što bi bilo da se Splitu dogodio Vukovar? Koliko silovanih i zaklanih bi bilo? Što bi bilo da se Splitu dogodila Srebrenica? Koliko tisuća djece i staraca bi bilo streljano? Vi niste novinari, vi ste zločinci.

Zadnjih desetak godina u Zagrebu je premlačeno na stotine Dalmatinaca. Žrtve su uglavnom studenti. Policija je više puta čuvala čak i studentski dom. Poznatije žrtve su Željko Kerum, Jasmin Stavros, Dražen Lalić, itd. Vjerovali ili ne, čak su i neke radio postaje pozivale na nasilje. Mržnja je toliko velika da je za Dalmatince jednako opasan Zagreb i Beograd. Eto takav Zagreb odlučuje o Dalmaciji, zato i imamo hrpu uništenih poduzeća poput škvera. Ista mržnja događa se u nogometu. Suci svake sezone opljačkaju Hajduk za najmanje 10 bodova, a Dinamu poklone najmanje 10 bodova. Yebe mi se, to je sve što je na tu temu tada govorio Vlatko Marković. Hrvoje Maleš je dokazao da mafija drma nogometom, i što se dogodilo, brutalno ga je izvrijeđao Zdravko Mamić. To je isto kao da netko javno brutalno izvrijeđa naprimjer Vesnu Balenović. Strašno, kao da živimo u doba zločinca Anto Pavelića koji je prodao našu Dalmaciju. Osim toga, nogometni savez je došao na vlast nasiljem, prevarom, i pjevajuči huliganske pjesme poput Yebi se Splite. Zato se ne čudim što suci i dalje pljačkaju Hajduk, kao što se ne čudim da nogometna reprezentacija već 15 godina igra samo u Zagrebu. Neka tamo i ostanu, jer nama se ionako svi skupa odavno gade.
Komentar od: mungosi | Komentirano: 21. studeni 2013. 14:45
da li negdje možemo dobiti spisak šta je sve zabranjeno?
Da li sve pjesme, pozdravi, običaji itd šta su upotrebljavle ustaše je zabranjeno?
Da li to znaći da imamo povijest do ustaša i nakon ustaša?
Komentar od: konstantinIII | Komentirano: 21. studeni 2013. 14:45
@nordfront

sine, ocigledno ne razumes o cemu govorim
i nevesto prebacujes temu na nesto sto mislis da su tvoji argumenti a o njima se ne vodi diskusija, dakle ili vrdas ili pokusavas vredjati.
nemam kad ulaziti u prazna naklapanja.
dokazi necije kulture su plivali savom do beograda, a delo su startnih za okucnicu...
prst na celo
Komentar od: dure | Komentirano: 21. studeni 2013. 14:44
Bilo bi dobro da se vise bavite dogadajima u Saboru,a Simunica ostavite na miru. Veca uvreda hrvatskom puku je davanje pocasti minutom sutnje SVIM zrtvama Vukovara na prijedlog Pupavca sto je znacilo i cetnicima a nasi saborski zastupnici ustaju bez razmisljanja, vjerojatno pale na guranje i pokazuju da ne razumiju srpske podvale. Opet je ona Radiceva o guskama i magli aktuelna. A vama vazan Simunic i njegov dom. Bas ste simpaticni jos u tu temu ukljucite Tomica i Dezulovica.
Komentar od: defender two | Komentirano: 21. studeni 2013. 14:22
Zašto fifa, beobrisel i ostala masonerija nisu ništa vidili niti čuli, i nije im smetalo paljenje Hrvatske zastave, Marš na Drinu pušten sa razglasa, Šajkače, transparent Vukovar u trobojnici srpske zastave na ćirilici, za vrijeme utakmice hrvatska-srbija.

Komentar od: Nordfront | Komentirano: 21. studeni 2013. 14:18
@ konstantin

Ne tiče vas se.

Ovo je naša država i naš problem. I imam dovoljno godina da sam vidio vašu "kulturu" po selima dalmatinske zagore i podvelebitskog kraja 1992-1996.
Komentar od: Mr. Zed | Komentirano: 21. studeni 2013. 14:15

Lječnike tjeraju u štrajk zato što im ne žele platiti prekovremeni rad, a pogledajte gdje novci odlaze:


copy/paste

Zdravstveni odgoj
(FOTO)
Evo što Ministarstvo zdravstva financira našim novcem:
'Od lizanja do ispiranja, fistanja i igračaka. Kako uživati u igricama s guzom?'

Na priloženoj fotografiji pogledajte kako perverzno i gnjusno izgleda naslovna stranica ovog priručnika za mlade za kojeg se pretpostavlja da će se s vremenom koristiti i u svrhe zdravstvenog odgoja.
Na naslovnici priručnika piše:
'Igrice s guzom, od lizanja do ispiranja, fistanja i igračaka, kako se igrati s guzom bez ozljeda i povreda'.


http://www.portaloko.hr/clanak/foto-evo-sto-ministarstvo-zdravstva-financira-nasim-novcem-od-lizanja-fistanja-i-igracaka-kako/0/54080/


Jovanoviću javvviiiii seeeeee ! ! !

Jedini komentar: S R A M O T N OKomentar od: defender two | Komentirano: 21. studeni 2013. 14:14
Hoće li nam fifa, beobrisel, beolondonski masoni i drugovi na vlasti zabraniti poklik za dom spremni u kojim riječima vidim da se takvim pozivom poziva na obranu doma, svog vlastitog jer nije tuđi, nego moj i samo moj.

Je li to zbog toga da bi se Hrvatima reklo kako ne mogu imati pravo na dom?

Komentar od: konstantinIII | Komentirano: 21. studeni 2013. 14:12
@nordfront

Izvini,naravno da nas se tice, mozda nemas dovoljno godina da to razumes...
a moj kometnar nije nicija prozivka ni provokacija
Komentar od: Nordfront | Komentirano: 21. studeni 2013. 13:44
@ konstantinIII

Oprosti, ali nisu nam potrebna tvoja tumačenja. Imaš ti svoje portale, i svoje proslave đenerala draže, bavi se sa njima.
Komentar od: halo | Komentirano: 21. studeni 2013. 13:44
mislim da su tenkovi JNA služili za "raspaljivanje masa" (poglavito Vukovara) a ne "fudbalski tereni".
Komentar od: Nordfront | Komentirano: 21. studeni 2013. 13:42
@ konstantinIII

Oprosti, ali nisu nam potrebna tvoja tumačenja. Imaš ti svoje portale, i svoje proslave đenerala draže, bavi se sa njima.
Komentar od: halo | Komentirano: 21. studeni 2013. 13:41
Bravo Joe. Od sada moj nadrazi igrac. Samo to.
Komentar od: konstantinIII | Komentirano: 21. studeni 2013. 13:05
mozemo da se pravimo mutavi, pametni, blesavi, nacitani...svi znamo sto je to receno.
i '90-ih su stadioni sluzili za raspaljivanje masa a ne za fudbal...nemojte da nam se istorija ponavlja.
Komentar od: tatos11 | Komentirano: 21. studeni 2013. 12:57
šimunić je dobar čovik,al on pošto je iz druge države bosna i hercegovina fojnica ...on ništa nekuži.
Komentar od: ispeci pa reci | Komentirano: 21. studeni 2013. 12:39
Za Jovanovica i sve one neznalice kojima treba lekcija iz povijesti:

Godine 1566. Nikola Šubić Zrinski brani Siget od najezde daleko brojnijih Turaka. Nakon dugotrajnih borbi i dugačke opsade, umjesto da se predaju krenuli su u posljednji juriš i zadali Turcima ogromne gubitke. Nikola Šubić Zrinski uzviknuo je "Za dom sad u boj!"

Sudeći prema povijesnom romanu hrvatskog književnika Josipa Eugena Tomića, koji je objavio 1894. godine,[1] poklič "Za dom" je bio u uporabi najmanje te godine, dok pak radnja samog romana Za kralja - za dom odvija se od 1756. do 1790., znači u 18. stoljeću![2]

Nekih 250 do 300 godina poslije Zrinskog, ban Josip Jelačić koristi sličan pozdrav za motivaciju vojnika i naroda. Kada bi išli u bitku, ban bi uzviknuo "Za dom!" a vojska bi odgovarala "Spremni umrijeti!"

Opera Nikola Šubić Zrinski sadrži u sebi domoljubnu pjesmu U boj, u boj u kojoj je bio i poklič "Za dom!".

Pozdrav "Za poglavnika i dom spremni" ustaše su rabili kao službeni u doba NDH. Iz tog razloga pozdrav "Za dom spremni" se često poistovjećuje s njima i tumači kao njihov "izum". Nakon Drugog svjetskog rata za vrijeme jugokomunističke vladavine je ozloglašen kao ekvivalent nacističkog "Sieg Heil". Ustaški pozdrav je bio "Za Poglavnika i dom - Spremni"! Izbacivanjem "poglavnika" jasno se distanciralo od ustaša i NDH.

Ni poklič "Bog i Hrvati" koji je prethodio pokliču "Za dom spremni" u dopisima za vrijeme NDH te u nekim hrvatskim emigrantskim tekstovima poslije rata ("Bog i Hrvati - za dom spremni!") nije izvorno ustaški. Zabilježena je uporaba tog pokliča još u 19. stoljeću, odnosno 1861., a uporabio ju je Ante Starčević
Komentar od: snickers | Komentirano: 21. studeni 2013. 12:39

80 000 lakjkova za naseg joe-a https://www.facebook.com/pages/Potpora-Josipu-Šimuniću/399308413506006


pridruzi se i ti
To i je nesrića Hrvatske . Nikako se rekuperat od ustaških govana. Nisan zna kako vas ima 80.000.
Simooooooooooooooooooooooooooooooooo, pa si disi ti nišanija uimeisusovosveto????
Komentar od: siemens | Komentirano: 21. studeni 2013. 12:25
boris dezulovic zivi u beogradu i navija za orlove.
u vukovar je usa sa JNA. za to vrime
sinisa glavasevic je zavrsija na ovcari.


80 000 lajkova podrske za joe-a
https://www.facebook.com/pages/Potpora-Josipu-Šimuniću/399308413506006
Komentar od: siemens | Komentirano: 21. studeni 2013. 12:21
80 000 lakjkova za naseg joe-a https://www.facebook.com/pages/Potpora-Josipu-Šimuniću/399308413506006


pridruzi se i ti

Komentar od: snickers | Komentirano: 21. studeni 2013. 12:20
Joe Šimunić, najzad, u cijeloj priči nije važan. Da jest, policija bi ga dohvatila već na centru i odvela u zatvor. Što, međutim, u tom slučaju s preostalih dvadeset ili trideset hiljada ljudi koji su glasno salutirali zajedno s njim?
Lipo je kaza Boro, evala mu bilo!
Komentar od: snickers | Komentirano: 21. studeni 2013. 12:17
A, šta će jadna i nevoljna ustašija? Impotentni jadnici. Čekaju nevoljnici nogometnu utakmicu za zavikat
„Za dom spremni“, švogat se kako bilo, jerbo in ni laka. Mladi ljudi, a ne more in se dignit. Ha ha ha
Žene in doma stoje atento za ku/rac spremne, jerbo ustašija ne more je/bavat.
Komentar od: Nordfront | Komentirano: 21. studeni 2013. 11:52
Zaboravih....

spliteru, mujo

HRVATSKA HRVATIMA; BOSANČINE RAUS!!!!!!!!!!!
Komentar od: ostol | Komentirano: 21. studeni 2013. 11:52
ZA BIRO SPREMNI!
Komentar od: Liverpool | Komentirano: 21. studeni 2013. 11:49
URLIČETE VI NADRI YUNOSTALGIČNI NOVINARI CIJELE HRVATSKE SVIH MEDIJA .....

.....ZA DOM SPREMNI....
Komentar od: Nordfront | Komentirano: 21. studeni 2013. 11:48
spliteru

Čiji je potpis na ugovoru o prodaji Dalmacije i Hrvatskog primorja?

Prosvjetli nas primitivce iz vukoyebina...

Ako znaš navedi, ako ne znaš odyebi.

Nordfront, ne northfront tupko polupismeni
Komentar od: Nordfront | Komentirano: 21. studeni 2013. 11:44
@spliter

ovi kao snickers su isti kao i oni kojima se rugaju. druga strana ruzinave medalje, jedni drugima daju smisao življenja....

da se asteroid sprema udariti u planetu zemlju i uništiti cijelu biosferu, oni bi opet tupili o partizanima i ustašama.

ja bi ih sve skupio na jedan vojni poligon, podjelio oružje po izboru, pobjedniku 10 milijuna eura, ali mora ostati zadnji.

Sa jednim bi mogli nekako na kraj, ovako ih ima previše....
Komentar od: Spliter62 | Komentirano: 21. studeni 2013. 11:43
A ti northfront imaš veliki poroblem. Nije ni čudo da sa par razreda pučke škole u nekoj vukoj*****i nisi naučio niti čuo išta o povijesti, pa sad štrapaš ovdje o Paveliću i njegovoj prodaji onoga što je odavno prije njega već bilo prodano.
Zavuci se nazad pod kamen ispod kojeg si isplazio i šuti, žoharu usrani.
Komentar od: tatos11 | Komentirano: 21. studeni 2013. 11:43
ŠTA RECI O BOSANCU IZ FOJNICE ...KAO ON HRVAT HAHA
Komentar od: Nordfront | Komentirano: 21. studeni 2013. 11:39
@prale

misliš komunisti kao franjo tuđman (pravo hrvatsko prezime), najmlađi titov general koji nije vidio bojišta nego je imao strelovitu karijeru kao general vojne političke uprave.

Yebote, rekao bi čovjek da je vranjo bio hrvatski ekvivalent Mansteina, Jana Žiške, Koneva ili Yammamota...

Jesi li ti uopće razumio išta od ovoga?


Komentar od: Spliter62 | Komentirano: 21. studeni 2013. 11:37
Zato se snickersu diže na dječake.
Komentar od: Nordfront | Komentirano: 21. studeni 2013. 11:33
@ markopolo

nemoj se pravit glup, mogao bi takav i ostat... Kada je tolika hrvatina, što nije uzeo pušku u ruke, mogao je uhvatiti 94-95 godinu.
Nego slavi smeće pavelića, koji je prodao koljevku Hrvatstva, Dalmaciju i Hrvatsko Primorje našim bjekovnim neprijateljima, šugavim talijanima.

Što se može očekivati od glavate bosančine... Ionako je ova reprezentacija više reprezentacija bosne nego hrvatske...

Čorluka, Šimunić, Srna obrezanko kapetan? Fuj!!!!!

Bosanci raus!!!!! Hrvatska Hrvatima!!!!!!11
Komentar od: prale72 | Komentirano: 21. studeni 2013. 11:32
urlikanje....mamu vam komunisticku sugavi...jos uvik bi pili hrvatsku krv...nikad vam dosta
Komentar od: snickers | Komentirano: 21. studeni 2013. 11:32
A, šta će jadna i nevoljna ustašija? Impotentni jadnici. Čekaju nevoljnici nogometnu utakmicu za zavikat
„Za dom spremni“, švogat se kako bilo, jerbo in ni laka. Mladi ljudi, a ne more in se dignit. Ha ha ha
Žene in doma stoje atento za ku/rac spremne, jerbo ustašija ne more je/bavat.
Komentar od: | Komentirano: 21. studeni 2013. 11:22
Trebao je pozdraviti suca kao i njegove pomoćnike, nakon utakmice, prstom u guzicu.Bolje da nestane selo nego običaji.
Komentar od: kekec ludi | Komentirano: 21. studeni 2013. 10:59
@ markopolo
ovaj primitivac nije vikao "u boj" nego "za dom" - a i mala djeca znaju da je to nacistički pozdrav.
ove gluposti o "starom hrvatskom pozdravu" su zaista smiješne.
Komentar od: kekec ludi | Komentirano: 21. studeni 2013. 10:56
žalosno je što to mora napraviti fifa - bilo bi puno normalnije da je ODMAH nakon utakmice uhapšen i okrivljen za govor mržnje i veličanje nacističkih simbola.
nadam se da će dobiti DOŽIVOTNU zabranu
Komentar od: markopolo | Komentirano: 21. studeni 2013. 10:54
Kakav je ovo naslov??? Tko to smije i******aviti da je stari domoljubni Hrvatski poklič "U BOJ" - urlikanje??? Kakva je to komunistička mržnja u vama novinari SD-a??? Vi bi i danas pucali u potiljak svima koji ne misle kao i vi? Joe, ti si najveći domoljub u reprezentaciji i svaka ti čast i na utakmici i na ovome poslije utakmice! A vi UDBA-ši crknite od muke !!!