StoryEditorOCM

Usvojen proračun Supetra: projekti ovisni o prodaji kvadrata u poslovnoj zoni

Piše PSD.
19. prosinca 2013. - 21:39
Bez ozbiljnijih zamjerki i jednoglasnom odlukom članovi supetarskog Gradskoga vijeća prihvatili su proračun za 2014. godinu koji će biti “težak“ 45.396.850 kuna. Ipak, prihodi gradskoga proračuna dobrim će dijelom ovisiti o sudbini prodaje zemljišta u poslovnoj zoni “Žedno-Drage“ te od donacija i pomoći.

- Treba sve učiniti da se u gradski proračun godišnje slije 40 milijun kuna jer bez toga iznosa nije moguće zadovoljiti narasle gradske potrebe i omogućiti brži razvoj - prisnažio je vijećnik Mate Martinić pružajući u ime kluba vijećnika SDP-HNS i HSU podršku predloženom proračunu.

Gradonačelnica Ivana Marković prihvatila je dva amandmana - prema jednome više novaca pripast će socijalnim potrebama dok će se za financiranje DVD izdvojiti 770 tisuća kuna, što je za 100 tisuća kuna više nego je bilo planirano. Istodobno su za 100 tisuća kuna smanjena sredstva namijenjena odvjetnicima.

Prioritet je završetak školske sportske dvorane

U prvoj polovici iduće godine očekuje se završetak gradnje školske-sportske dvorane. Za te potrebe posredstvom HBOR-a je osigurano 5,3 milijuna kuna. Zanimljivo je spomenuti da grad Supetra premda na Braču prednjači po broju učenika koji sjede u klupama osnovne i srednje škole, te po broju sportskih klubova i udruga nema niti centimetra zatvorenog prostora za športske aktivnosti.

Puštanjem u rad dvorane ta će nepravda konačno biti ispravljena jer će se nastava tjelesnog odgoja odvijati u primjerenim prostorima, a mladi će dobiti priliku za novi sportski zamah i uzlet.

Gradski vijećnici donijeli su odluku o ponovnom raspisivanju javnog natječaja za prodaju nekretnine u poslovnoj zoni “Žedno-Drage“ u ukupnoj površini od 12.750 metara četvornih. S obzirom da se na prvi natječaj nitko nije javio, cijena je smanjena na 130 eura po metru četvornom, što je za 10 eura manje u odnosu na prijašnju cijenu. Ipak, to je još uvijek 5 eura više od procjene nadležnog organa Porezne uprave.

Vijećnici su ovlastili gradonačelnicu Ivanu Marković da sklopi nagodbu u pet sudskih sporova. Na taj će način, procijenjeno je, Grad Supetar uštedjeti oko 2,5 milijuna kuna kamata kao i dodatne sudske i odvjetničke troškove.
IVICA RADIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:29