StoryEditorOCM

SDP U SOLINU Maras o luksuzu i porezu: Neka Kerum dodatno plati automobil; Ostojić: Nemaju svi don Vinka

Piše PSD.
30. studenog 2010. - 16:33
Ranko Ostojić                                                 CROPIX
Građanima želimo dati istinitu informaciju, te ih što više uključiti u politički život Solina, pokazati da možemo bolje i da ne želimo politiku koja se bavi sama sobom na način „kako ostati u sedlu što duže“. – kazao nam je predsjednik Gradske organizacije SDP-a Ante Ugrina, povodom izlaska prvog broja mjesečnika GO SDP-a Solin „Trebamo promjene“, korektora aktualnoj gradskoj vlasti.


Među 19 gradskih vijećnika, koalicija SDP i HNS ima tri mjesta a solinski SDP-ovci su se kroz projekt „Dosta je, javnost mora znati!“ odlučili na izdavanje mjesečnika kao oblik borbe protiv lokalne medijske cenzure, kroz Solinsku kroniku i Solinsku panoramu na TV Dalmaciji, koje se financiraju novcem poreznih obveznika.

Solinski SDP inače broji 152 člana, od kojih se većina u ponedjeljak navečer okupila na javnoj tribini o Proračunu Grada Solina za 2011 godinu a na kojoj su kao gosti sudjelovali i saborski zastupnici SDP-a Gordan Maras, potpredsjednik Odbora za financije i državni proračun, te predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić.

Ukoliko ne bude investicija do kraja godine, solinska oporba upozorava da je preoptimistično planirani proračun za tekuću godinu doveo u pitanje funkcioniranje Grada.

U prilog tome ističu da je na pola godine na računu bilo tek nešto više od pola milijuna kuna.

Drže i da proračun previše opterećuje broj zaposlenika gradske uprave, njih 48 na 25 tisuća stanovnika, povlačeći paralelu s europskim standardom od jednog zaposlenika na tisuću ljudi.

Kao alternativne mogućnosti punjenja proračuna, izmeđuostalog se zalažu za apliciranje na EU fondove.

Gordan Maras je okupljenima u galeriji Doma kulture Zvonimir govorio o nedostacima kreiranja državnog proračuna za 2011.godinu a osvrnuo se i na promjenu porezne politike koja se loše odrazila na lokalnu samoupravu.

SDP nakon izbora neće uvesti porez da optereti srednji sloj, mi smo za porez na ekstra imovinu. Većina automobila nisu luksuzna i ne bi ih trebalo dodatno oporezivati, no kada je u pitanju Kerumov automobil – neka ga dodatno i plati. A ako ga uhvate da je kupljen na nećaka, neka mu ga uzmu! – kazao je Maras.

  - U zemlji nema svećeničke obitelji a da nije riješila problem nezaposlenosti. Ovdjeu Solinu je misaona imenica da se zaposli dijete člana SDP-a. - rekao je Kajo Gizdić, član SDP-ovog Savjeta za proračun, poduzetništvo i razvoj a Ranko Ostojić mu je u svom govoru dometnuo:

– Trebaju svi imati priliku bez obzira imaju li svog don Vinka ili nemaju.

Andrea Kuzmić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 05:49