StoryEditorOCM
Dalmacijapromidžba zračna VEZa HELSINKIJA SA SPLITOM

Stižu turistički novinari iz Finske

Piše PSD.
7. svibnja 2009. - 01:20
Desetak novinara najvećih medijskih kuća koje dovodi kompanija “Blue 1” boravit će tri dana u Splitu i obići turističke perjanice Splitsko-dalmatinske županije.

Povodom uvođenja novog izravnog leta između Helsinkija i Splita finskog avioprijevoznika “Blue 1”, u organizaciji HTZ-a, u posjet Hrvatskoj dolaze turistički novinari iz Finske.

U pratnji novinara bit će veleposlanik RH u Finskoj Damir Kušen te predstavnik aviokompanije “Blue 1” Jari Suvanto. Novinari će biti smješteni u hotelu “Le Meridien Lav” kod Splita, a od 8. do 10. svibnja obići će cijelo područje Splitsko-dalmatinske županije, gdje će se susresti s predstavnicima turističkih zajednica od kojih će dobiti informacije o pojedinim odredištima srednje Dalmacije.

Studijsko putovanje rezultat je uspješne prezentacije TZ-a Splitsko-dalmatinske županije i TZ-a grada Splita održane u ožujku ove godine u Helsinkiju, a povodom uvođenja novih aviolinija prema splitskoj zračnoj luci.

Na atraktivnoj prezentaciji srednje Dalmacije i Splita u Helsinkiju su nazočili predstavnici finskih turističkih agencija i turistički novinari, kada je dogovoren i njihov posjet Splitu.

Lani je ostvareno 111.000 noćenja iz Finske, tada je prvi put premašen najbolji rezultat iz 80-ih godina, kada je ostvareno 105.000 noćenja Finaca u Hrvatskoj. Inače, od ovoga ljeta ista kompanija letjet će iz Helsinkija i prema Dubrovniku.

r. mikačić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:41