StoryEditorOCM
Dalmacijahorror na cesti

Očajna Splićanka: Zvijer je skoro rastrgala mog Hausa

11. lipnja 2016. - 20:44
pas

Krenula sam ispod kuće prošetati sa psom, koji je uvijek na povodcu, kad je na njega nasrnuo pas pet puta teži od njega. Preletio je na našu stranu ceste, jer ga vlasnik nije držao na povodcu, i zgrabio mojeg mješanca za vrat, trzajući glavom lijevo, desno...

Ja sam počela vikati i plakati koliko sam se uplašila. Ma malo je reći da sam se uplašila. Srića da mi je Haus ima dvi ogrlice, ovu svoju i ovu za nametnike, i malo dužu dlaku jer ga još nismo ošišali.

To ga je valjda spasilo jer mu je taj pas jednu ogrlicu otkinija – govori nam i sada primjetno potresena 54-godišnja Vesna Tarabarić s Brda, vlasnica mješanca maltezera i pudlice nazvanog Doktor Haus, nekoliko dana nakon tog nemilog događaja.

– Sinoć nisam ni oka sklopila jer sam znala da ovu priču moram opet ispričat. Išla sam napraviti đir s mojim psom tu ispod kuće na Zagorskom putu, prema Bauhausu. A Doktor Haus je uvijek na povodcu, to vam mogu potvrditi svi u susjedstvu. Vidjela sam da taj drugi mješanac nije na povodcu, ali nisam mislila da će odmah jurnit na moga. Ima sigurno četrdeset, pedeset kila i djeluje dosta opasno, a moj Haus tek desetak – opisuje nam Vesna, ističući kako je njegov vlasnik reagirao tek kad je pas već bio na pola puta ceste prema njima.

– Nastojao ih je razdvojiti, a ja nisam mogla od straha. Ma kao da me neka zvir napala, tako sam se osjećala – još je mučno našoj sugovornici kad se sjeti tih užasnih trenutaka nakon kojih je, kaže, sjela i rasplakala se, nije više mogla ni hodati dalje.

– Nije mi tija reć ni ime, niti je li pas cijepljen, ništa, samo je otišao – nastavlja Vesna, koja se isprva nećkala hoće li pozvati policiju, a onda se sjetila kako je taj isti pas prije dvije godine na isti način reagirao kad je njezina kći bila u šetnji s Doktorom Hausom, te ga je dobro ozlijedio zarivši mu zube u preponu.

– I tako ja, puna nade da će me policija zaštititi, dočekam dva policijska službenika. Pa nije to mala stvar da vas napadne ovoliki pas... Budući da sam se tresla i zamuckivala, mlađi policajac odmah me je pitao treba li mi liječnička pomoć, dok me je stariji policajac odmah zasuo pitanjima, poput toga zašto moj pas nema brnjicu, kao da sam ja kriva, a ne vlasnik toga psa – žali se naša sugovornica, koja objašnjava da ovakav manji pas ne treba imati brnjicu.
Uto se, kaže, vratio i vlasnik psa, vidjevši valjda da je pozvala policiju.

– Lagao je da je njegov pas bio vezan, a policajac je to onda okarakterizirao kao da su se psi međusobno pohvatali, što nije moguće kad je moj bio na povodcu. Uto je stigao i vlasnikov prijatelj, i on se ražestija na mene govoreći da idem doma za svojim poslom... Moje riječi ništa nisu značile tom starijem policajcu i vlasniku psa i njegovom poznaniku, ismijavali su me.

To joj je bio dodatni šok, kaže, jer se policajac vlasniku psa obraćao lijepim tonom, a njoj nije dao ni da dovrši rečenicu.

– Policiju sam nazvala puna nade, to je policija, zaštitit će me... Mogli su reći, gospođo, bit će sve u redu, i njega opomenuti, a okomili su se na mene. Tako sam rekla i policajcu – žalosna je gospođa Vesna, naglašavajući kako su je čak tu svi razuvjeravali da ne podnosi prijavu za napad jer da će imati samo trošak.

– Policajac je nabrojio preko iljadu kuna, a ja se u šoku nisam ni snašla. Pa ko će mi to dati? Sama radim, muž mi je nezaposlen, jedna kćer je u srednjoj školi... – prepričava Vesna Tarabarić i duboko udiše kao da sve opet proživljava, jer ni sada ne može vjerovati što joj se to zbilo, a htjela je samo da policajac barem opomene vlasnika psa.

Međutim, umjesto svojih očekivanja, dobila je – prijavu!

– Nisam kod sebe imala osobnu iskaznicu. Rekla sam da ću je donijeti jer živim dvadesetak metara poviše, to je kao da idem baciti smeće – rekla nam je pokazujući nam prijavu sucu za prekršaje.

– Sve skupa 300 kuna kazne! Podnijela sam prigovor, pa ćemo vidjeti. No, odlučila sam izaći u medije, jer ovo nije način da se policija tako ponaša, htjela sam upozoriti i na ovakve vlasnike pasa. Što da je tu bilo neko dijete umjesto mene? Poslije su mi neki rekli da što nisam uzela psa u ruke, no jedan prijatelj tvrdi da bi onda taj pas napao i mene.

Moj Doktor Haus sada se još više svakoga boji, kao i ja. Ne pada mi na pamet od straha spustiti se više ispod stana, naježim se na tu pomisao. Sve se može dogoditi, ali nije mi jasno da policija ni u jednom trenutku nije jasno i glasno upozorila njega – zaključuje Vesna Tarabarić dok na povodcu uz nju mirno sjedi njezin Doktor Haus, koji neće daleko od svoje vlasnice.


Policija: Gospođa je mogla podnijeti pritužbu

"U odnosu na vaš upit možemo vas obavijestiti da ukoliko osoba smatra da su postupanjem policijskih službenika povrijeđena njezina prava ili da je došlo do povrede zakona, odnosno ukoliko je osoba nezadovoljna postupkom policijskih službenika, može podnijeti pritužbu nadležnoj Policijskoj upravi ili Ministarstvu unutarnjih poslova, koji će sukladno Zakonu ispitati navode pritužbe i u zakonskom roku dostaviti joj odgovor", poručuju o svemu iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske na naš upit o događaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:00